Archive for March, 2017

Februari 2017

March 7, 2017 9:01 pm

Februari begonnen we met de viering van Eddy’s 40ste verjaardag. Zo’n bijzondere verjaardag verdient een bijzonder feest, en dus trommelde ik wat vrienden op, en regelde -als verassing voor Eddy- een treinreis exclusief voor ons, gevolgd door sundowners, moonlight swim en bonfire BBQ in Magadi.

Februari is altijd maar een korte maand, maar het lijkt soms zelfs nog korter dan het is. Eddy had wederom bezoekers op de farm, we vierden Valentijnsdag in Nairobi met een prachtige tekening van Mia, een een feestmaal met zijn drietjes, en voor we het wisten had Mia alweer voorjaarsvakantie.

De afsluiting van een periode, want na 2 jaar (en 4 juffen) nam ze afscheid van de peutergroep!

De vakantie gebruikten we voor het inwisselen van een kerstcadeautje; een tripje naar Lamu. Wij vinden dit werkelijk het paradijs op aarde, maar het veranderd snel, en nu de bouw van de nieuwe haven gestart is zal dat misschien alleen maar sneller gaan. Dus zolang het nog kan, genieten we met volle teugen van dit bijzondere en prachtig mooie, stukje Kenia.

Live Love Lamu

March 6, 2017 4:43 pm

Voor kerst kregen Mia en ik o.a een tripje naar Lamu cadeau. Wat kent de kerstman ons toch goed, want er is haast niets waar je ons blijer mee kunt maken.

Dankzij gunstig gewijzigde vertrektijden van zowel de heen- als terugvlucht, hadden we ineens echt ruimschoots de tijd om vanalles te ondernemen, maar toch nog steeds een heel relaxt gevoel te hebben.
Zoals altijd verbleven we ook dit keer in Bananahouse te Shela, en het penthouse daar voelt inmiddels bijna als ons eigen plekje.

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat werd er gezwommen, was het niet in de zee, dan wel in het zwembad. Uiteraard hebben we ook liters water versleept, om ontelbare zandkastelen, -torens en -taarten te bouwen.

Een ritje op een ezeltje maken wilde Mia niet, maar varen met een Dhow gelukkig wel! We maakten een sundowner cruise door de mangroven, en gingen een middag erop uit om te BBQ-en op een strandje. Helaas lukte het niet om onderweg een verse vis te vangen, maar gelukkig had de bemanning voor dat geval een overheerlijke kingfish meegenomen.

Natuurlijk zwierven we ook rond in de straatjes van Shela, dat trouwens steeds meer posh begint te worden. Was Shela vroeger een beetje de simpelere, armere versie van Lamu, tegenwoordig lijkt het meer op de goudkust!

En, een vakantie naar Lamu zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een tripje naar Lamu (stad)! Mia moest even erg wennen aan het lopen in de smalle straatjes, en de vele mensen, ezeltjes, karren, dieren en geluiden, maar na een verfrissende milkshake bij ons favoriete cafeetje, begon ze het zelfs echt leuk te vinden. We shopten voor kikoi’s en nog een paar andere souvenirs, struinden over de markt, en slenteren door de straatjes, waarbij we ons verbaasden over het grote contrast tussen de eerste paar rijen huizen aan de zeekant, en de achteraf straatjes.

Iedere keer weer genieten we in Lamu tot we bijna ontploffen, als het paradijs op aarde bestaat dan heet het vast Lamu.
Maar inmiddels zijn we weer heerlijk uitgerust, opgeladen en verkleurd terug gekeerd naar ons eigen paradijs, waar we nog even nagenieten bij de vele fotos. Geniet gerust even met ons mee.