Archive for the 'Uncategorized' category

Zomervakantie op de boerderij

August 20, 2019 8:40 pm

Zeven weken…. Het klinkt als een haast oneindig lange zomer, maar je knippert twee keer met je ogen en ze zijn weer voorbij…

Nu hielp het ook niet dat we begonnen met een heel nare en ellendige griep, die bijna de hele eerste twee weken opslokte.

Het weer in Kenia is in Juli/Augustus vaak niet echt heel zomers, maar gelukkig viel het in Naivasha wel mee. Toch gingen we om te zwemmen naar de Hotsprings van/bij Olkaria. De vorige keer dat we dat deden was het een mooie warme dag, en dan is het water eigenlijk veel te warm om lekker te zijn. Maar nu gingen we op een wat druilerige zondagmiddag toen het water in de ’normale’ zwembaden om ons heen steeds maar te koud bleef, en nu was het heel goed uit te houden!

We hadden zin in een safari, en daarom gingen we naar de Aberdares. We hadden geplanned om te lunchen met poffertjes, maar bedachten ons toen we er al bijna waren dat we de poffertjespan vergeten waren. En zie dan maar eens vervanging te vinden in de hooglanden van Kenia! (want we hadden alleen beslag bij ons, geen boterhammen of zo). Ach ja, het leverde wel weer een leuke ervaring op, én – wonder boven wonder- ook nog een anti- aanbak koekenpannetje, dus we konden toch nog lunchen met flensjes, en wel op een heel bijzonder mooi plekje bij een watervalletje.

Op zoek naar het zomergevoel en een beetje lekker weer, besloten we, na veel wikken en wegen, ook een paar dagen naar Lamu te gaan. Ons idee van het paradijs op aarde! Helaas bleek het echter ook daar grijs en druilerig toen we aankwamen, en de miezer sloeg om in echte regen, waardoor we tot op ons ondergoed doorweekt aankwamen in het hotel. Getver!

Gelukkig was het weer de volgende morgen al een stuk beter, en dat bleef het ook. De temperatuur was wat lager dan meestal, maar dat was heel aangenaam! Wat hebben we weer genoten!

Verder zijn we deze vakantie vooral veel in Naivasha geweest, waar we lekker rondrommelden, wat knutselden, en waar Mia vooral VEEL heeft paardgereden. Voor mijn verjaardag gingen we naar Nairobi om ‘The Lion King’ te zien, en ons laatste weekend in Naivasha pikten we mooi nog even de Farmers Market mee.

Vanwege de bruiloft van Jo en Frank gingen we de laatste dagen van onze vakantie naar Nederland, waar we het helaas ook al niet zo troffen met het weer…

De eerste avond dat we in Nederland aankwamen was het nog prachtig weer, en dus zaten we diezelfde avond al bij een strandtent te eten, en sloten af met een ijsje bij de molen.

De volgende dag vertrokken we naar Limburg, om het nieuwe huis van Opa en Oma te zien, en ook daar was het nog heel lekker weer, waardoor we lekker buiten konden zitten. Uiteraard was Mia binnen enkele minuten al kletsnat van de fontein op de Markt in Kerkrade ( en in de 2 dagen dat we daar waren gebeurde dat nog 4 keer…).

Veel lol hadden we ook in het Continium museum, dat tegenwoordig bij opa en oma om de hoek ligt. Daar zullen ze ons nog wel vaker gaan zien!

We mochten de camper van Opa en Oma lenen, en daarmee reden we naar Wijdenes, waar we een harstikke leuke boerderijcamping gevonden hadden. Aan de dijk, met een strandje erbij, en met pony’s op de camping!

Helaas werd het weer inmiddels steeds slechter, en hoewel we 3 zwempakken p.p bij ons hadden, is dit denk ik onze eerste vakantie ooit geworden, waarin we niet 1 keer gezwommen hebben, véél te koud! Er trok zelfs een heuse windhoos vlak langs onze camping, en de wind was zo stevig dat we bang waren dat de camper om zou waaien! Maar gelukkig hielden we alles heel, en op zijn plek.

