Archive for February, 2015

Verjaardag

February 8, 2015 10:10 pm

Het was weer zover, weer een jaar voorbij. Meer dan genoeg reden voor een feestje, en dat hadden we ook al weer veel te lang niet meer georganiseerd.

IMG_20150127_230224

Inmiddels hebben we een stukje land gekocht, en het leek ons leuk om dat meteen maar in te wijden met een feestje. Op de woensdag voor mijn verjaardag zijn we daar lekker gaan picknicken om alvast een mooi plekje uit te zoeken. Februari betekend in Kenia heet en stoffig weer, dus we wisten als snel dat we voor schaduw zouden moeten zorgen.
De dag vóór het feestje hebben we er daarom een schaduwhal gebouwd, en picknick tafels neergezet. Uiteraard moesten er ook (Safari) wc’s aangelegd worden (= een gat in de grond graven, met daarop een houten toilet’pot’ omeind met een stuk jute) Tot slot nog een beetje creatieve mojo van Lieke, de boombox werd opgeladen, en het was, naast een prachtige plek, ook een echte party plek geworden.

En toen was de dag van het feestje aangebroken, we hadden uiteraard lekkere hapjes en veel koude drankjes! Mia heeft de hele middag langs de hapjestafel op een neer gelopen, en alle hapjes uitgebreid geproefd, en getest, en nog wat meer geproefd. Het was een heerlijke middag, gezellig samen met vrienden op ons prachtige plekje.

Als cadeautje had iedereen bomen meegebracht, dus we kunnen een begin gaan maken om mooie schaduwrijke bomen te planten, waaronder we nog vele (verjaardags)feestjes hopen te vieren.

IMG_6609

IMG_6625

IMG_6634

IMG_6642

IMG_6651

IMG_6665

IMG_6668

IMG_6683

IMG_6736

IMG_6740

overview3

IMG_6767

Januari 2015

February 1, 2015 9:01 pm

=== English version ===

Één van onze goede voornemens dit jaar, was om elke maand een overzicht te maken van onze foto’s.
De tijd vliegt voorbij, Maar we hebben ons eerste overzicht nét klaar voordat de tweede maand afloopt.

Jan_2015_collage-v2_3

Januari 2015
We zijn het jaar begonnen met allerlei festiviteiten: Reggine’s verjaardag, Lieneke’s babyshower, de nieuwjaars speech op de kwekerij, en het winnen van de Tuinbouw Ondernemers prijs. En dat alles alleen nog maar in de eerste week: Een goed begin is het halve werk!
Lieke is druk met het ombouwen van één van de huizen op de kwekerij tot een Guesthouse, dus Lieke en Mia zijn veel op de farm. Dit leidde er toe dat de meiden op kantoor een eigen schortje voor Mia hebben laten maken, zodat ze in stijl de kassen kan bezoeken.
Januari was heet en stoffig, en Mia heeft snel de geneugten ontdekt van waterijsjes, en van loungen op de schaduwrijke plekjes in de tuin.
Verder was er thuis nog even wat commotie, toen er letterlijk een zebra voor de deur stond. En Maua Moments is het jaar begonnen met het verzorgen van bloemen voor allerlei evenementen, zoals voor de Tribal Chic Fashion show, in het exclusieve Tribe Hotel.

=== English version ===

One of our new year’s resolutions is to make monthly overviews of our photos.
Time is running though, and we only managed to make the first one JUST before the second month ends!

January 2015
We started off the year with lots of celebrations: Reggine’s birthday party, Lieneke’s babyshower, the New year’s speech at the farm, and celebrating the Victory of the Horticultural Entrepeneurs Contest! And all of this just in the first week: Start as you intend to go on I would say!
Lieke is busy converting one of the houses on the farm into a new Guesthouse, so Lieke and Mia spend a lot of time on the farm. This lead to the office girls organizing a proper apron for Mia, so that she can visit the farm in style from now on.
January has been hot and dusty, so Mia discovered the advantages of popsicles, and lounging in the shady spots of our garden.
We had some commotion at the house when a zebra literally showed up on our doorstep, and Maua Moments started of the year with some events, amongst which the Tribal Chic Fashion show at Tribe Hotel.