Archive for June, 2008

Op piepende slippers door Nederland!

June 19, 2008 11:02 pm

De afgelopen anderhalve week waren we in Nederland. Voor Eddy was het de eerste keer in meer dan een jaar. Niet gek dus dat ons programma aardig volgeboekt was.

Om te beginnen hebben we een heerlijk weekend doorgebracht aan zee, met (bijna) alle popjes! Wat een heerlijk weekend!! Vol met bijpraten, barbecuen (weer of geen weer) en shoppen natuurlijk! Het is bijna niet in woorden te vatten waarom dit weekend zo geweldig leuk was, maar we vonden het fantastisch en wat is het waardevol om zo’n lieve vriendengroep te hebben waar je altijd met open armen ontvangen wordt!

BBQ

Het weekend hebben we samen met Wendy en Joost afgesloten op een terras in Den Haag. Maandagochtend in alle vroegte begon Eddy aan een aantal intensieve dagen bij Florensis Nederland. In deze dagen heeft Lieke de veilingen afgestroopt op zoek naar leuke dingetjes voor haar nieuw te openen bloemenwinkeltje, en met succes!

Woensdagavond werd koers naar het Noorden gezet. Voor Eddy richting Friesland, om daar de vrijgezellendag(en) van Edwin mee te maken. Lieke vertrok naar Groningen om het nieuwste Wolfje te gaan bewonderen: Kees!
Donderdag tegen de avond ontmoetten we elkaar kort op onze hotelkamer in Deventer. Een hele bijzondere hotelkamer, want we logeerden in het Gildehotel, gelegen in het klooster aan de Nieuwstraat , waar Lieke nog (anti-kraak) gewoond heeft toen het nog geen hotel was. De avond werd ingevuld met respectievelijk de voorzetting van de vrijgezellenavond (Eddy) en een ouderwetse KG avond met Bram ( Lieke).

Vrijdagochtend had Eddy nodig om bij te komen van al dat vrijgezelligs, voor Lieke stond er nu juist een vrijgezellenontbijt op het programma, mét champagne! De workshop naaktmodel schilderen die daarop volgde leidde tot veel hilariteit en hier en daar ook nog tot wat creativiteit. Vrijdagmiddag werd benut voor het maken van het eerste bloemwerk voor de bruiloft.

Zaterdag was dan de Grote dag voor Edwin, en met name Tamara. Het weer wilde helaas niet helemaal meewerken, maar verder was de gehele bruiloft tot in de puntjes verzorgd! Prachtige locaties, heerlijk eten, een live band, en een stralend, schitterend en zielsgelukkig bruidspaar!

Bruiloft

Zondag zijn we nog even snel naar Limburg geracet om alle verhalen van ‘de Santiago-gangers’ te horen, en moe maar voldaan stapten we dinsdag weer op het vliegtuig.

Madaraka Day

June 2, 2008 10:47 pm

Het is vandaag Madaraka day (viering van het begin van het zelfbestuur, vooruitlopend op de independence). Uiteraard is zo’n belangrijke dag een officiele feestdag. Of eigenlijk, was het dat gisteren, 1 juni, maar als een officiele feestdag op een zondag valt dan wordt deze verschoven naar de maandag. Ik hou hierover verder maar even wijselijk mijn mond.
Wij waren vandaag dus in ieder geval vrij. Na een heerlijk weekend thuis en met een hoop vrienden die op bezoek waren gekomen, kwam Lieke met het idee om weer eens naar Lake Nakuru te gaan. Dit is een Nationaal park aan een soda meer bij de stad Nakuru, een klein uurtje rijden bij ons vandaan. Het is heel bekend om zijn flamingo’s, maar die zijn er nu even niet. Die zitten nu bij ons in Naivasha en bij Lake Elementaita.

Wel hebben we heel veel pelicanen gezien. Badderende hyena’s en een aantal neushoorns. Alleen de waterval deed het niet, ze waren hem zeker vergeten aan te zetten vanochtend?

pelicanen

Hyena's

Buffels zoeken schaduw, past best met zijn tweeën onder één klein boomje
Schuilen onder een boom

Rekken en strekken
Uitreken

Pelicanen, heel veel pelicanen

Visarend

Geen water bij de Makalia watervallen
Waterval