Mia heeft erg genoten van vriendjes op de camping, dat je je deur uitloopt en dat er dan meteen andere kinderen zijn om mee te spelen, dat is iets dat ze niet kent natuurljk, maar waar ze met volle teugen van genoten heeft. Skelteren, fietsen, springen op de trampoline, en vooral hutten bouwen in het stro, tot je er haast letterlijk bij neervalt, wat een heerlijkheid!

Natuurlijk zijn we niet alleen maar op de camping geweest, We (be)zochten een speelgoedwinkel in Hoorn, pikten mooi nog een paar rondjes kermis mee, bekeken de replica van het VOC schip ‘de Halve Maen’.

En spraken met Joost, Wendy en Lotte af in Amsterdam, waar we het grootste deel van de dag doorbrachten in Nemo, en ook nog een rondvaart maakten door de grachten.

Bij wijze van verjaardagscadeautje voor mij had Mia toegezegd dat ze wel geportretteerd wilde worden door https://www.tintype.nl/, een fotograaf die gebruikt maakt van een heel oude fotografie techniek, waardoor je heel bijzondere foto’s krijgt. Een bijzondere ervaring, met een geweldige foto als resultaat. Super blij mee!

De laatste dagen kwam de familie Verbeek ons opzoeken op de camping, en terwijl wij wat oninteressante dingen moesten afhandelen, zijn zij met Mia naar de stoomtrein in Hoorn geweest én deden ook nog een rondje kermis.

Esther, Mark en de jongens kwamen ons ook gezelschap houden op de camping, en wat een feest was dat: shirt uit en zwaaien!

Opa en oma, de mannen en de kinderen brachten een bezoek aan de veiling in Broek op Langedijk, waarbij de rit erheen (met zijn allen in de achterbak, en duiken voor de politie!) misschien nog wel het aller-leukste was. Al werd er ook goed gekocht voor de klok door al onze Westlanders. Mia kocht tot haar grote schrik 600 kilo uien, en daar was ze helemaal beduusd van, vooral omdat ze helemaal geen uien lust!

Tot slot was de dag van de bruiloft aangebroken, en Mia had het geluk dat nu de andere opa en oma bij ons langs kwamen, en onder andere met haar gingen kijken bij het kite surfen en heel bijzondere ‘poffertjes’ met haar aten.

Wij genoten er ondertussen van om alle lieve popjes en gasten weer eens echt te zien en te spreken. En mee te mogen delen in het geluk van het stralende bruidspaar!  

De laatste dag doen we altijd de ‘dans met de koffers’ , en uiteindelijk vertrokken we ook deze keer weer volgeladen tot de laatste kilo, terug naar Nairobi, waar Mia de volgende ochtend weer meteen naar school mocht: Groep 3!

Paasvakantie in Nederland

May 1, 2019 2:15 pm

Dit jaar viel onze paasvakantie nagenoeg samen met de verhuizing van May en Angelo. Een mooie reden om naar Nederland te gaan.

We begonnen ons bezoek met een paar dagen weg met de familie Verbeek. We huurden daarvoor een huisje in Zeeland, dat vreemd genoeg, midden in Brabant ligt! De eerste dag was het een beetje grijs en regenachtig weer, en dus een mooie gelegenheid om een expositie van Mia’s helden  ‘Buurman & Buurman’ te bezoeken. Deze expositie was in Oirschot, wat een geweldig leuk dorpje bleek, met een prachtig plein en een immense basiliek. De expositie was niet zo erg groot, maar voor Mia een super leuk begin van onze vakantie.

De volgende dag was het weer een stuk beter, en we brachten een bezoek aan het Oertijd museum, waar ze heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel Dino’s hebben. Wij dachten dat dat voor onze Dino-lover een gegarandeerde hit zou zijn. Maar hoewel ze het wel leuk vond, was het toch niet het doorslaande succes dat we verwacht hadden, en dus hadden we aan de ochtend genoeg.

