Archive for the 'diving' category

Even opwarmen en opladen

September 25, 2011 5:05 pm

We hebben het beiden lekker druk op het werk. Lieke reist veel op en neer naar Nairobi, en Eddy is druk met de overnames van beide buren.
Maar we hebben het heerlijk naar onze zin. Naivasha is echter zoals de Nederlandse zomer van afgelopen jaar. We hebben sinds januari bijna geen lekkere warme dagen gehad, maar grijs, koud en bewolkt weer….daar waren we toch niet voor naar Kenia gekomen?

Dus het was tijd voor een tripje naar zon, zee en strand. Lieke had dit een tijdje geleden al geplanned als een shopping trip, en ik ben lekker mee gegaan.

We zijn naar Watamu gegaan, in het huis dat Jane van vrienden had geleend voor een maand. Dit huis is gelegen aan het strand in Turtle bay.

We genoten van heerlijk weer, zwembad, teveel drank en teveel verukkelijk eten. En om het compleet te maken hebben we een Italiaanse ijssalon gevonden. Dus we gingen regelmatig met de tuktuk naar het dorpje voor een ijsje.

Aan de kust moet er natuurlijk ook gedoken worden. Na de eerste dag verschikkelijk zeeziek te zijn geweest door het ruige weer, was het de tweede dag gelukkig een stuk beter. Héél bijzonder aan deze duik was dat we Walvissen konden horen zingen!! (maar niet zien).
Naast al het eten, drinken en ontspannen hebben we ook een birdwalk gedaan in Mida kreek. Dit is een mangrove inham met veel vogels, schelpen, krabben en natuurlijk prachtige mangroves. Het leek wel een middagje wadlopen, maar dan met heerlijk mooi weer en flamingo’s.

Op de terugweg nog één keer langs de ijssallon voor Italiaans gebak als ontbijt, dit keer in de regen……maar gelukkig was het nu in Naivasha lekker weer.

Advanced divers

April 23, 2011 8:14 am

Anemoon

Het was alweer meer dan een jaar geleden dat we met onze Advanced Duikcursus waren begonnen. Afgelopen jaar hebben we niet zoveel tijd gehad om te duiken, tussen alle feestjes, bruiloften en honeymoons door. Dus dit weekend moest het er maar weer eens van komen vonden we, we hadden een gaatje in onze agenda, dus in de auto en richting Mombasa! Dat is altijd toch wel weer een lange rit met minstens een paar bijna-dood- ervaringen, maar ja, het is wel lekker om aan de kust ook eigen vervoer te hebben.

We hadden dit keer een appartement gehuurd in plaats van een hotel. Dat gaf ons de gelegenheid om ook eens de restaurants van Nyali beach te verkennen. Al hebben we achteraf gezien meer in Mtwapa gegeten, daar zijn toch een paar leuke restaurantjes tegenwoordig! Op het strand van Bamburi hebben we ook nog heerlijk gegeten onder het licht van de volle maan. Prachtig!

Maar we gingen natuurlijk voor het duiken, wederom met het leuke team van Buccaneer diving.
We werden de eerste duik direct weer het diepe in gegooid. Letterlijk, want er stond een duik gepland naar naar het wrak van de Dania. Dit is een schip dat de duikschool een aantal jaar geleden heeft laten afzinken, om een kunstmatig rif te creeren. Het wrak ligt op zo’n 30m diepte, en dat is altijd weer een extra duikervaring, met wat extra vereisten aan de duik.

Dania

Van de duiken die we moesten doen was Navigatie degene waar we het meest tegenop zagen. De eerste oefeningen waren op het strand; een vierkant lopen met een handdoek over je hoofd. Dat ging helemaal goed, en de herhaling in het water ging net zo goed. Ook de andere oefeningen onder water, zoals de weg terug vinden aan de hand van koraalriffen, zandbanken enz (hierbij mochten we geen kompas gebruiken) ging voorspoedig. Zelfs ondanks dat de instructeur ons probeerde af te leiden met Lionfish, cuttlefish en murenen.

pork and lion

Voor de rest ook prachtige duiken gemaakt, en op de laatste dag, toen we inmiddels officieel Advanced duikers waren, wederom naar het wrak gedoken, maar nu puur voor de fun. Prachtig weer!

Dive

Lizard

Dania

Turtle

Slug

cuttlefish

Shell & Coral

Coral

ikkeboe

Duikweekend

December 17, 2009 4:27 pm

Sunset

Sebas en Susan waren twee jaar geleden al eens in Naivasha, maar een ernstige voedselvergiftiging gooide destijds dusdanig roet in ‘het eten’ dat ze vonden dat Kenia een herkansing verdiende.

Afgelopen vrijdagochtend hebben we ze op het vliegveld in Nairobi opgehaald, en samen zijn we meteen doorgereden naar de kust. Eddy kreeg het natuurlijk weer voor elkaar om te worden gearresteerd wegens te hard rijden…….. Dus de rest van de rit hebben we lekker rustig aan gedaan.

