Archive for January, 2010

Het regent, het zegent…………

January 10, 2010 8:01 pm

Als sinds Kerst regent het. Elke dag valt er ergens rond het meer wel een goede bui van 20mm of meer. Er is er zelfs al 1 geweest van 80mm binnen een uur. Ook in de rest van het land regent het. Hoewel de regens héél erg welkom zijn is het wel weer duidelijk dat een land als Kenya niet is berekend op dit soort weer. Elke dag zien we in de krant foto’s van weggespoelde wegen, huizen en vee. Het aantal menselijke slachtoffers is gelukkig nog op 1 hand te tellen.

Het betekend ook dat het meer eindelijk weer stijgt, en flink ook.
Vanaf Oudjaarsdag tot zaterdag 9 januari is het meer ongeveer 17cm om hoog gekomen. Dan hebben we het wel over 20.000.000.000 liter water!!! We zijn nog lang niet in de buurt van hoe het 2 jaar geleden was, maar zie de foto wat voor effect de regenval heeft.
We hopen dat het nog even zo aanhoudt!

New Years Eve on the vlei

January 1, 2010 8:39 pm

Na een paar enigzins teleurstellende oudjaarsavonden in Kenia besloten we dit jaar het heft in eigen handen te nemen en zélf wat te organiseren. Het was eigenlijk de bedoeling om er een groot feest mét vreugdevuur op de vlakte van te maken. Maar de onverwachte (maar o zo welkome!) regens van de laatste weken maakten dat we besloten om het dichter bij huis te houden. Samen Met Michelle organiseerden we een feest op en rond de veranda van de Shepherds.
Zowel Michelle als wij hadden wat mensen uitgenodigd wat zorgde voor een leuke mix van heel verschillende mensen. Iedereen nam wat te eten en drinken mee, en zo werd het een heel gezellig, ongedwongen feest waarbij tot in de kleine uurtjes werd gekletst rond de vuurschaal en gedanst op de veranda.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de (gedeeltelijke) maan-eclips.
Een blauwe maan (tweede volle maan binnen één maand) is zeldzaam, een blauwe maan op oudjaarsavond is uitzonderlijk zeldzaam, maar een blauwe maan mét een eclips op oudjaarsavond, dat moet het voorteken zijn voor een héél bijzonder jaar!

Girls day out

8:36 pm

Met de Prado in een greppel geslipt, op schorpioenen jacht in de huiskamer, en op zoek naar ‘Diamanten’ : een typische meidendag in Bissil!