Archive for November, 2007

Mbuzi update

November 13, 2007 4:49 pm

Mbuzi is vorige maand een echte vrouw geworden. Jammer genoeg ging dit gepaard met een hoop gekrijs de hele nacht en dag lang. Vervolgens zagen we ook nog een vreemde kat in huis, dus er was een kleine kans dat ze gedekt was. Zodoende is ze vorige week naar Nairobi naar de dierenarts geweest voor een sterilisatie. Gezien complicaties hebben ze een zeer grote opening moeten maken. Ze loopt dus nu ook rond met een kaal buikje en een grote jaap, incl hechtingen.

Nadat ze eerst erg knuffelig was, begint ze ons nu te ontlopen. Want twee keer per dag moet ze antibiotica en daar is ze het helemaal niet mee eens. Gelukkig is ze wel weer actief, tot groot ongenoegen van Dinges, want dit betekend over het algemeen dat Dinges’ zijn staart moet worden gevangen. Aan het einde van de week gaan de hechtingen er uit en is hopelijk alles weer als vanouds.

Mbuzi

Zebedees Volleybal toernooi

November 12, 2007 8:22 pm

Zebedees is een school in Naivasha en deze organiseerde afgelopen zaterdag een volleybaltoernooi om geld in te zamelen. Er waren zaterdag uiteindelijk 8 deelnemende teams, waaronder het Florensis dames team, maar ook de Nederlanders waren zeer goed vertegenwoordigd: een Dutch women team, Dutch propagation team en een Dutch rose team.

volleyball

Het weer was fantastisch en het was dan ook erg gezellig……..ofwel: ons team heeft niet gewonnen. Het Florensisteam werd wel derde, en was daarmee het hoogst geeïndigde dames team.

Florensis team

Meru

November 7, 2007 5:45 am

Om vanuit het Laikipia Plateau naar Meru te komen rijdt je als het ware om Mt. Kenia heen, dus de uitzichten onderweg waren prachtig. Ook de wegen waren wonderbaarlijk goed. In Meru (stad) hebben we nog even dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat ze hier tegenwoordig ook over een Nakumatt supermarkt beschikken. Vanuit Meru was het nog een dik uur rijden naar onze eindbestemming van deze vakantie: Meru National Park.

Groene vlaktes

In de jaren ’80 is dit Park nagenoeg leeg gestroopt, maar de regering heeft besloten het Park een nieuwe impuls te geven, en de laatste jaren zijn kosten nog moeite gespaard om het weer aantrekkelijk te maken voor toeristen. Toch is het nog steeds geen erg druk bezocht park, en dat trok ons er juist zo in aan. Meru NP is met name bekend van de film ‘Born free’ over de leeuwin Elsa en haar ‘redders’ Joy en George Adamson. Verder is het ook bekend vanwege de Gerenuk, dat is een gazelle soort die in het Swahili ‘Girafe-bokje’ genoemd wordt vanwege haar lange nek.

Swana twiga

Wij vonden met name ook de (vele verschillende) landschappen in Meru prachtig, en ook de Tana rivier met haar stroomversnellingen en watervallen konden we erg waarderen. Heel bijzonder was het (zeker ook voor mijn ouders volgens mij) om zo duidelijk te kunnen merken welke invloed hoogte heeft op de temperatuur. Op zo’n relatief korte afstand bleken de temperatuurverschillen enorm.

Vlakte met buffels

Semi Arid South Meru NP

Ook de vele ‘creepy crawlers’ (variËrend van wandelende tak tot enorme spin en alles wat vliegt en kruipt daartussenin) waren we niet helemaal gewend, maar ook dat is Afrika!
Al met al was het een park dat wij zeker de moeite waard vonden.

Dinsdag hebben we het rondje rond Mt. Kenia compleet gemaakt via Embu en Thika. In Thika hebben nog even genoten van een lunch nabij de watervallen in het Blue Post hotel, en tegen de avond waren we allemaal blij dat we weer in Naivasha waren.

Vanmiddag ga ik met mijn ouders naar Nairobi omdat ze morgenochtend vroeg weer naar Nederland vliegen. Dit keer met lege koffers (die zaten op de heenweg helemaal vol met ‘troep’ voor ons), maar volgens mij helemaal vol indrukken van Kenia.

Baby buffel

Ontbijten

Kale vlaktes

Picknick langs Tana river

Zoef

Olifant

Twiga

Lampekap

Hippies

Zazu

Mooie luchten boven Meru

Laikipia plateau

November 6, 2007 8:43 pm

Aansluitend aan ons bezoek aan de Aberdares hadden we twee nachtjes geboekt bij een ranch op het Laikipia Plateau. (Bekend van ‘I dreamed of Africa’ van Kuki Gallman). De ranch wordt gerund door een Engels echtpaar, en het is een heerlijk plekje om even bij te komen. Mooie kamers, overal wordt voor gezorgd, en heerlijk eten. Vanuit de tuin heb je uitzicht op Mt. Kenia, en de ranch wordt omringd door een aantal nationale parken en reservaten. Door alle avonturen en ‘ontberingen’ in de Aberdares besloten we echter om niet veel meer te doen dan een boekje lezen in de tuin en een beetje bijkomen.

Tharura Ranch

Eddy en ik zijn nog wel naar een Forel-restaurant geweest vlakbij Nanyuki. We hadden de tip gekregen om dat vooral niet te missen, en dat was een goede tip! Een erg leuke plek (het restaurant is eigenlijk een soort boomhut!) en érg lekker eten!

Trout restaurant - boomhut

Trout restaurant