Archive for June, 2007

Landbouwers in town

June 30, 2007 7:15 am

Ik werd donderdag ochtend gebeld door een Gertjan Muis. Een van de drie landbouwers die van Deventer naar Kaapstad aan het rijden zijn. En terwijl ze deze route rijden (Italie, Tunesie, Libie, Egypte, Soedan, Ethiopie, Kenia en verder, willen ze alle Nji Sri reünisten bezoeken. En zodoende stonden Ray van Vilsteren, Alexander Peeters en Gertjan Muis donderdagmiddag voor mijn neus. Het huis van de vorige General Manager stond leeg, dus daar heb ik ze in gestopt.
Vrijdag avond was het dus ook tijd voor een ouderwets biertje. Samen met Robert en Edwin was het op zijn Deventers gezellig. Al worden de foeten er wel steeds eigenwijzer.

Ze hebben ook gelijk maar mijn huis versiert met Larenstein posters.
Zie hun avonturen op: http://www.afrika-expeditie.nl

Landbouwers in mijn huis

Malt bier

June 27, 2007 10:26 pm

Hét biermerk hier in Kenya is Tusker. Nu zijn er twee versies van dit bier, namelijk de ‘gewone’ Tusker (in halve liter fles), en de Tusker Malt (in een 33 cl. Fles). In tegenstelling tot wat -bezoekende- Nederlanders steeds vrezen, heeft de toevoeging “Malt” echter niets te maken met het alcohol percentage, maar het zegt alleen iets over de smaak. Sterker nog, het alcohol percentage in de Malt is hoger dan dat in de ‘gewone’ Tusker. Toch blijft het wel grappig om de reacties van bezoekers te zien wanneer ze een biertje bestellen en dan de vraag krijgen: ‘Tusker or Tusker Malt?’
(en misschien nóg wel grappiger om de gezichten te zien wanneer wij in volle overtuiging een Malt bestellen!) Bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd!

Tusker

Pas op!

June 20, 2007 9:39 pm

Vanmiddag hebben we gelunched bij Fischerman’s camp (Eddy heeft een paar stukjes terug hiervan al eens een foto geplaatst, het is waar al die Colobus apen ook zitten)
Vijf jaar geleden kwamen we hier ook al regelmatig, en nu is het extra praktisch omdat Tamara er inmiddels werkt, en het halverwege het huis/de farm van Edwin& Tamara en onze farm/huis ligt. Prima plek voor een lunch-afspraak dus.

Het is weinig veranderd in de tussentijd, nog steeds een heerlijke plek waar je altijd wel iets te kijken hebt. Overdag vooral apen, ‘s avonds ook nijlpaarden. Je kunt alleen wél heel goed merken dat er steeds meer Nederlanders in Naivasha, en dus ook bij Fisherman’s komen: de frietjes worden tegenwoordig STANDAARD geserveerd met mayonaise in plaats van met azijn, en vanmiddag moest ik wel heel erg lachen toen ik het waarschuwingsbordje voor de nijlpaarden zag.
Blijkbaar hoort men hier zóveel Nederlands, dat men denkt dat het buiten Kenya zo ongeveer de meest gesproken taal is!

Pas op!! Hippo's

Rijbewijs

6:01 am

Ik heb mijn Keniaanse rijbewijs. Het duurde even een paar weken maar dan is hij wel binnen. En wat heb je nodig voor een Keniaans rijbewijs?……………. Pasfoto, kopie paspoort en wat geld. Voor de mensen die opletten: precies niemand heeft mijn NL of internationale rijbewijs gezien.
En dat betekent dus ook dat ik nu een rijbewijs heb voor auto’s tot 4000 lb, voertuigen meer van 4000 lb en vrachtwagens. Jammer genoeg geen motorrijbewijs maar ja, je kan niet alles hebben.
Kijk op het rijbewijs ook eens naar de tekst achter “Date of birth”. Machtig mooi!!!

Rijbewijs - Over 18