Dat betekende dat we ‘s middags nog iets anders konden doen, en we besloten naar natuurgebied De Maashorst te gaan, voor een gezellige lunch, en een wandeling  over het avonturenpad van Dorcus Das. Wat een top-middag, en wat hebben we genoten. Zo zie je maar weer dat geluk vaak niet in de grote gebaren zit, maar juist in de gewone dingen.

Onze laatste dag in Brabant gebruikten Eddy en ik om even een dagje samen weg te gaan. We gingen naar Den Bosch, omdat er ook gewinkeld ‘moest’ worden, maar we genoten vooral ook van een beetje tijd voor elkaar. Samen lunchen, op een terasje, en eten wat wij lekker vinden, niet wat de minste weerstand oproept . Mia genoot ondertussen van een dag naar een pretpark met Opa, Oma en oom Ruud, verwend worden tot op het bot, en doen wat je maar wil, want alles mag.

Vervolgens zetten we koers naar Landgraaf. Nog één keer logeren in het oude huis van opa en oma. Onderweg zagen we de Kennedymars- lopers, jeugdsentiment. Het leek wel hoogzomer in Landgraaf zulk mooi weer was het. We togen naar de skiberg voor een rondje op de rodelbaan. Onbegrijpelijk dat we dat niet eerder wisten, en wat vond Mia het leuk!

Vervolgens was het Pasen, en natuurlijk komt de paashaas ook bij opa en oma. Er moesten dus eerst eieren gezocht worden , nog in de pyama. Vervolgens gingen we voor een paasbrunch met het hele gezin (dus ook met Joost, Wendy en Lotte) naar het zweefvliegveld in Schinveld, en wat een geluk, ook daar was de paashaas geweest! De middag brachten we door in Schutterspark, waar met name de mini-treintjes en mini-bootjes een groot succes waren.

Op tweede paasdag gingen we naar Duitsland voor een ritje met een echte stoomtrein op de Selfkantbahn. Wat een geweldig leuke ervaring!

Op woensdag hadden we afgesproken om wederom met Joost, Wendy en Lotte erbij, naar de Efteling te gaan. Mia had het boekje gelezen van Dolfje Weerwolfje in de Efteling, en nu wilde ze dat allemaal wel eens in het echt zien. We hadden geluk met het weer, maar mede daardoor,  was het wel behoorlijk druk in de Efteling. Gelukkig vonden onze meiden beiden het Sprookjesbos nog heel erg leuk en daar viel het erg mee met de drukte. Bij de grote atracties, later op de dag,  moesten we wel wat meer in de rij staan, en dat vonden de meiden toch wel moeilijk. De spectaculaire show van Ravelijn (Paarden! Roofvogels!)  was de klapper van de dag. Beide meiden willen later ook de blauwe ridder worden, en ze gingen dan ook gewapend met een zwaard en blauwe helm weer naar huis.

Nou ja, huis… wij sliepen in een hotel in Kaatsheuvel. Dat was wel een goede zet trouwens, een heel leuk hotel met een familie kamer, en we sliepen alledrie al lang voordat de rest van de familie thuis was denk ik.

De laatste bestemming van onze vakantie was Zuid-Laren, waar we logeerden bij de familie Bijleveld. Jammergenoeg was het mooie weer inmiddels een beetje omgeslagen, en met name de geplande Koningsdag viel dus echt een beetje in het water. We gingen nog wel kibbelingen eten, én zeehondjes kijken in Pieterburen, maar het was vooral fijn om elkaar gewoon weer eens wat uitgebreider te kunnen zien en spreken, en wat tijd samen door te brengen.

Ondertussen begon Mia ook wel behoorlijk moe te worden van alle indrukken en ervaringen,  en het was dan ook maar goed dat ze nog even een paar daagjes vrij had in Kenia voordat ze weer naar school moest.

