Travel

Sprookje uit 1001 nacht

Als afsluiter van onze reis hadden we een woestijn safari geboekt. We werden hiervoor opgehaald bij een van de luxe hotels in Dubai, en zetten al snel koers de stad uit, richting een stukje woestijn dat prive bezit is, en onderdeel uitmaakt van het eigendom van een van de leden van de koninklijke familie.
Waar Dubai bekend staat om woestijnsafari’s waar met dikke auto’s zo hard mogelijk door de zandduinen gecrosst word, kozen wij voor een bedrijf dat bekend staat als ecologisch verantwoord, en dat het heel anders aanpakt.

Bij aankomst in de woestijn stond een hele vloot Landrovers uit de jaren ’50 op ons te wachten! Nadat iedereen een traditionele hoofddoek kreeg, ( zwart voor de dames, rood/wit voor de heren) vertrokken we met deze landrovers de woestijn in. Wat een prachtig en indrukwekkend landschap! Begroeiing is hier heel schaars, maar de verschillende planten hebben wel vaak medicinale of andere nuttige eigenschappen. Tot ons grote geluk spotten we in het landschap ook nog Arabische Oryxen (van heel dicht bij) kamelen, en antilopes.

Zo tegen zonsondergang maakten we een tussenstop om te genieten van een verfrissend dadeldrankje, en een spectaculaire valkenier show.

Toen de zon onder was, vertrokken we naar een door zachte vlammen en traditionele lampen verlicht bedoeinenkamp, waar we naast een heerlijke maaltijd in een prachtige tent, ook genoten van allerlei activiteiten zoals kameelrijden, Henna versieringen laten aanbrengen, en het aanschouwen van het op traditionele manier bereiden van brood en koffie. Klap op de vuurpijl waren de muzikale optredens, zowel een trommeldans, als een traditionale pistolendans, waarbij Mia de show stal (letterlijk en figuurlijk).

Toen we onze ogen echt niet meer open konden houden, was er een kamer gereed voor ons, zodat we de volgende ochtend wakker werden bij zonsopkomst in de woestijn. Na een zeer luxe en uitgebreid ontbijt, zat de vakantie er nu toch echt op. Nog een keer reden we door de woestijn, terug naar Dubai, waar we weer op het vliegtuig stapten, terug naar huis.

Author

admin