Travel

Katten in de Mara

Mia wilde graag katten zien. Echte, in het wild (dat ze heus al wel leeuwen gezien heeft kon ze zich niet meer herinneren).

Deze herfstvakantie ‘moesten’ we dus op safari. Na wat wikken en wegen, leek de kans om katten te kunnen zien ons het grootst in de Masai Mara. En, afgezien van voor de Rhino Charge, waren we daar ook al een aantal jaar niet meer geweest.

We overwogen even om te gaan kamperen, maar, mede omdat het regenseizoen inmiddels weer begonnen is, kozen uiteindelijk toch voor een lodge, en wel  Ashnil lodge.

Zo kwamen we terecht in een deel van de Masai Mara dat voor ons niet zo bekend was, aan de zuid kant van de Mara rivier. Dit bleek een heel goede keuze. Mooie lodge, met ontzettend vriendelijk personeel, en in een mooi deel van de Mara. Van jaren geleden herinnerden we ons vooral dat de (oorspronkelijke) Masai Mara veel last had van (over)begrazing door Masai met hun vee, en daardoor eigenlijk verwoest was. Wij kozen dan ook altijd voor de Mara Triangle ipv de échte Mara. We waren positief verrast dat dit deel van de Mara weinig last leek te hebben van deze problemen, en er was daardoor veel wild in de omgeving. Om te beginnen is dit het eind van het Migration seizoen, en er waren dus nog immer duizenden Wildebeast en Zebra’s aan de Keniaanse kant. Crossings hebben we niet gezien, maar wel heel veel super vette krokodillen, en prachtig glanzende, gezonde dieren, vergezeld van vele jonkies.

Als er een dier symbool staat voor deze safari dan is het wel de Hyena. Wat hebben we ongelooflijk veel Hyena’s gezien, in allerlei leeftijden.

Ook heel spectaculair was een Martial Eagle die een Monitor Lizard prooi had. Maar gelukkig, ook onze missie om katten te zien is meer dan geslaagd! Het begon met een paar Cheetah’s, de katten die Mia het allerliefst wilde zien, en ze spotte ze nog wel zélf! Sowieso houden wij er niet van om een gids mee te nemen, en spotten wij dus altijd alle dieren zelf, maar deze zag Mia het allereerst. We dachten dat het twee broers zouden zijn, maar het bleken een moeder met haar jong.

Daarnaast zagen we ook nog op 3 verschillende momenten leeuwen. Eerst een enkele leeuwin, die op een heuveltje naast de weg op ooghoogte lag. We konden haar letterlijk in de ogen kijken. Later nog een tweetal jonge mannetjes leeuwen, en op onze laatste gamedrive vier (2 paren van 2) mannelijke leeuwen, die elkaar even duidelijk wilden maken tot wie het territorium nu echt behoorde, en ons daarmee een zeer vermakelijke show bezorgden, met veel beweging en geluid. En zonder andere auto’s in de buurt, dat is toch echt wel erg genieten hoor!

We hebben genoten van een paar dagen vakantie samen, en besloten uiteindelijk zelfs een dagje langer te blijven dan we eigenlijk hadden gepland!

Prachtige zonsondergang met de Mara rivier

Author

admin