Archive for the 'party' category

Nieuw Jaar 2019

December 31, 2019 8:59 pm

Een deel van de groep waar we ook mee op zeilkamp waren in Kilifi stelde voor om met Oud en Nieuw ergens te gaan kamperen. Verschillende opties werden bekeken, en uiteindelijk werd besloten tot Maji Moto, een kamp midden in Maasai gebied, waar de kinderen Maasai Warrior Training zouden krijgen.

Ik had eerst een beetje mijn twijfels, normaal houd ik niet zo erg van dit soort georganiseerde activiteiten, maar met een groep als deze leek het me bij nader inzien wel een goed idee, en een heel andere ervaring dan onze ‘normale’safari’s. Gelukkig maar, want wat was het leuk!

Dit is inderdaad een soort trip die we met zijn drietjes niet snel zouden doen, (en dan misschien ook niet zo leuk zouden vinden) maar met een groep als deze was het perfect! Er waren de hele dag door allerlei activiteiten, zelfs zoveel, dat we op een gegeven moment hebben aangegeven dat we ook gewoon even bij de tent wilden zitten ( Jelle moest natuurlijk wel ingemaakt worden met Skip Bo).

We wandelden door de prachtige Loita Hills en Heuvels, waar we heerlijke sundowner plekjes vonden, we leerden over geneeskrachtige kruiden en planten, en deden een wens bij de heilige wenssteen. Er werden koeien gemolken, kralen geregen, warrior training gevolgd, vuur gemaakt, en natuurlijk bezochten we ook het weduwendorp, waar we handgemaakt kralenwerk kochten zonder toeristen prijzen.

Het Nieuwe Jaar luiden we in met bubbels en oliebollen, bij zonsondergang, kinderbedtijd en natuurlijk ook nog een keer om middernacht. In plaats van een Nieuwjaarsduik hielden we op Nieuwjaarsdag een traditioneel Maasai gevecht, als afsluiting van onze training, en deze vakantie. Wat een bijzondere manier om dit nieuwe jaar, en het nieuwe decennium in te luiden, en wat hebben we genoten! Dit was een ervaring, en jaarwisseling, die we niet snel zullen vergeten.

75 jaar jubileum Florensis

September 4, 2016 10:43 pm

Florensis bestaat dit jaar 75 jaar, een heugelijk feit dat gevierd mag (moet?) worden.
Alle verschillende Florensis lokaties in de wereld waren gevraagd om iets bijzonders te doen.

IMG_1372

Wij kozen ervoor om een dag te organiseren voor al onze werknemers, én hun gezinnen.
Geen gemakkelijke opgave, want we hebben zo’n 400 werknemers, en met hun gezinnen erbij zou het een feest worden voor 1200 personen, waarvan zo’n 600 kinderen.

IMG_0961

Een commitee werd opgericht, en Lieke wilde wel het voortouw nemen in de organisatie.
Men wilde graag een feest buiten de kwekerij, op locatie. Het regelen van transport voor 1200 mensen is al een enorme uitdaging op zich.
Voor de lokatie kwamen we uit bij FishEagle Lodge in Naivasha. Een prachtige plek aan het meer, met veel bomen, en dus lekker schaduwrijk.

IMG_1096

We kozen voor het thema ‘Florensis Festival’. Omdat het grootste genieten voor onze werknemers toch vooral bestaat uit lekker kunnen eten en drinken, en niet te veel ‘moeten’.
We wilden de hele dag een gevoel geven van een festival. Met allerlei activiteiten voor het hele gezin, en verschillende kraampjes met eten en drinken.

IMG_1133

En zo gebeurde het, bussen vol met onze werknemers en hun families stroomden vanaf 07.20 uur de locatie binnen, en het (festival) terrein werd ontdekt.
Er was een hoofdpodium waarop de hele dag activiteiten plaats vonden, en eromheen stonden kleinere tenten waarin workshops gegeven werden, en de verhalen vertellers van StoryMoja hun ding deden. Maar er was ook een tent met een Silent Disco voor de dansliefhebbers.

