Travel

Leve het laagseizoen!

Op het moment is het zowel op onze farm als in de toeristenindustrie in Kenya laagseizoen. Het eerste betekend dat dit de tijd van het jaar is voor ons om wat leuke dingen te ondernemen, het tweede betekend dat dat in deze periode ook nog eens betaalbaar is. En door de hele situatie van de afgelopen maanden zelfs méér dan betaalbaar!

Zo ontstond het idee voor een weekendje weg samen met Alex, Roja, en Jacob. Volgende week gaan ze allemaal op bezoek in Europa en het leek ons leuk om voor die tijd nog even wat tijd samen door te brengen. (Annet en Joyce hebben we helaas moeten missen omdat die al wat eerder naar Nederland vertrokken waren.)
Uiteindelijk is de keus gevallen op Samatian Eiland in Lake Baringo.
Lake Baringo is, net als Lake Naivasha, een zoetwatermeer in de Rift Valley. Het ligt enigszins ten Noord-Westen van Naivasha, en is hiervandaan ongeveer drie uur rijden. Door de onrusten eerder deze week was het nog even spannend of het allemaal wel door kon gaan, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het wel kon.

Samarian island

Ter voorbereiding waren Roja en ik van de week al uitgebreid boodschappen wezen doen in Nairobi. Zaterdagochtend werd de auto dan ook volgeladen met voldoende proviand om half Kenia een week van eten te kunnen voorzien, en volgens goed gebruik werden de eerste versnaperingen al genuttigd voordat we goed en wel onderweg waren.

Jacob in de boot

Samatian bleek een paradijsje op aarde. Het is een kleinschalig kamp dat we volledig afgehuurd hadden. Dat betekend niet alleen dat we alle faciliteiten (zoals het zwembad) voor ons alleen hadden, maar ook dat ieder een eigen huisje had.

Pool

Zwembad

En wát voor een huisje!! Vanuit ons bed hadden we een eersteklas locatie om te genieten van de geweldige zonsopkomst (en ons daarna nog even lekker om te draaien!) En de ‘badkamer’ bevond zich gewoon volledig in de buitenlucht!! In het begin een beetje onwennig, maar daarna een geweldige ervaring, op het toilet met uitzicht, en douchen in de buitenlucht!!

Sunset

Douchen buiten

Het was een weekend waarbij we vooral in het zwembad hebben gelegen, veel en lekker hebben gegeten en gedronken en voornamelijk veel hebben genoten.

Lieke op de bank

Biertje

Zondagochtend hebben we een boottocht gemaakt op het meer. Het was een prachtige omgeving met veel vogels, en hier en daar krokodillen en nijlpaarden. Op één van de eilanden wonen ook mensen. Ze zijn wel erg arm en leven voornamelijk van vissen en ze hebben wat vee. We hebben bij twee kinderen visjes gekocht waarmee we visarenden zouden gaan lokken. Jammer genoeg hebben we de visarenden niet kunnen vinden.

Vissers

Visjes kopen

Na de lunch begon het te stormen. Dus we moesten het eiland in alle haast verlaten. Ongelofelijk dat zo’n vredig meer zo snel in een woeste zee kan veranderen. Gelukkig kwamen we veilig aan op het vaste land, maar de helft van ons moest zich wel omkleden, zo nat waren we.

Verder zeggen de foto’s meer dan woorden, dus kijk en geniet even mee!

Jacob op het randje

lampekap

Vogeltjes

floot

Author

admin