Het weekend hebben we gebruikt om zo veel mogelijk te duiken, en verder zo weinig mogelijk te doen. Zeker in deze tijd van het jaar is dat eigenlijk de enige manier om het uit te houden in het kustklimaat. Gelukkig is dat in het geheel geen straf, en we hebben genoten van alle moois dat de onderwaterwereld te bieden had.

We zijn naar een scheepswrak geweest die men heeft laten zinken als een kunstmatig rif.
En niet te vergeten SEAHORSES !!! (zeepaardjes)
We zijn nu officieel zeepaardjes gecertificeerde duikers, hahaha

Kijk, en geniet mee!

Zeepaardje
Thorny Seahorse

MV Dania (scheepswrak)
MV Dania

MV Dania

Nudibranch
Nudibranch

Vliegende Needlefish
Needle fish

Feather

Koraal met webben

Turtle

Anker

nemo

Seahorse

Ogen en kieuwen van een rog
Eyes of a Blue spotted Stingray

Dolfijn
Dolfijn

Porcupine fish

Mombassa en Bissil

October 11, 2009 10:20 pm

De afgelopen week hadden we Tessa op visite. Tessa is een oud Florensis collega, maar nu werkzaam (bij een concullega) in Ethiopie.
Haar bezoek was een goed excuus om weer eens wat leuke dingen te ondernemen. Om te beginnen wilde ze eigenlijk graag naar de kust, en duiken leek haar ook wel wat.
Daar hebben we natuurlijk helemaal niets op tegen. Dus zondag in de auto gesprongen, Tessa opgehaald op het vliegveld en meteen doorgereden naar Mombasa.

De snelweg naar Mombassa is inmiddels bijna geheel opgeknapt (bedankt Europese belasting betalers!) en de reis verliep dus voorspoedig. Tegen het vallen van de avond bereikten we ons hotel, en na wat kleine strubbelingen bij het inchecken waren we allemaal wel toe aan een hapje en een koud drankje. En daarna blij dat we in bed konden rollen. Toch wel een vermoeiende en lange dag zo.

De volgende morgen vroeg melden we ons vol verwachtingen bij de duikschool, maar helaas waren er niet voldoende duikers voor een ochtendduik, waardoor de eerste duikgelegenheid pas ‘s middags was.
Achteraf gezien kwam dit eigenlijk heel mooi uit, want Tessa had nog nooit gedoken, en op deze manier was er voor haar voldoende tijd voor eerst wat theorie en een zwembad training waardoor we ‘s middags wel met zijn allen konden duiken.

Tessa duiken

‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten met uitzicht op Mombasa eiland bij de Tamarind. Mixed zeebanket menu zoals je nog nooit hebt gezien en te veel om op te krijgen: oesters, garnalen, kreeft, krab, inktvis, allemaal soorten vis: jammie!

jammie visje

De volgende dag hadden we er zin in, Lieke en ik zouden drie duiken gaan doen. Twee buiten het rif en ‘s middags zeepaardjes zoeken binnen het rif. De walvishaai en humpback whales die we ‘s ochtends hoopten tegen te komen hebben we helaas niet gezien, maar wel veel White tip rif haaien, een rog met een diameter van twee meter en meerdere schildpaden.

Turtle

‘s Middags jammer genoeg ook geen zeepaardjes kunnen vinden, ondanks de hulp van ‘zeepaardjes hunter’ Freddie. Maar wel veel ‘zeepaardjes gerelateerde familieleden’; de pipe fish. Dit is een soort kruising tussen een slangetje en een zeepaardje.

zeester

Donderdag en vrijdag zijn we weer even in Naivasha geweest zodat Eddy en ik even wat werk konden doen, en zodat Tessa de kans had om in Nakuru wat dieren te zien en uiteraard nu eindelijk ook eens de Florensis farm waar ze zoveel jaar de planning voor gedaan heeft.

Zaterdagochtend vroeg de tassen weer gepakt en koers gezet richting ‘Hotelli Michelli’, Bissil Branche. (Michelle’s huis in Bissel).Daar hebben we een super relax weekendje gehad met Bert, Daniel, Tessa, Michelle en ons twee. Véél te veel gegeten en gedronken. (En nog niet de helft op) En ‘diamanten’ gezocht in de mijn (rivierbedding): Lieke heeft een tas vol.
mijnen

We hebben ‘onze’ kamer nu ook voor het eerst uitgeprobeerd, en dat was heerlijk. (Dit is een kamer buiten onder een afdakje, je kan dus de sterren/maan en alle dieren die rond het huis scharrelen de hele nacht zien en horen). Veel te snel was het allemaal weer voorbij, en hebben we Tessa vanmiddag weer op het vliegveld afgezet.

Komkommer

Lieke met een schildpad
Lieke met Turtle

Jaws

Freddie bij een illegale viskooi. Gelukkig geen vis gevangen anders hadden we ze vrij gelaten.
Illegale visval

Bissil: Enorme regenwolk……maar er kwam geen druppel uit.
Komt er regen aan