Archive for March, 2008

Fact: Scuba is fun

March 29, 2008 8:23 am

Woensdag ochtend om 05:00 ging de wekker en verbazend genoeg zaten we daadwerkelijk om 05:45 in de auto, onderweg naar Watamu. Nairobi leverde geen problemen op, en we waren er dus verrassend snel doorheen, gelukkig want we hadden gerekend op een kleine 2 uur file rijden. De eerste 70 kilometer na Nairobi waren er wegwerkzaamheden, in Kenia betekend dat rijden over een ‘tijdelijke’ weg naast de eigenlijke weg, in de blubber en kuilen dus.

Daarna was de weg goed. Rond lunch tijd waren we al in Voi, 500km van Naivasha. Ook het laatste stuk ging voorspoedig, alleen in Mombasa was het erg druk. Rond een uur of drie waren we bij ons hotel in Watamu.

The ‘Viz’ hier: Prachtige zand stranden en een fantastisch uitzicht over een baai.

Uitzicht veranda Ocean Sports Hotel

Watamu beach

Woensdag zijn we direct de PADI instructieboeken in ‘gedoken’ en donderdag en vrijdag bestonden uit studeren, duik lessen, instructie DVD’s (opgeleukt met allerlei flauwe weetjes) en zwembad trainingen

Nu is het zaterdagochtend en de theorie hebben we (bijna) afgesloten. Om 11:00 gaan we onze eerste duik in zee maken!

Fact: Scuba divers are always happy!

Scuba training

New Wheels

March 22, 2008 10:38 am

Gezien ik het nog wel eens voor elkaar krijg om vast te staan in de blubber (vraag maar aan Angelo en May) wilde ik graag een hogere auto en een fatsoenlijke 4×4.
Na wat zoekwerk heeft onze garage een geschikte auto gevonden. Gezien we met een hele groep vanuit Naivasha bij deze garage zitten, heb je ook wat extra zekerheid dat het een goede auto is.

Het is een Toyota Prado geworden, vers ingevoerd vanuit Japan. (de meeste auto’s in Kenya zijn tweehandse auto’s uit Japan) Nu alleen die Prado sticker eraf, Ipod aansluiting en dan hebben we een hele gave auto.

Prado

Volgende week gaan Lieke en ik een paar dagjes ontspannen. Een duikcursus aan de kust en een paar dagen naar Tsavo East (National Park). We kunnen hem dan gelijk even goed uittesten gezien de regentijd hier is begonnen.

Woest weekend

March 17, 2008 7:51 pm

Afgelopen week was de week waarin eigenlijk de Keniaanse tuinbouwbeurs ‘Hortec’ had moeten plaats vinden. Ter afsluiting van deze beurs geeft de Nederlandse Landbouwattaché altijd een borrel in zijn tuin, om nog even na te praten en te netwerken.

In verband met de onvoorspelbare situatie in Kenia van de afgelopen tijd is de Hortec echter uitgesteld, maar de landbouwattaché vond dat de borrel eigenlijk toch maar door moest gaan. Dat vonden wij ook een goed idee!

Met een hele delegatie uit Naivasha begaven wij ons afgelopen vrijdag dan ook richting Nairobi. En aangezien we daar dan toch een keer ‘s avonds moesten zijn hadden we bedacht dat we dan gelijk maar even misbruik moesten maken van de situatie, door nog eens ‘ouderwetsch’ te gaan stappen! Nou, dat is gelukt!!

Hadden we op de heenweg nog twéé taxibusjes nodig om ons achten van het hotel naar de borrel te vervoeren, aan het eind van de borrel pasten we ook best met zijn tienen in de auto van Ron!
We belandden zo uiteindelijk in Karen, in een soort kruising tussen een schuur, opslagplaats, studentensociëteit en Ierse bar. Aan aankleding of sfeermakers was geen enkele moeite of shilling verspild, dus de Landbouwers onder ons voelden zich al meteen thuis! Het bewees maar weer eens dat je gezelligheid zelf maakt, en dat de omgeving daarvoor niet van belang is. We rolden namelijk pas rond een uur of vier moe maar voldaan allemaal een Matatu in. Uiteraard hebben we onderweg nog wel de nodige sociëteitsliederen en Irish drinking songs de revue laten passeren. Zal wel een apart gezicht geweest zijn, en Matatu vol zingende Wazungu.

Double Inn in Nairobi

Zaterdag stond in het teken van uitbrakken, boodschappen doen en vroeg naar bed!

Zondagochtend is Eddy met de jongens gaan Mountainbiken. We zijn van ons huis naar Longonot gereden, en vervolgens via Hell’s Gate weer naar huis. Een heerlijke, maar vermoeiende rit van 40 km over zand-, gravel en lava gesteente. En de uitzichten zijn fantastisch. Ook harder een berg af racen dan een kudde Thompson gazelles is erg gaaf.
‘s Middags hebben we het weekend goed afgesloten met een gezellige braai bij Nicky en James.

Longonot

Biking plain

Banden plakken