Archive for February, 2010

Gezegend

February 7, 2010 10:47 pm

33 jaar al weer, de tijd vliegt, ook in Kenia. Voor mijn verjaardag hadden we met een groep vrienden afgesproken aan de oevers van het meer. Lekkere hapjes en een biertje delen met gezellige mensen op 1 van de mooiste plekjes van Naivasha, wat wil je nog meer.

Natuurlijk ging het allemaal weer lekker op zijn Keniaans: Ik ben 3 dagen op zoek geweest naar bier in Naivasha, de bestelde hapjes werden 3 uur later geleverd dan afgesproken (gelukkig dat Lieke ook wat heerlijke dingtjes had gemaakt), we waren de waterskies vergeten, er zaten ineens Hippo’s bij de boten lanceerplaats en we waren vergeten de accu van de boot op te laden.

Toen we eindelijk op het water waren, Jacob stond net op de skies, begon het zo hard te regenen dat we met z’n allen naar het huis zijn gevlucht. Maar dat kon allemaal de pret niet drukken, want daar hebben we het nog gezellig gemaakt tot in de late uurtjes.
En volgens Keniaanse begrippen betekend een regenbui op mijn verjaardag dat ik gezegend ben!

Snuffelen maar

February 4, 2010 10:49 pm

Dinsdag op woensdagnacht is er een pomp verdwenen. De bewaking had niets gezien en de pomp zit achter een hek. Gelukig waren de beveiligingsmensen daar nog niet geweest dus konden we de speurhonden oproepen.

Gaaf om die speurhonden in actie te zien. En hoe ze het spoor kunnen vinden dwars door drukke plekken waar grote groepen mensen hebben gelopen.
Jammer genoeg liep het spoor dood aan de weg, dus men is er vandoor gegaan met een auto of brommer.

1998-2010

February 2, 2010 1:34 pm

12 jaar samen, en al weer bijna 3 jaar in kenia, wat vliegt de tijd. Goede reden weer voor een leuk tripje. Dit keer kozen we voor Laikipia. In eerste instantie dachten we aan Samburu, maar uiteindelijk vonden we dat toch wat te ver rijden voor de tijd die we hadden. Laikipia hadden we ook nog niet uitgebreid bezocht, dus bij deze!

Giraffe

We vertrokken zaterdag ochtend richting Nakuru, via Nyahururu en dan Rumuruti. We waren Rumuruti nog niet door of de asfaltweg veranderde in een zandpad (Dit is de doorgaande route waar wel 20% van al het vervoer naar het noorden overheen gaat). Ook zagen we in plaats van koeien opeens kamelen langs de weg. Wel leuk om te zien al die kuddes kamelen.

Het was wel erg droog, wat gaat dat toch snel in dit klimaat. Een maand geleden regende het nog overal in Kenia, nu is het al weer erg dor en stoffig.
Na een tocht van 70km hobbelen over het zandpad kwamen we bij ‘El Karama ranch’ aan, en de laatste 10 km van onze trip ging over het terrein van de ranch. Het is een ranch die volgens de werknemers wel 9000 stuk vleesvee heeft. Hoewel we de ranch aardig doorkruist hebben, hebben we daar toch weinig van gezien. Slechts een paar keer een groepje koeien maar wel regelmatig een pad dat doodliep bij een ‘Boma’ (omheining waar de koeien de nacht doorbrengen.)

Laikipia plains

De lodge lag aan een riviertje waar we jammer genoeg niet mochten zwemmen. Er waren niet lang geleden krokodillen ingetrokken. Jammer genoeg hebben wij deze niet gezien.

De volgende twee dagen hebben we heerlijk genoten van het warme weer, de dieren en vooral van de mooie uitzichten. We zagen Dik dik’s in overvloed, Stripped hyena, Oryx en in de verte hoorden we het gebrul van een leeuw. Lange speurtochten naar de olifanten die, afgaande op de verse drollen en afgebroken takken, vlakbij moesten zijn hebben helaas niets opgeleverd.

Stripped Hyena
Stripped Hyena

Maandag keerden we weer naar huis, dit maal via het Trout Tree restaurant in Nanyuki. Dit is een forellen kwekerij aan de voet van mount Kenia met, je raadt het al, heerlijke verse forel. We hebben er ook maar twee meegenomen voor op de BBQ thuis.

Zonsopkomst Mount Kenya
Mount Kenya

Hornbill

Rock Hyrex
Hyrex

Weaver nest

Dik Dik

Torn tree

Hartebeest