Archive for November, 2008

Absoluut fantastisch!

November 23, 2008 4:57 pm

Joost en Wendy waren de afgelopen twee weken bij ons op bezoek. Dat betekent voor ons ook weer extra genieten van Kenia. Want iedereen die hier voor het eerst komt ziet zoveel dingen die wij ondertussen al lang als normaal beschouwen.

Fish Eagle

Wandelen op de vlakte

Naast het (her)ontdekken van Naivasha en omgeving zijn we met z’n allen naar Watamu gegaan. Joost en Wendy wilden het duiken in Kenia namelijk ook heel graag ervaren, en daar konden wij natuurlijk niet bij achterblijven. Het waren wederom heel mooie duiken, alleen helaas voor Joost zonder de Walvishaaien waar hij al maanden over had zitten zeuren.

Murene

De beveiliging op de farm had gehoord dat Joost een gevechtsinstructeur is, en al máánden verheugden ze zich op een training van zo’n professional. Joost heeft ze dus een kleine twee uur training gegeven, en ik heb nu een team ‘mean fighting machines’.

Askari training

De weken zijn voorbij gevlogen, en nu gaan we allemaal weer hard aan het werk… Joost en Wendy zijn weer naar huis, voor Lieke komt de drukke kersttijd er aan, en voor mij staat het hoogseizoen voor de deur.

Lion fish
Lion fish


rif

Scorpion fish
Scorpion fish

Trumpet fish
Trumpet Fish

Koraal

Maua Moments

November 3, 2008 10:23 pm

Maua is het Swahili woord voor zowel bloem als bloemen, en Maua Moments is de naam van mijn bedrijfje.
Gisteren vond in Naivasha de jaarlijkse Craft Fair plaats, en daar had ik ook een stand waar ik mijn bedrijfje ‘gepresenteerd’ heb!

Hartstikke spannend natuurlijk, en na heel veel voorbereidingen, die uiteindelijk natuurlijk toch ook weer voor een groot deel op het laatste moment aan kwamen reden we gisterochtend met twee (grote!) auto’s volgeladen met spulletjes en spanningen naar het beursterrein.

mooi weer

Mijn doelstelling voor deze beurs was niet om dingen te verkopen, maar wel om mijn stijl en ideeën eens te toetsen in Kenia. Is het niet té modern, welke dingen vinden mensen nou leuk, waar moet ik me op gaan richten? Daarnaast duidelijk maken dat mensen straks een abonnement bij mij kunnen nemen en kerstbestellingen kunnen plaatsen.

Tot mijn grote vreugde bleken de reacties héél erg positief, zelfs in Naivasha waarvan ik eigenlijk verwacht had dat het te kleinschalig, conservatief en ‘landelijk’ zou zijn voor mijn rare creaties. Niet alleen heb ik al een aantal bestellingen binnen, zowel van particulieren als ook van bedrijven, ik ben ook al gevraagd voor een volgende fair, voor het aankleden van een restaurant, er is me zelfs aangeboden om een winkeltje te beginnen bij een tuincentrum/lunchroom in Nairobi, en de voorbeelden die ik bij me had zijn uiteindelijk grotendeels al verkocht, omdat mensen niet wilden wachten op een bestelling, maar gewoon nú al mijn spulletjes wilden hebben, haha!

De stand

Het weer was zoals het in Naivasha ‘gewoon’ is; zonnig, maar met veel wind. Als gevolg daarvan ben ik zo rood verbrand als een bietje, en erger nog, halverwege de dag vloog mijn stand de lucht in! Tot overmaat van ramp landde hij op de auto die ik geleend had van de buurvrouw.

Al met al was het echter een hele leuke, positieve dag en toen we ‘s avonds naar huis reden zat er dus helaas wel een deuk in de auto, maar gelukkig niet in mijn verwachtingen!

Crafty fair

Collage