Archive for June, 2009

Bella Italia

June 26, 2009 9:41 am

Al doende leert men, en wat we vorig jaar geleerd hebben is dat zo’n weekje Nederland wel héél leuk, maar niet erg ontspannend is. Daarom besloten we er dit jaar een echte vakantie aan vast te knopen, en de keus viel op een fly-drive naar Italie. Florence, Rome, Pisa en de (Toscaanse) omgeving waarin al dit moois zich bevindt.

Florance

Het was voor ons beiden de eerste keer naar Italië, en ondanks alle goede voornemens en waarschuwingen van vrienden en bekenden natuurlijk toch al de eerste dag onze neuzen verbrand, en de blaren op onze voeten gelopen. (Sommige dingen leert men nooit!)

Colloseum

Maar eigenlijk kan het ook haast niet anders in zo’n indrukwekkend mooi land! De steden staan volgepropt met prachtige gebouwen, kerken en monumenten. De ene nog mooier, groter en indrukwekkender dan de andere. Zo erg dat je op een gegeven moment bijna geen oog meer voor hebt…
Sixtijnse kapel

Gelukkig zijn er dan nog ontelbaar veel musea, beelden en tuinen te bekijken: Je komt er bijna (let op hè, ik zei bijna!) niet aan toe om gewoon ook op een terrasje te zitten en te genieten van het lekkere eten en de heerlijke wijn, de vele koffiespecialiteiten en de mooi uitgedoste mensen.

Terrasje

Dat is trouwens ook typisch iets dat Italianen zelf nauwelijks doen, op een terrasje zitten, die nemen hun drankje liever snel aan de bar. Waarschijnlijk is dat ook een van de redenen waarom je op veel plaatsen (zeker in de grote steden) apart ‘tafelgeld’ moet betalen als je aan een tafeltje wilt zitten.

Trevé fontein

Tot Eddy zijn grote verdriet was (en is) zijn camera nog steeds in reparatie, en moest hij het ook deze vakantie dus zonder stellen. Gelukkig begreep Ruud hoe groot dit drama voor Eddy is, en stelde hij zijn camera ter beschikking zodat ook dit verhaal toch van bijpassende plaatjes kon worden voorzien. Ruud, je bent een held!

Zonsondergang in Florence
Sunset

Italianen geloven dat de liefde tussen een stelletje net zo lang blijft bestaan als dat het slotje blijft hangen
Slotjes

Toren van Pisa
Spaanse trappen

De kunst ligt in Florence zelfs op straat!
straat schilderen

Een standbeeld ter ere van de god Bacchus
Baccus & zoef

Picknick onderweg
Picknick onderweg

Een van de prachtig versierde zalen in het Vaticaans museum
Vatican

Trouwen, trouwen, strikjes op je mouwen!

12:39 am

Op vrijdag 12 juni hebben mijn broer Joost en zijn vriendin Wendy elkaar het ‘Ja’ woord gegeven in Arnhem. Natuurlijk zijn wij voor deze speciale gelegenheid met veel plezier naar Nederland afgereisd.

Broertje trouwen

Het was precies een jaar geleden dat we in Nederland waren, dus het was ook weer héél erg leuk om alle ouders, broers, popjes, gasten en andere lieve mensen te zien, en even te horen hoe het met iedereen is. Een ruime week (waarin ook nog een paar dagen gewerkt moest worden) is niet zo lang, maar we hebben toch tijd gevonden voor heel veel leuke en bijzondere dingen, zoals shoppen, lekker eten, shoppen, yoga aan het strand, shoppen, slapen in een seventies-style bed& breakfast, shoppen, enkele bedrijfsbezoeken, shoppen, logeren op een woonboot, shoppen en zelfs een heus popjes- en gastenweekend!

Aan het eind van de week zetten we koers richting Arnhem om, letterlijk en figuurlijk, getuige te kunnen zijn van het huwelijk van Joost en Wendy. Wát een stralend paar, en wat hadden ze een geluk met het weer!! Het was een dag die precies paste bij Joost en Wendy, en die vol zat met verassingen voor de één of de ander. Zo had Joost, speciaal voor Wendy een roze shirt aangetrokken, en werd hij op zijn beurt weer verrast door een ere-haag van zijn (politie)studenten bij aankomst bij het kerkje.

Ere-haag

Als verrassing voor hun gasten hadden zij een heuse ‘trouwtram’ geregeld waarmee het gehele bruidsgezelschap vervoerd werd in het openlucht museum. En uiteraard hadden ook de gasten een paar leuke verassingen en cadeaus geregeld voor het paar.

