Travel

Cape Town

Mia had een weekje voorjaarsvakantie, en we konden het maar niet eens worden over wat we in die week zouden gaan doen. Mia wilde (uiteraard) naar Lamu en Eddy wilde op kampeer safari, maar eigenlijk hadden we nog niet écht een optie waar we allemaal enthousiast van werden. Totdat Eddy min of meer gekscherend zei: we kunnen ook naar Kaapstad gaan?

Nou, dát hoefde hij geen twee keer te zeggen. Al snel waren de tickets geboekt, en niet veel later ook een huisje. Een snel rondje Google leverde een lijst activiteiten op waar we makkelijk twee weken mee zouden kunnen vullen.

Op zondag vlogen we via Johannesburg naar Kaapstad. Tijdens de tweede vlucht heeft Mia veel geslapen, maar toen ze bij de landing wakker werd bleef ze maar gillen van de oorpijn. Dit was haar 37ste vlucht, maar dat hebben we nog nooit meegemaakt. Tegen dat we bij het huisje aankwamen waren we allemaal aardig gaar, en we besloten dan ook snel iets te eten en lekker vroeg naar bed te gaan.

Helaas bleek Mia de volgende dag koorts te hebben. We besloten het daarom heel rustig aan te doen, en verkenden de buurt en gingen wat shoppen. Hoewel The Waterfront nogal toeristisch is vonden wij met name de vele kunstzinnige winkeltjes in The Watershed en de V&A Foodmarket erg leuk!  Eddy en Mia gingen uiteraard in het Cape Wheel (reuzenrad) en we sloten de middag af met een boottochtje op een catamaran. Al met al een heerlijk relaxte dag.

Helaas werd de koorts niet echt beter, en deze zou ook de hele week aanhouden, dus we hebben geprobeerd ons programma zo rustig mogelijk te houden, met zoveel mogelijk dingen er in die Mia écht leuk zou vinden. Zo werd het gelukkig toch een heel leuke week voor ons allemaal.

Dinsdag reden we naar Simonstown, want daar zit hetgene waar Mia zich het meest op had verheugd: de pinguins! Wat is het toch bijzonder om op het strand te kunnen zitten, en als je wilt zelfs te kunnen zwemmen, terwijl de pinguins om je heen hun ding doen.  En wat zijn ze grappig!  ’s Middags gingen we nog mooie stenen ‘zoeken’ in de Scratch Patch van Mineral World. Voor echte “Bissil-diamond miners” als ons, natuurlijk een must do!

Pinguins op Bolders Beach
Scratch Patch van Mineral World

Woensdag reden we naar Stellenbosch, waar we eerst de eendenparade zagen op Vergenoegd wijngaard. De eenden zijn hier werkvolk, die gebruikt worden om insecten uit de wijngaarden op te eten, en tegelijkertijd de wijngaarden te bemesten. Vervolgens gingen we naar de Cheetah outreach, omdat dat Mia’s favoriete dieren zijn. De eenden waren erg grappig, de Cheetah outreach vonden Eddy en ik erg tegenvallen. Maar Mia was onder de indruk, dus missie geslaagd. Tot slot besloten we naar de wijngaard Spier te gaan, omdat we dat vorige keer zo’n mooie farm vonden, waar vanalles te doen is. We genoten er van een aantal kunstwerken, en een verukkelijke lunch, maar inmiddels had de koorts de overhand op Mia weten te krijgen, dus we besloten weer lekker naar ons huisje terug te gaan.

Eendenparade op Vergenoegd wijngaard
Cheetah Outreach

Donderdag maakten we een fietstocht langs een aantal van de hoogtepunten van Kaapstad, waaronder de Companie Gardens (de groentetuin van de VOC en daarmee eigenlijk dé reden dat Kaapstad ooit gesticht is) waar Mia verliefd werd op de eekhoorntjes, en de zeer kleurrijke Bo Kaap. Echt een hele leuke manier om Kaapstad te verkennen, we hebben er van genoten!

Eekhoorns in de Company Garden

’s Middags hadden we Mia beloofd om naar het strand te gaan, en we hadden ons laten vertellen dat Camps Bay daarvoor de beste optie zou zijn. Inderdaad een prachtig strand, met palmbomen langs de boulevard en prachtige bergen op de achtergrond. Maar…. Ook met veel wind en daardoor metershoge golven (die onze tas en spullen wegspoelden) en een gratis zand scrub-behandeling. Mia vond het dus NIET leuk, en dat was daarmee tevens ons laatste strandbezoek deze vakantie, haha!

Vrijdag begon onze tijd langzaam op te raken, en ik wilde echt HEEL graag nog naar het (relatief nieuwe) MOCAA museum. Dit is gevestigd in een voorheen lelijke oude graansilo, waar ze door een beetje creatief zaagwerk echt een ongelooflijk gaaf gebouw van hebben weten te maken! De collectie van het museum richt zich uitsluitend op hedendaagse Afrikaanse beeldende kunst.

Eigenlijk zouden Eddy en Mia die tijd gebruiken om met de kabelbaan de Tafelberg te bedwingen (ik wist nog van vorige keer dat deze kabelbaan niet geschikt is voor mij/mijn hoogtevrees) maar omdat de wachtrijen veel te lang waren zijn zij omgekeerd, en ook naar het museum gekomen. Zo konden we er met zijn drietjes van genieten, nog veel leuker! Wij vonden het alle drie Ge-wel-dig!

’s Middags hebben Eddy en Mia alsnog de Tafelberg bedwongen, ditmaal zonder wachtrijen.

‘savonds besloten we te gaan eten aan de haven, met uitzicht op het platform waar zeehonden graag vertoeven. Een prima idee, wat een leuke plek!

Zaterdag was eindelijk de koorts weg, en hadden we onze vrolijke spring-in-het-veld terug. We begonnen de dag met een bezoek aan onze grote favoriet van vorige keer, de Neighbourgoods market in de Old Biscuit Mill. Vorige keer waren we eigenlijk een beetje laat, toen de markt al bijna was afgelopen, en daarom besloten we nu gelijk bij opening te gaan. En dat was maar goed ook, want inmiddels is het uitgegroeid tot een enorme happening. Het eerste uurtje was het nog relatief rustig, maar als snel werd het heeeeeeeeel druk.

 We besloten dan ook om de resterende tijd te gebruiken om het laatste belangrijke punt van ons ‘verlanglijstje’ nog af te strepen: Mia wilde graag naar het puntje van Afrika: Kaap de Goede Hoop.

Hiervoor moet je door het prachtige Table Mountain National park rijden, en dan heeft het schiereiland twee puntjes, het meest westerse puntje is kaap de Goede Hoop, en een héél klein stukje verder naar het oosten zit Cape Point, waar de vuurtoren staat, en waar je met een kabelbaantje naar toe kan. Het was een beetje bewolkt, waardoor het uitzicht, met name op Cape point, soms niet verder was dan het puntje van je neus, maar verder was het wel heel mooi weer. (Wat het kabelbaantje dan weer heet maakte!) We besloten om niet in het restaurant te eten, maar in plaats daarvan te picknicken ergens langs een strandje. Al met al een bijzondere plek om te bezoeken, en een hele mooie afsluiter van onze vakantie!


More pictures

Spier wijngaard
Hyrax gevonden op de Tafelberg
Picknick op de Tafelberg
Zeehonden in de haven

Author

admin

One thought on “Cape Town

Comments are closed.