IMG_1009

Wie wilde kon een boottocht maken op het meer, en voor de kinderen verzorgde Sarakasi trust – Smiles for Change trampolines, springkussens, een knutselhoek waar geverfd, getekend en kralen geregen kon worden, een heleboel clowns, acrobaten, poppenkast, en natuurlijk de onmisbare grimeurs.
Eigenlijk hadden we nog een heel programma met estafette spelletjes, maar de dag was al voorbij voordat we de kans hadden gehad om daarmee te beginnen. Wellicht een volgende keer…

IMG_1257

Er waren meerdere loungeplekken waar gezeten en gekletst kon worden, onderwijl genietend van het hele gebeuren. En kraampjes met fruit, popcorn, worstjes en eieren, suikerspin en vers gebraden schaap van onze eigen kwekerij (onze grasmaaiers) zorgden voor de nodige versnaperingen.

IMG_1207

Tussen de middag was er voor iedereen een warme lunch, en uiteraard waren er ook een paar speeches.
Tijdens Eddy zijn speech werden ook de cadeaus aangeboden. Aan Florensis Nederland gaven we een “Carpet of Life” dat gemaakt gaat worden van stukken stof die alle medewerkers in de afgelopen dagen gedoneerd hebben. Daadwerkelijk een cadeau van al onze medewerkers dus. De medewerkers zelf kregen o.a. een zakje “Seeds for Change”, een ingenieuze manier van boomzaadjes, gecoat in een mengsel van klei en houtskool.

IMG_1397

Na de lunch was er, wegens overweldigend verzoek vanuit onze medewerkers een optreden door Kayamba Africa.

Rond 5 uur ging iedereen moe, maar voldaan, naar huis, maar bij het in de bussen stappen kreeg iedereen nog wat versnaperingen mee, waar we tijdens de dag niet eens aan toe gekomen waren.
Om er voor te zorgen dat men zich dit feest nog lang zal heugen, is alles vastgelegd door een foto- en videograaf, maar er was ook een ‘Selfie Wall’ waar mensen zelf foto’s konden nemen, of een foto konden laten nemen door een fotograaf.

IMG_1066

IMG_1070

IMG_1081

IMG_1094

IMG_1113

IMG_1119

IMG_1121

IMG_1178

IMG_1126

IMG_1204

IMG_1318

IMG_1412

IMG_1438

IMG_1446

Thee tussen Giraffen

July 28, 2016 9:55 pm

Een van mijn verjaardagscadeaus was een ‘Hightea’ bij Giraffe Manor.
Wat een mooi einde van een geweldige dag!
Een heel bijzondere ervaring, als je het mij vraagt.
Zelfs als je geen bijzonder groot fan bent van Giraffen of Hightea.
Maar wie is dat nou niet?

IMG_0417

IMG_0393

IMG_0449

IMG_0469

IMG_0440

IMG_0517

IMG_0545

IMG_0542

Mia’s feestweekend

July 10, 2016 8:03 pm

Al bijna meteen nadat we Mia ontmoetten besloten we dat we een groot feest wilden organiseren zodra alle adoptie perikelen afgerond zouden zijn. Destijds konden we niet vermoeden dat het nog zo lang zou duren.

FotografieIngeborgvanBruggen-7015

Maar het feest kwam er, en wel een heel weekend lang. Het vond plaats bij Dordrecht Glamping, en het thema was Paars (Mia’s lievelingskleur) picknick, (iedere avond als ik Mia vraag: waar ga je van dromen? is dat haar antwoord) en kralen (omdat Mia graag kralen rijgt tot een lange ‘stoet’ of ‘file’)

De weken voorafgaand aan het feest hielden we de weersverwachtingen met Argus ogen in de gaten, want alles zou buiten plaats vinden. Maar uiteindelijk durfden we het toch niet aan, en besloten een grote tent en bankjes neer te zetten. (Gelukkig!)

FotografieIngeborgvanBruggen-6957

Op vrijdag vertrokken we naar Dordrecht, en in de loop van de dag druppelden steeds meer vrienden en familie binnen. De aankomst van de familie Wolf spande de kroon: ‘We zitten vast in de modder, Kees zijn weekend kan nu al niet meer stuk!’
Wat was het heerlijk om iedereen weer te zien, in de ogen te kunnen kijken, te knuffelen, en samen te lachen. Regen of modder stonden een heel gezellige eerste avond dan ook niet in de weg, en wat tikt de klok dan toch snel!

