Archive for January, 2009

Wederom weekend

January 25, 2009 11:59 pm

Niet ieder weekend kan gevuld zijn met spannende, leuke of bijzondere dingen. Ook wij hebben dus regelmatig een gewoon weekend waarin eigenlijk niet zo veel bijzonders gebeurd.
Gewoon een beetje werken, naar een nieuwe auto gaan kijken, beetje luieren en boekje lezen, de python vrijlaten die we eerder in de week gevangen hadden in het konijnenhok van de buren, en een kopje thee drinken bij diezelfde buren die toevallig wat gevederde huisvriendjes hebben. Een heel saai weekend dus eigenlijk!

Python

Opmeten van de Python
Meten maar

Het nieuwe huis van de Python

Crowned Eagle (één van de grootste arends, hij jaagt op apen en kleine antilopes)

Crowned eagle

Uil closeup

Magnifique Mara

January 19, 2009 8:43 pm

Viewpoint

Afgelopen weekend was het laatste weekend van Ruud en Viviane in Kenia.
Dat vráágt natuurlijk om een leuke afsluiter, dus besloten we met zijn allen naar de Masai Mara af te reizen. Op speciaal verzoek van Ruud naar een campsite binnen het park, en zónder omheining. De held, ik geloof niet dat hij uiteindelijk veel geslapen heeft, haha!

Giraffe parade
Twiga op de camping

Ik zou pagina’s kunnen vullen over al het moois dat we gezien hebben (we hebben dit weekend echt ont-zet-tend veel geluk gehad!!) hoe gezellig we het gevonden hebben en de sterke verhalen die kampvuren op de één of andere manier altijd weten uit te lokken, maar eigenlijk zeggen de foto’ss méér dan genoeg. Kijk en geniet met ons mee!

Campsite bij zonsopkomst
dusk to dawn

Baby Olifant

mtoto tembo

Simba op de uitkijk
Simba

Kraanvogels

Crane's

Cheeta vindt ons totaal niet interessant
Duma

Bat-eared fox (=vleermuis-oor vos) zo schattig!
Bat-eared fox

Even lekker schuren aan een takje
Zebra's lekker schuren

Moeilijkste kat om te spotten, Luipaard
Chui!

Cheeta aan de wandel

Duma safari

Sef

January 10, 2009 6:26 pm

Omdat ik schildpadden zulke leuke dieren vind leek het me al een hele tijd leuk om er eentje bij ons huis te hebben.
Maar hoe pak je zoiets aan zonder ongewild een heel schildpadden gezin te ontwrichten?

Nu hebben wij een buurvrouw die allerlei gewonde dieren opvangt die om allerlei redenen niet terug kunnen keren in het wild, met name roofvogels. En zij zorgt dus ook voor een aantal schildpadden. Vorige week hoorde ik dat ze op zoek was naar een nieuw onderkomen voor één van deze schildpadden, omdat deze zich nogal misdroeg ten opzichte van haar andere schildpadden. (Hij viel ze steeds aan, en toen hij apart gezet werd wist hij het gaas zelfs keer op keer met zijn schild kapot te schuren om toch weer het vechterspad op te gaan!)

Sef & Dinges

Jullie voelen hem al: wij hebben snel een hekje in een deel van onze tuin gezet, en gisteren heb ik ‘Sef’ (zoals hij vanaf nu heet) opgehaald!
Onze katjes vinden het nog een beetje vreemd, zo’n steen die rondkruipt, en Sef zelf moet ook nog even wennen aan zijn nieuwe onderkomen. Van zijn stoere gedrag is op het moment niet zo veel over. Hij zit het grootste deel van de dag in zijn schulpje en blaast heel hard naar alles wat naar zijn zin te dicht in z’n buurt komt. Maar dat doet hij natuurlijk wél heel stoer, dat spreekt vanzelf!

Sef & Mbuzi

Aberdares

January 8, 2009 7:49 pm

Wij vinden de Aberdares altijd leuk voor een weekendje weg. Dus afgelopen weekend hebben we Fishing Lodge, een blokhut in de Aberdares, gehuurd.
We hadden Ruud en Vivianne zaterdagochtend alvast op pad gestuurd om olifanten te ‘scoren’. Lieke moest eerst de bloemen voor een bruiloft verzorgen, en ik moest gewoon werken. Daarom zijn Lieke en ik pas om 16:00 richting de Aberdares vertrokken. éénmaal aangekomen bij de afslag naar de blokhut, bleek deze natuurlijk afgesloten, en er was geen telefoonbereik…….dus we hoopten dat Ruud en Vivianne niet te laat terug zouden zijn en het ‘s ochtends al gezien hadden. Maar helaas, ze waren er nog niet, en dan duurt het wachten lang, dus wij zaten flink in de rats. Gelukkig kwamen ze 10 minuten voor het donker aan! Daarna hebben we met zijn allen lekker rond het haardvuur gezeten met tomatensoep en pannekoeken.

Blokhut in het zonnetje

De volgende morgen konden we lekker ontbijten in het zonnetje op de veranda. Dat de blokhut op 3000 meter ligt is goed te merken, want het was lekker fris.
We besloten de dag te beginnen met een wandeltocht langs een natuurpad dat was aangegeven. Natuurlijk was het hele pad echter niet te vinden en al snel liepen we in ‘the middle of nowhere’ in het veld. Het gras een meter hoog, en overal olifanten stront en sporen van zowel buffels als olifanten. Nadat we besloten hadden om maar terug te gaan naar de Lodge moesten de schoenen nog twee keer uit om een bergbeekje over te steken. En aan de olifantensporen te zien waren we niet de enige die die oversteek plaatsen gebruikten.

Tja, Ruud hé

Bergbeekje

Vervolgens alles in de auto’s geladen en op naar de watervallen waar de Aberdares bekend om zijn. Bij de Gura waterval hebben we nog lekker gelunched met soep, een salade en stokbrood. En dat laatste vond de inmiddels bekende bush buck (zie stukje ‘winterwonderland’ over de Aberdares van j.l. Juli) ook erg interessant en die is dus flink gevoerd door Lieke en Vivianne. De mannen hebben tenslotte nog even afgewassen onder de waterval. Wat zijn we weer goed 😉


De afwasvallen

Ruud is zijn smurfmobiel