Archive for February, 2011

‘Elephant’s bedroom’

February 15, 2011 8:58 pm

Samburu Reserve stond nog steeds op ons verlanglijstje, dus die hebben we dit weekend maar afgestreept.

Het was een heerlijk weekend in een mooi park. De lodge waar we geslapen hebben heet ‘Elephant’s bedroom’en dat hebben we bijna letterlijk mee kunnen maken. De olifanten in Samburu houden blijkbaar erg van de vruchten van de Doum palm, en daarvan stond er nou net een naast onze tent!

Doum palm

Elke avond hadden we bezoek van twee mannetjes olifanten (waarvan er een ENORM was) Ze rammelden aan de palm en duwden tegen onze tent om maar zoveel mogelijk van de vruchten te kunnen bemachtigen. Machtig mooi, en indrukwekkend!! Ook vanochtend aan het ontbijt stalen een aantal olifanten de show toen ze door de, nagenoeg droge, rivierbedding kwamen geparadeerd.

eten

Samburu is op het moment erg droog, zelfs de grote rivier die door het park stroomt, en waarlangs bijna alle lodges gesitueerd zijn is dus op het moment (nagenoeg) opgedroogd. Qua wildlife zijn we ondertussen waarschijnlijk gewoon veel te verwend aan het raken, want we vonden ook hier de aantallen wat tegen vallen. Wel erg leuk was dat er een aantal soorten dieren zitten die we nog minder vaak gezien hebben, zoals de Grevey’s zebra, de Recticulated Giraffe, de Gerenuk, Oryx en vulturine Guinea fowls. Hier hebben we dan ook allemaal uitgebreid van genoten. Verder hebben we heel, heel, heel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel dikdiks gezien, en natuurlijk nog een heel aantal olifanten en vanochtend ook nog drie cheetahs.

oryx

Gerenuk

Samburu is een van Kenia’s meest bezochte parken, maar hoewel we het een mooi park vonden, begrijpen wij toch niet helemaal waarom nu juist dit zo’n druk bezocht en bekend park is geworden. Als wij een top 5 moesten opstellen dan zou deze het toch niet redden denk ik.

panorama

mongose

bird


twiga

lampekap

Orix

oli

gernuk 2

bird twick

Oli close

Wow wow wow!!!!

February 2, 2011 9:49 am

Tijdens onze bruiloft kregen we van een aantal vrienden een weekendje naar Shompole cadeau. Dit was geboekt voor afgelopen weekend, het weekend dat we 13 jaar samen waren.

Shompole staat bekend als een van de mooiste lodges van Kenia, en onze verwachtingen waren dus hoog gespannen. Misschien wel onevenredig hoog.
Het feit dat aan al onze verwachtingen niet alleen makkelijk werd voldaan, maar dat ze vaak zelfs veruit werden overtroffen, is de beste manier om te beschrijven hoe onwaarschijnlijk mooi deze lodge is.

Kamer

Shompole ligt op het Nguruman escarpment, tussen de twee zoutmeren Lake Magadi en Lake Natron, vlakbij de grens met Tanzania.
Lake Magadi is voor ons een “all-time favorite” en we hebben dus ook even grondig de tijd genomen om weer van die onwerkelijke, maar in onze ogen prachtige, omgeving te genieten. Waar anders ter wereld zie je nu een Roze meer? Waar ook nog eens flamingo’s in staan?

Pink lake

Flamingo's and mountains

Magadi en Shompole liggen een stuk lager dan Naivasha, en het is er dus een (heel) stuk warmer. Zodra je Corner Baridi (Swahili voor koude hoek) in Ngong hills achter je laat, dan loopt de temperatuur behoorlijk op. In de auto hadden we de ramen open, maar de wind die dan naar binnen komt is net als een hete föhn. Bovendien is Kenia op het moment heel droog en stoffig. Op sommige stukken reden we door een wel tien centimeter dikke stoflaag.

stof

Een van de dingen die Shompole lodge zo spectaculair maakt, is het contrast dat ze gecreerd hebben. Te midden van al dat stof is de hoofdkleur van de lodge stralend wit, en het thema door de hele lodge is water. Zo heeft iedere kamer zijn eigen ‘plunge pool’ en ook in de gezamenlijke ruimtes zijn er overal waterelementen aangebracht. De hele dag door komen er dan ook vogeltjes en andere dieren drinken of een bad nemen.

Main area

birds

De aantallen wild in de omgeving van Shompole zijn wat minder spectaculair als op andere plekken in Kenia, maar desalniettemin kun je er hele mooie dingen zien. Maar eigenlijk is het toch vooral een lodge waar je veel van de prachtige omgeving en het mooie uitzicht moet genieten. En dat hebben we dus ook gedaan.

Bat eared fox

Wat een geweldig cadeau, bij deze willen we iedereen nogmaals heel heel heel erg bedanken. Dit weekend voelde als een tweede honeymoon, en we zullen het niet snel vergeten!

Picknick

Wow wow wow!!!!

Last weekend we took the trip to Shompole lodge that was given to us at our wedding.
After all the stories that we had heard about Shompole, our expectations were incredibly high. Possibly unrealistically high.

The fact that all of them were not only lived up to easily, but often even exceeded, shows what an amazing place Shompole is!
What a fantastic present, we would like to thank everyone again so much for this amazing gift! This weekend felt like a second honeymoon, and will not be forgotten for a long time!!!

Flamingo's

Kamer 's avonds

rusten

Lieke bij de plunge pool

bird in grass

Swimming pool

lion nose under paw

wasp


licking

Views from room

Masaai Natron

treesome