working

Wederom onrust in Kenia

Het is de afgelopen dagen weer onrustig in Kenia. Het begon met geruchten op zaterdag. Dit keer hebben de onrusten echter geen politieke achtergrond, maar het gaat om de Mungiki. Dit is een sekte / bende met mafia achtige trekjes. De vrouw van de leider (die op dit moment in de gevangenis zit) werd vorige week onthoofd gevonden. Maandagochtend was het raak, in de vroege ochtenduren werden er overal in Kenia barricades opgeworpen en auto’s en huizen in de brand gestoken. Ik was op dat moment samen met Daniel en onze directeur onderweg naar het vliegveld voor een weekje Ethiopië (ons zusterbedrijf bezoeken). Echter nadat duidelijk werd dat de snelwegen waren afgesloten, en er gevechten waren in Nairobi, Naivasha en vele andere plaatsen heb ik besloten om naar ons bedrijf terug te keren. Ik stond al bij de gate van het vliegveld…

Samen met mijn accountant en productie secretaresse (die beiden vast zaten in Nairobi) ben ik weer naar Naivasha gereden. Onderweg heb ik continue gebeld met de vertegenwoordiging van de ambassade en met kennissen die langs de route wonen. Zodoende heb ik alles kunnen omzeilen en niet méér gezien dan wat verbrande auto’s en autobanden.

De situatie is nu nog steeds gespannen, maar er gebeurd niets. Wel ligt het openbaar vervoer gedeeltelijk plat omdat men de busjes niet de weg op durft te sturen.

Hopelijk zal de nieuwe regering, die zondag is aangetreden, hard en daadkrachtig ingrijpen. Het land moet snel weer op de rails voordat de problemen erger worden.

Author

admin