Trouwtram

Het bruidsboeket was uiteraard roze met glittertjes, maar had daarnaast óók de enige bloem waar ik Joost wel eens van in vervoering heb zien raken: Edelweiss.

Bruidsboeket

Langverwacht; Lake Magadi

June 2, 2009 9:26 pm

We hebben al ruim twee weken regen in Naivasha, grijs, koud, nat weer, het lijkt wel Nederlandse herfst. Nu kunnen we het water goed gebruiken, maar dat druilerige weer mag van ons achterwege blijven. Dus we besloten om nog even een weekendje van de zon te gaan genieten voordat we naar NL vertrekken.
Al sinds 2001 staat Lake Magadi hoog op ons verlanglijstje.

Magadi

In 2001 zijn we zelfs daadwerkelijk al een keer vertrokken met bestemming Magadi, maar toen kwamen we niet erg ver nadat de schokbreker dóór de motorkap kwam zetten. (Link: zie onderaan)

Afgelopen Pinksterweekend was zodoende een perfect weekend om een nieuwe poging te wagen. Gelukkig dit keer met een heel wat betere auto. Wel moesten er nog steeds mensenhanden aan pas te komen om de lodge te kunnen bereiken (samen met de Maasai die we een lift hadden gegeven).

Boompje

We hadden een lodge/ tentenkamp geregeld op een uurtje rijden bij Magadi vandaan. Deze lodge is gelegen op de uitlopers van het Nguruman gebergte en heeft een fantastisch uitzicht op Mount Shompole. Omdat we de enige bezoekers van het kamp waren dit weekend konden we ook nog eens zelf uitzoeken welke tent wij het mooiste uitzicht vonden hebben, en hadden we ook alle andere faciliteiten voor ons alleen. Sampu Lodge is gebouwd met steun van de Europese Unie en de Keniaanse regering, en wordt volledig gerund door de locale maasai gemeenschap. Een community lodge noemen ze dat hier.

Uitzicht

Na een dagje heerlijk niets doen, boekjes lezen, bordspelletjes spelen en een game drive zijn we op maandag weer vertrokken richting Lake Magadi.
De maasai die we op de heenweg hadden meegenomen wilden ook weer een lift terug. Dus onderweg lekker genoten van verhalen over het jagen op leeuwen en dat het vanaf Shompole maar 3 weken lopen is naar Naivasha, en dat het zonder koeien zelfs binnen twee weken kan!

zebra & Shompole

Lake Magadi is het best te omschrijven als een surrealistische plek. Het is een Soda meer, maar dan niet zoals Lake Nakuru of Lake Elementeita. Maar een Echt Soda Meer (met hoofdletters ja!) . Overal zie je stukken zout en de hele omgeving is wit, azuurblauw en roze gekleurd van de zoutafzettingen. Daarbij de weerspiegeling van de flamingo’s en de bergen in het water, en het zinderen van de lucht door de hitte/ verdamping. Het is echt een prachtig gezicht.

Flamingo's

Naast surrealistisch maakt de fabriek van de Magadi Soda Company het op plekken ook bijna futuristisch. Volgens ons is het slechts een kwestie van tijd voordat deze locatie wordt ontdekt en gebruikt voor een filmset of modeshow.
De vele locale maasai die er rondlopen in hun gekleurde kleden en met prachtige uitbundige sieraden maken het beeld nog vreemder.

Pink glow

De Magadi Soda Company haalt natrium carbonaat uit het meer, welke hiervoor 1 van de meest geconcentreerde bronnen ter wereld is. Het is raar om het terrein van de fabriek op te rijden. In de ‘middle of knowhere’ (80km tot het eerste fatsoenlijke stad/dorp) staat de fabriek met een heuse stad eromheen gebouwd. Inclusief winkels, zwembad, kerk, country club, ziekenhuis, postkantoor, straatverlichting etc.

MagadiSoda

Al met al een heerlijk weekend en zeker een plek om vaker heen te gaan. Al was het maar omdat mijn eigen camera stuk is/was, en dat toch wel erg zeer deed. Gelukkig hebben we camera’s mogen lenen, waardoor dit verslag toch van plaatjes voorzien kon worden.
En nu verheugen we ons erg op ons tripje naar Nederland. Morgen nog eventjes de laatste dingetjes afronden en onze koffers opzoeken, want donderdag vliegen we!

omlaag

Uitzicht

Pipes