6

Zaterdag was de dag van de ceremonie.
Wat is het grappig om wakker te worden, en ‘s ochtends alleen maar lieve vrienden en familie tegen te komen onderweg naar de douche, en aan de ontbijttafel. Onder een voorzichtig zonnetje genoten we van alle lekkere ontbijtdingen die we stiekem toch wel eens missen in Kenia (Croissants! Krentebollen! Eierkoeken! Lekkere broodjes! Om nog maar niet te beginnen over alle beleg…)
Na het ontbijt hielp de hele groep om de locatie om te bouwen tot een echte feestlocatie (Better Together!) en voor we het wisten arriveerden de eerste ceremonie gasten. Snel onze feestkleding en…. de regenlaarzen aan!

FotografieIngeborgvanBruggen-7225

De tonen van ‘what a wonderful world’ gaven aan dat de ceremonie nu echt begon. Na een woord van welkom, ontrolde Mirjam Mare het gedicht dat ‘Gewoon Jip’ speciaal voor deze gelegenheid gemaakt had.

We hadden verschillende vrienden en familieleden gevraagd om een bijdrage te leveren aan de ceremonie, en Eddy begon, met het verhaal van onze ervaringen gedurende Mia’s adoptie (link naar de speech). Eddy, die zo vaak, en zo makkelijk, speeches geeft, zonder er zijn hand voor om te draaien. Maar dit keer, het moment waar we zó lang naar uitgekeken hebben, ten overstaan van iedereen die ons lief en dierbaar is… werd het zelfs Eddy even te veel…

FotografieIngeborgvanBruggen-7115

Tijdens het lied ‘the circle of life’ hebben alle aanwezige kinderen een cirkel rond de tent gelopen, onderwijl zwaaiend met linten. De eerste vrienden die een bijdrage leverden waren Jacob en Annet, en wát voor bijdrage! Zij zongen het lied “Mijn wens voor jou” van Elly Zuiderveld. Wat een prachtig lied, wat een prachtige tekst, en wat een geweldig lieve bijdrage!

FotografieIngeborgvanBruggen-7330

Joost, Wendy en Lotte namen het stokje over. Wendy en Lotte hadden een heel lief bloemenkransje gemaakt voor Mia, en Joost had een prachtig verhaal over kracht/ Ki, dat hij afsloot met het overhandigen van een piñata stok, en de mededeling dat Mia haar kracht nodig zou hebben voor het stuk slaan van een piñata, direct na de ceremonie.

FotografieIngeborgvanBruggen-7361

Toen brak het plechtige gedeelte van de ceremonie aan, waarbij alle grootouders, Mia’s voogden Edwin en Tamara, en wijzelf gevraagd werden om naar voren te komen.
Eddy gaf als eerste uitleg over de namen die we Mia gegeven hebben, en daarna kreeg Edwin het woord. Edwin vertelde over onze lange vriendschap, en hoe dat geleid heeft tot hun toezegging om Mia’s voogden te worden. Hij gebruikte in zijn verhaal vele uitdrukkingen met het woord ‘oog’ en ten slotte boden ze mia een schildering aan van Nazar, het beschermende oog.

FotografieIngeborgvanBruggen-7435

Oma May had zelf een zilveren kraal gemaakt voor Mia, vol van symboliek, en daarnaast had ze ook nog een gedicht gemaakt, geinspireerd op het gedicht dat we destijds in de aankondiging van Mia gebruikten. Mia kreeg oma’s gedicht aangeboden, ingelijst samen met een foto die Opa Angelo heeft gemaakt. Wat een prachtige bundeling van krachten!

FotografieIngeborgvanBruggen-7467

Opa Cor had een speech die voortborduurde op de speech die hij gaf tijdens ons huwelijk, en als besluit kreeg Mia, net als wij tijdens ons huwelijk, een spiegel met aan de ene kant haar foto, en aan de andere kant een gravure van haar naam en geboortedatum.

FotografieIngeborgvanBruggen-7528

Als afsluiting van het plechtige deel zong oom Cor Eijkemans, die zelf maar al te goed weet wat er komt kijken bij een adoptie, het lied ‘You will always be in my heart’, dat komt uit de film Tarzan, en daarin gezongen wordt door Tarzan’s adoptief moeder de gorilla.

