Archive for May, 2007

Op en neer Nairobi

May 30, 2007 4:59 pm

Vandaag moest er toch echt even boodschappen worden gedaan. Dus op en neer naar Nairobi. Het weer was prachtig dus het is dan een prachtige rit met uitzicht op Naivasha, de Rift Valley en Mount Longonot.
Ik ben enkel naar de Village Market geweest. Dit is een winkelcentrum in de buitenwijken van Nairobi (en dan aan onze kant). Deze is de afgelopen jaren enorm vergroot en je kan er dus ook alles (bijna dan, bv. geen kattenluik voor Dinges) krijgen. Er is zelfs een Wellness Centre, kapper, nagelstudio, fitness centrum en een bioscoop.
Ik heb me alleen lek gekocht aan etenswaren etc. maar ik heb nu wel eindelijk een goede voorraad.

Kerosine, veilig ???

May 26, 2007 11:08 am

Vandaag een lading kerosine gekregen voor de verwarmingsketel. Dit gaat weer op zijn Keniaans. De bovenkant van de tankauto wordt opengemaakt (verzegeld) en onze finaciƫle man, die ook de inkoop doet, kijkt of de tanks wel vol zijn.

Tankwagen Kerosine

Vervolgens wordt de verzegeling aan de onderkant verbroken en kan de slang worden aangesloten. Flink wat plastic tussen het schroefdraad en pompen maar! Aan alle kanten lekt de kerosine. Het moet wel spannend blijven natuurlijk.

Maar ja, we hebben weer een paar duizend liter dus we kunnen weer even vooruit.

Lekkende aansluitingen
(zie de bak met lekkende kerosine onder de tank)

Drifters is Poa Kabisa!

May 24, 2007 8:35 pm

We zijn vanavond naar Drifters geweest. En ik kan maar 1 ding zeggen Drifters is Poa Kabisa! (vet cool)

Drifters

Eerst volg je een lange zandweg naar het meer. En dan kom je op een grasveldje waar je je auto kan parkeren (met schrikdraad tegen de hippo’s er omheen). Vervolgens is er een lang voetpad op palen door de papyrus heen. Aan het einde kom je bij een drijvend gebouw. Midden tussen de papyrus. Eigenlijk is het niet eens een gebouw maar meer een grote drijvende veranda. Om je heen zie je alleen maar papyrus, water en heel veel vogels. Je hoort in de verte hippo’s knorren. En we zagen er zelfs een voorbij zwemmen. Daarnaast veel reigers, een visarend en pelicanen.

Drifters loopbrug

Het eten was ook heerlijk. Ik heb vooraf flying fish met kappertjes op. En daarna porkchops met honing, en mosterd saus. Heerlijk!
De eigenaar kwam ons direct uitnodigen voor een speciale avond volgende week. Er komt dan een heel goede indische kok die een buffet met allerlei verschillende curry’s gaat maken. Klonk erg goed.
Daarna door het donker terug, langs de loopbrug hangen allemaal lantarens en uiteraard de mooie Afrikaanse sterrehemel.
Wat wil je nog meer???? Behalve mijn lieve meisje in Afrika dan.

Zonsondergang

8:21 am

Gisteren was ik eindelijk een keertje thuis voor de zon onder was.
En dan is dit het uitzicht……..

Zonsondergang