Archive for November, 2016

November 2016

November 30, 2016 11:03 pm

De laatste maanden van het jaar zijn altijd leuk, maar druk! Op de farm is het een tijd van veel, heel veel bezoeken, en die bezoekers ‘ moeten’ natuurlijk ook ‘s avonds en in het weekend geentertaind worden. Daarnaast is het uiteraard de tijd van vele feestdagen, met de bijbehorende activiteiten.

In November werd de nieuwe locatie van de Nederlandse school officieel geopend. En de kinderen van de florensis Daycare hadden hun ‘graduation’, een ceremonie die werd opgeluisterd door een kordaat optreden van de girlscouts.
Aan het begin van het hoogseizoen organiseren we altijd een Florensis Funday voor alle personeel. Met een klant en een aantal collega’s gingen we een middag op safari in Naivasha. Voor Mia de ideale safari, niet te ver weg, niet te lang in de auto zitten, maar toch ‘echt’ safari, inclusief de open auto.

Ter ere van de (nederlandse) intocht van Sinterklaas, mocht Mia voor het eerst naar de grote televisie kijken. wat een belevenis! Ze zat aan het beeld vastgekluisterd, maar heeft het einde van de intocht niet gehaald, ze was voor de buis in slaap gevallen….
Nog spannender was het toen Sint met een Piet een bezoek bracht aan ons huis! Wat een gezellige middag was dat!

Verder was er nog de bruiloft van Jane, een 10 minuten gesprek op school dat uitliep in een modderpartij met Nova, omdat er even niemand oplette, en een FANTASTISCH ‘rapport’voor Mia.

Oktober 2016

November 1, 2016 8:39 pm

2016-10-oct-v1-web

Oktober wat was je mooi!
We begonnen de maand met een weekendje weg met collega’s. We gingen naar Champagne Ridge. Naar een huisje dat we jaaaaaaaaaren geleden al ontdekten, en sindsdien vele malen aangeraden hebben aan anderen, maar waar we zelf om onduidelijke redenen eigenlijk nooit meer terug geweest waren. Dom, want het uitzicht is hier ongeevenaard. Tevens een mooie gelegenheid om een ander favoriet plekje, waar we ook al veel te lang niet meer geweest waren, nog eens te bezoeken; lake Magadi. Picknick bij een roze zoutmeer mét uitzicht op flamingo’s. Veel beter wordt het niet.

Eddy moest voor een werktrip naar Nederland en Portugal. Het thuisfront werd getrakteerd op steeds gekkere Ed&Ed foto’s, hilarisch!
Aansluitend gingen de families Broekhuizen en Verbeek samen op vakantie in Portugal. Eerst op het platteland, waar we door middeleeuwse stadjes dwaalden, het strand voor onszelf hadden, en BBQden in de regen. En daarna nog een paar daagjes in Lissabon waar de bezienswaardigheden te veel waren voor te weinig tijd, maar waar het weer een stuk beter was, en de vele terrasjes ons het echte vakantiegevoel bezorgden!

Als we dan toch in Europa zijn, dan kan een bezoekje Nederland natuurlijk niet uitblijven. Via kabouterpaden, riddertoernooien naar tropische zemparadijzen, lampionoptochten, pannenkoekenhuizen, Dutch Design Week en heide (fiets)tochten, vlogen we door de week heen, en toen we weer in het vliegtuig naar huis stapten, was de maand ook voorbij gevlogen.