Lieke bleef wat langer in Nederland, om Angelo en May te helpen met de verhuizing. Er liep van alles niet helemaal zo als geplanned, en dus was het extra fijn om er te kunnen zijn, en te kunnen helpen.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, en moe maar voldaan vertrok ik een week later dus ook weer naar Kenia, naar mijn lieverds!

Paasvakantie in Nederland

April 23, 2017 9:33 pm

Wij zijn inmiddels al weer een aantal dagen terug in Kenia, maar die tijd hadden we hard nodig om bij te komen van de vele indrukken, om op te knappen van nare verkoudheden (niks meer gewend die lui!), en voor het uitzoeken van de vele honderden foto’s.
Wat hebben we veel gedaan, en wat was het allemaal leuk! Eigenlijk verdiend iedere dag, of zelfs iedere activiteit, een eigen blogpost, en dan heb ik het nog niet eens over de -misschien wel meest kostbare- momenten daartussen: Luidkeels zingen over en met ‘ je oude opa’, samen onder 1 dekentje op de bank met je grote nicht, of ‘s morgens vroeg gezellig tussen opa en oma in het grote bed kruipen (Oma, schuif eens op!)

Na een lange reis, begon ons bezoek bij opa en oma in landgraaf. We togen o.a. samen naar de markt in Eijgelshoven, op jacht naar nootjes (en jeugdsentiment.) Helaas min of meer te vergeefs, want in Eijgelshoven blijkt tegenwoordig geen nootjeskraam meer te staan!

Zondag vertrokken we samen met opa en oma voor een paar dagen naar de Ardennen. Omdat er geweldig mooi weer voorspeld was, besloten we te gaan railbiken. Wat een leuke ervaring, en een heerlijke dag leverde dat op!

De daaropvolgende dagen was het een stuk minder warm, maar dat deerde ons niet. We bezochten Namen, maar ondanks alle lovende recensies viel dat toch wat tegen. Daarom togen we de dag daarna naar Dinant, wat dan weer onverwacht veel te bieden had; een leuke tour door de grotten, een kabelbaan naar de citadel, een boottocht over de maas, een museum gewijd aan de uitvinder van de saxofoon en, in Mia’s ogen het meest indrukwekkend: een prachtige kerk, met een heel groot kruisbeeld.

Op de terugweg stopten we bij een echt Belgisch Frietkot ( jawel ze zijn er nog, al viel het nog niet mee om er een te vinden) voor lekkere Belsje patatten.

De reis ging voort naar Naaldwijk, dat we tevens als uitvalsbasis gebruikten voor een aantal andere bezoeken. Op donderdag mocht Mia met opa en oma op pad, en dat betekende dat er weer een bakfiets geregeld moest worden, want geen bezoek aan opa Cor zonder Bakfiets!
Ondertussen ging papa aan het werk bij Florensis, en mama ging een dagje naar Dordrecht met Esther. Wat een leuke stad is dat! We struinden langs de leukste en gekste winkeltjes, ontdekten de Dordtse hemel, genoten in villa Augustus van een heerlijke lunch, en kletsen tussendoor aardig bij.

Op vrijdag togen we naar Brielle. Wat is het toch handig als vrienden besluiten bij elkaar in de straat te gaan wonen! Zo konden we met zowel de Broekhuisjes als de Wiggertjes bijkletsen. We wisten onze activiteiten precies goed te timen, waardoor deze overwegend grijze dag voor ons voelde als een heel vriendelijke en zonnige lentedag. We bezochten een grote geitenboerderij, en een heerlijke speeltuin, waar we warempel picknickten in de zon!

Als afsluiting genoten we thuis nog van een tafel vol heerlijkheden. Toen er ineens wel heel vreemde geluiden van de bovenverdieping klonken, bleken alle 4 de kinderen zelf samen in bad gekropen te zijn! Haha! Wat een geweldige afsluiting van een heerlijke dag!

Zaterdag spraken we af voor een paasbrunch met de Popjes en Gasten bij Esther en Mark thuis. Uiteraard begon dat met het zoeken naar eieren! Het was een heerlijk relaxte dag, waarbij we uitgebreid getafeld, gekletst en gelachen hebben. Genieten met een grote G!

