Archive for July, 2008

Soysambu

July 29, 2008 9:43 pm

Ter ere van mijn verjaardag had Eddy een weekendje weg geregeld.
We zijn in Soysambu geweest, dat is een natuur reservaat op de landerijen van Lord Delamere, bij Lake Elementeita. Lake Elementeita is een klein Soda meer net ten noordwesten van Naivasha. Het gebied staat met name bekend om de grote aantallen flamingo’s en pelicanen (veel ander wild zit er ook niet) maar wij vinden vooral de omgeving er bijzonder en mooi. Het is een heel vulkanisch gebied, en het is er vergeven van de vreemd gevormde ‘kopjes’, vulkanen en heuvels.

Op een van deze kopjes bevind zich een nieuw tented camp, genaamd Ututu house, en daar hebben we geslapen. Het kamp werd gerund door een oude Engelsman die jaren lang in Afrika heeft gewerkt voor de Britse Buitenlandse zaken. En daarbij praat hij graag dus dat waren drie dagen vol van allerlei interessante verhalen.

Tent in Ututu camp

In deze dagen hebben we de omgeving verkend per auto, per voet en zelfs een nacht safari. De nacht safari was heel bijzonder, we hadden een grote lamp op de accu aangesloten en zagen allerlei dieren die je zelden of nooit overdag ziet. Zoals een serval kat, mongoose en de beroemde ‘springhares’. Dit is een soort kruising tussen een konijn en een kangaroo. Hij heeft super grote ogen en oren en een lange staart met een pluim. En dat zie je dus door het veld hoppen. Prachtig!
Daarnaast hebben we genoten van een prachtige zonsondergang op de lokatie van een nog nieuw te openen lodge, Mawe Mbili.

Springhare
Springhare

Zonsondergang

Sundowner

Op de dag van mijn verjaardag hebben we gezien hoe een nét geboren girafje begroet werd door de rest van de ‘familie’. De geboorte zelf hebben we nét niet gezien, maar wel de nageboorte, en het schoonlikken van het girafje. Dat was een heel bijzonder moment. En vanaf nu heb ik dus een verjaardags-genootje!

Baby girafe

Groep Impala
Impala

Zonsondergang

Serval cat
Serval cat

Hyrax
Hyrax

Kraanvogels
Kraanvogels

Girafe familie

Zonsopkomst tijdens de wandel safari
Grijze wolken

Hippo fast food (niet voor mensen met een zwakke maag)

July 17, 2008 5:19 pm

Ons buurbedrijf Sher heeft een nieuwe ‘hippo trench’ (=nijlpaard geul) gegraven om de nijlpaarden uit de rozenvelden te houden. We hadden het er gisteravond nog over dat het ontwerp niet zo goed was. De hippo’s kunnen er namelijk wel in, maar niet meer uit… En wat gebeurde er vannacht? Inderdaad er kwam een hippo klem te zitten in de trench. KWS (Kenya Wildlife Service) heeft hem jammer genoeg vandaag moeten dood schieten.

En toen kon het feest beginnen…rijen mensen om een stuk vlees te bemachtigen. De hele middag zagen we mensen langs onze poort lopen met stukken vlees.
Heel wat families genieten dus vandaag van wat extra vlees bij het avond eten.


Hippo geslacht

Blij met hippo vlees

Winterwonderland

July 13, 2008 10:54 pm

Het is juli, en aan deze kant van de evenaar betekend dat hartje winter!
Niet helemaal vergelijkbaar met de Nederlandse winters, maar wij vinden het toch erg koud en grijs.

Dit weekend hebben we helemaal het wintergevoel te pakken, lange broeken, dikke truien en met zijn allen rond het haardvuur. Eigenlijk alleen de warme chocomel en stamppotten ontbreken nog. Nou ja, wie weet doen we dat nog.

Vandaag zijn we naar de Aberdares geweest. Dit bergpark ligt zelfs nog wat hoger dan Naivasha (3200 meter), en het is er dus nóg kouder. Bovendien was er véél mist, maar in combinatie met de typische begroeiing van de Aberdares (Bamboebossen, bomen vol met mos en hele uitgestrekte ‘moor’vlaktes) zorgde dit voor prachtige ‘plaatjes’.

Koud, regen en mist, veel mist
Mist in de Aberdares

Aberdares

Watervallen in de Aberdares
Waterfall Aberdares

African clawless otter
Otter

Hamerkop’s op de brug (raad eens waarom ze die naam hebben)
Hamerkop

Nieuwsgierige Bushbuck’s
Bushbuck

Bushbuck

Augur Buzzard (Buizerd)
Augur Buzzard

Natuurlijk de nieuwe picknicktas uitproberen (bedankt Tamara & Edwin!)
Picknick

Pumba was ook geinteresseerd in onze lunch
Warthog

Kanalen graven

July 12, 2008 1:41 pm

Nederlanders zijn er goed in, maar in Kenia kunnen ze er ook wat van. En hier is het tenminste nog echt handwerk.
Ons kanaal moest nodig worden uitgebaggerd en de wanden moesten worden verstevigd tegen inzakken. Zodoende hebben de vier farms de handen uit de mouwen gestoken en is er begonnen met het uitdiepen van het kanaal. De wanden worden opnieuw opgebouwd met zandzakken (recycling door het gebruik van oude kunstmest zakken!). Nu nog gras poten op de zandzakken en dan ziet het er weer mooi uit.

Kanaal verstevigen