FotografieIngeborgvanBruggen-7585

Niet alleen hadden alle aanwezigen een kraal voor Mia meegenomen, om iedereen te bedanken voor hun komst en bijdrage, heeft Mia aan het eind ook iedereen een kraal terug gegeven. Dit was een kraal die gemaakt is door Kazuri beads, en waar Sarakasi sleutelhangers van gemaakt heeft ter ondersteuning van hun ‘Smiles for a Change’ project. Een kraal die daarmee dus 2 prachtige doelen in Kenia ondersteunt!

FotografieIngeborgvanBruggen-7676

Na de ceremonie was er een picknick lunch, verzorgd door het geweldige team van The Holy Kauw. Wat een lekker eten (en niet te vergeten de zelfgemaakte limonades), geweldig mooi gepresenteerd allemaal, en wat een super leuke, lieve en behulpzame mensen zitten er achter dit bedrijf.
Ook Eddy’s nicht Elles Kiers had een aantal heerlijke dingen meegenomen. Zelfgemaakte worstjes van hertenree, limoncello die gretig aftrek vond, en snoeprijen om je vingers bij af te likken.

FotografieIngeborgvanBruggen-7708

Als toetje hadden we alle weekendgasten gevraagd om een taart mee te nemen voor een taartenbuffet. Mia is gék op taart, en hoe beter leer je iemand kennen dan door zijn of haar taartsmaak? Nou, dat hebben we geweten, wat een prachtige creaties werden er meegenomen, en wat heeft iedereen gesnoept!

IMG_0350

Al snel mochten de kinderen zich uitleven op de piñata die hoorde bij het verhaal van oom Joost. Niet alleen Mia heeft haar kracht mogen inzetten, maar alle kinderen hebben geholpen, en gezamenlijk lukte het om de piñata te openen, en de snoepjes te verkrijgen! Hoera!!

37

Oma May en Opa Angelo hadden nóg een verassing in petto voor de kinderen; een heuse Hieperdepiep poppenkast! Met zelfgemaakte poppen die Mia en Lotte uitbeelden, en een spannend verhaal waarbij een heksje haar toverkunsten moest bewijzen, zaten de kinderen op het puntje van hun stoel, en sommigen vonden het zelfs zó spannend dat ze toch maar liever vanuit hun tent verder keken.

50

De middag vloog voorbij, en al snel bleven alleen de weekendgasten nog over, en stak The Holy Kauw de BBQ voor ons aan. Alsof we nog niet genoeg onder de indruk waren van de lunch, denk ik dat de BBQ dit wellicht nog overtrof. Zo waren er bijvoorbeeld verse Chapatti’s, om het Keniaanse gevoel een beetje vast te houden.

IMG_0528

Uiteraard ging ook het kampvuur aan, en voor kinderen is er natuurlijk niets mooiers dan marshmellows roosteren boven en in het vuur.

IMG_0524

De plannen voor zondag vielen letterlijk en figuurlijk een beetje in het water en de modder, maar eigenlijk kon dat de pret niet drukken. Het was een prachtweekend, en wij hebben er van genoten.
We hebben zo ontzettend veel mooie, bijzondere herinneringen, dat we dit weekend zeker niet snel zullen vergeten.

De foto’s tijdens de ceremonie werden gemaakt door Ingeborg van Bruggen, en de andere foto’s zoals gebruikelijk door Eddy, met prachtige bijdragen van Joost (zie ook zijn andere foto’s) en Angelo.

JIP--lieke-

FotografieIngeborgvanBruggen-7022

FotografieIngeborgvanBruggen-7026

FotografieIngeborgvanBruggen-7119

FotografieIngeborgvanBruggen-7252

FotografieIngeborgvanBruggen-7283

FotografieIngeborgvanBruggen-7490

FotografieIngeborgvanBruggen-7610

FotografieIngeborgvanBruggen-7639

IMG_0254

FotografieIngeborgvanBruggen-7701

IMG_0342

IMG_0344

IMG_0274

49

64

IMG_0376

IMG_0381

IMG_0429

IMG_0438

IMG_0447

IMG_0499

83

106

88

IMG_0620

IMG_0617

IMG_0589

IMG_0608

IMG_0626

IMG_0228