Ook zondag begon natuurlijk met het zoeken naar eieren. Na een uitgebreid paasontbijt bezochten we Madurodam. Het was koud, maar daardoor niet te druk, en erg leuk. Vooral de treintjes vond Mia geweldig.

Oom Ruud had gehoord dat er een bezienswaardigheid was gearriveerd in de haven van Rotterdam, namelijk een enorm, half afzinkbaar schip, met een grote olieopslag als lading. We besloten dat spektakel ook nog even te gaan bekijken. Bijkomend voordeel was dat we dan met het pont moesten (mochten).
We sloten de dag nog af met een lekker etentje, en toen was het (vooral voor Mia) echt op.

Op maandag hadden we eigenlijk gepland om samen met Joost, Wendy en Lotte deel te nemen aan een Obstacle/ mud run, maar wegens broedende kievitten op datzelfde veld, werd die last minute afgelast.
Omdat wij inmiddels alledrie aardig verkouden waren, en Mia zelfs al een aantal dagen koortsig, besloten we daarvoor in de plaats gewoon een gezellige dag bij hen thuis in Arnhem door te brengen. Uiteindelijk was dat precies wat we nodig bleken te hebben, het werd een heerlijk relaxte dag, en we hadden zo ook echt weer eens tijd om lekker bij te kletsen. Mia kreeg een prachtige vlieger cadeau, en die moest natuurlijk wel nog even uitgeprobeerd worden!

Dinsdag reden we naar Groningen, waar we een heel leuk huisje gehuurd hadden, en vanalles wilden ondernemen. Maar ondertussen begon Mia aardig last te krijgen van heimwee, en nog steeds hadden we alledrie last van die nare verkoudheid. We besloten dus ook om een beetje gas terug te nemen.
Woensdagmiddag gingen we op bezoek bij Annejet en de kinderen in Grijpskerk, en hoorden we over hun spannende bouwplannen. Ook hier hadden we weer een heel gezellige en relaxte middag, en het was heel leuk om nu alvast over het stukje land te lopen, waar ze volgende keer misschien wel zullen wonen.

Donderdag kwamen Peter en Tirza naar ons huisje in Groningen, Wat vond Mia dat heerlijk, dat er nu ook een keer iemand bij haar kwam spelen! Natuurlijk gingen we ook samen even de stad in. We aten poffertjes onder de Martinitoren, en natuurlijk ook een ijsje, gewoon omdat het kon. Bij terugkomst ‘thuis’ was het zelfs zulk lekker weer, dat we buiten op straat konden picknicken. Het voelde heel even alsof we weer in Delft waren.

Vrijdag gingen we, samen met de gehele familie Bijleveld, naar Wildlands in Emmen, een beetje jeugdsentiment voor papa, die vroeger heel vaak naar de dierentuin in Emmen ging. Wat een leuk park is dat geworden! Er is voor alle leeftijden vanalles te beleven, zowel binnen als buiten. De dag vloog dan ook voorbij, maar eindigde natuurlijk niet voordat we deze dag, en eigenlijk ook ons bezoek, afsloten met een klapper, namelijk pannekoeken in Zuidlaren!

Toen we op zaterdag weer naar Naaldwijk reden, besloten we via de Noord Oost Polder te rijden, om even te genieten van de tulpenpracht! Het is maar zo’n korte periode van het jaar, dat de bollenvelden zo prachtig bloeien, en de kans is groot dat we niet vaak op precies dat moment in Nederland zullen zijn. Dus dit keer wilden we ons die gelegenheid niet laten ontglippen.
De rest van de dag hadden we nodig voor het doen van de laatste inkopen, en om alle verzamelde spulletjes weer in de koffers en tassen zien te krijgen.

En zo vertrokken we op zondag weer naar huis. Met ongeveer 150 kg aan spullen, maar met nog veel meer mooie herinneringen. We maakten ons een beetje zorgen om de aangekondigde drukte en chaos op schiphol, maar dat bleek niet nodig, alles verliep gesmeerd.

40

February 5, 2017 11:31 pm

Afgelopen weekend werd Eddy 40. Zo’n bijzonder moment vraagt er natuurlijk om, om op een bijzondere manier gevierd te worden.

Ik trommelde een aantal vrienden op, en ontvoerde Eddy voor een weekend met bestemming (voor hem) onbekend. Tot het aller-allerlaatste moment had hij geen idee van wat we gingen doen (zelfs nog niet toen we het terrein al opreden), en dat maakte het dubbel zo leuk!

Een van onze favoriete plekken in Kenya is Lake Magadi, een (roze!) soda meer. De soda die uit het meer wordt gewonnen, vormt een belangrijke grondstof voor het maken van glas. Het vervoer van deze soda vind plaats per trein.

Nu blijkt het mogelijk, om op een deel van het traject (tussen Kajiado en Magadi), een personenwagon (die vroeger gebruikt werd voor het vervoer van personeel dat onderhoud aan de rails uitvoerde) aan de trein te laten koppelen. Deze wagon huur je exclusief, en op deze manier kun je een treinsafari maken, in een stuk van Kenia dat op geen andere manier te bereiken is.

Onder het genot van de nodige koude drankjes, en heerlijke hapjes verzorgd door Lime Catering, lieten we het adembenemend mooie landschap aan ons voorbij glijden. Wat is Kenya toch prachtig, en wat hebben we geboft dat we hier wonen! Eindeloze droge vlaktes wisselden af met steile rotskliffen, acacia ‘ bossen’ en (droge) rivier beddingen. Zo midden op de dag zie je niet heel veel wilde dieren, al zagen we ontelbaar veel schapen en geiten, en ook een groep struisvogels.

Dit gebied is Maasai terrein, en we passeerden een hele grote kleurrijke markt, maar ook regelmatig een groepje mannen dat schaduw zocht onder een boom, of een groep vrouwen en kinderen die naar ons zaten te zwaaien.

Halverwege maakte de trein even een korte stop om de benen te strekken. Gewoon in the middle-of-nowhere, waar eigenlijk niets anders te bewonderen was, dan het precieze middelpunt van onze reis. Haha!

En toen kwam Lake Magadi in zicht! Wat een gigantisch uitzicht!

Bij aankomst in Magadi werd snel ingecheckt, en toen moesten we meteen door, want de zon stond al laag aan de hemel, en uiteraard wilden we een mooi plekje opzoeken voor ‘Sundowners’ .
Dat lukte, op een heuvel met uitzicht over het meer, en waar we ook de eerste flamingo’s in de verte zagen.

In het allerlaatste licht van de dag reden we naar de Hotsprings, met de bedoeling om daar nog even in te ‘duiken’ . Met name de kinderen hadden zich hier al uren op verheugd. Helaas waren de Hotsprings wel heel warm, en echt lekker was het dus niet. (Of, zoals allen Bert het mooi tactisch weet te formuleren: Ik zit mijn ballen hier te frituren!)

Inmiddels was het helemaal donker geworden, en we reden rozig van de hitte (en de koude drankjes) terug naar onze tenten (met aircon!) . Nadat iedereen had gedoucht, en de kinderen lekker lagen te slapen, hebben we Eddy’s echte verjaardag ingeluid met een BBQ rond het kampvuur. Voor de temperatuur was het kampvuur deze ene keer eens NIET nodig, maar voor de sterke verhalen doet het altijd wonderen.

De volgende ochtend hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het zwembad, dat met zijn palmbomen en retro- meubilair, een heus ‘palm-springs-in-the-sixties’ gevoel opriep.

Toen iedereen een beetje was afgekoeld, besloten we ook nog even langs ons ‘vaste’ uitkijkpunt te rijden, maar daarna was het de hoogste tijd om aan de, toch nog wel lange, reis naar huis te beginnen.