Archive for May, 2009

Hamer Day 2009

May 10, 2009 10:54 pm

Weer een jaar voorbij, Hamer Kenya (Florensis) is al weer 11 jaar gevestigd in Kenia. Zodoende een goede reden voor een feestje voor onze werknemers en hun gezinnen.

De afgelopen weken was de feest commissie druk in de weer met de organisatie en er werd meerdere keren per week druk getraind door de volleybal, korfbal en voetbalteams.

Afgelopen zaterdag om 06:00 uur was het zover, de kickoff met een kwart marathon en de fietswedstrijd. Daniel en ikzelf deden mee aan de fietswedstrijd (37 km) en hadden de eer hoog te houden na het winnen van vorig jaar. Dat ging redelijk, Daniel was eerste en ik werd derde, maar er moet wel gezegd worden dat wij op een heel wat betere fietsen zaten als onze keniaanse collega’s.

06:00am

Hierna gingen de sportactiviteiten door op het sportveld. Hardloopwedstrijden, 100, 200, 400 en 800 m van jong tot oud, van man tot vrouw (er was naast de <5 jaar, ook een mama-categorie). Vervolgens voetbal, volleybal en korfbal. 200m dames

Naast alle ‘officiële’ wedstrijden ook leuke races zoals een kruiwagen race en een zakloop hindernisbaan voor de kinderen. Maar ook touwtrekken en stoelendansen.
We hadden voor de kinderen (>350) twee springkussens, een trapoline en clowns, dus die hebben zich ook kostelijk vermaakt.

Wheelbarrow race

We zijn geëindigd met een heerlijk buffet. En een loterij met vanalles zoals onder andere voedselpakketten, dameshandtassen, tot een kruiwagen en fiets.
Al met al een super geslaagde dag!

Watoto mawili

400m heren

springen maar

volleybal

Camera Koorts

May 3, 2009 10:12 pm

We waren al een tijdje niet meer op pad geweest om dieren te spotten, en dus kreeg Eddy last van Camera Koorts. Daar is maar één remedie tegen, dus zetten we zondag de wekker om 06:00 en vertrokken we naar Nakuru.

We waren de poort van het park nog niet eens in, of er was al een Velvet aapje die er met onze musli repen vandoor ging. Op zijn gemak zat hij naast de auto met zijn meest onschuldige gezicht, en twee repen in zijn handjes. (Eigen schuld als je de ramen open laat!)

Wasn't me, really!

Vervolgens wachtte ons de tweede verrassing, nog geen 200m van de gate lag een leeuwin lekker te smikkelen van een antilope.

Pumba is watching

Bij een klein paadje naar het meer vonden we een neushoorn met haar jong. We hadden de auto uitgezet en ze kwamen echt heel dichtbij, we konden ze bijna aaien vanuit de auto. Erg gaaf maar wel spannend, je weet toch niet helemaal wat zo’n mama rhino gaat doen!

Rhino upclose

De flamingo’s waren nesten aan het bouwen. Kleine torentjes van modder, nu maar hopen voor ze dat het meer niet te hard gaat stijgen want dan hebben we dit jaar weinig jonge flamingo’s. (En we hopen eigenlijk toch echt nog op wat meer regen, het is nog steeds erg droog in Kenia en de meren zijn veel te laag)

Nesting time, little muddy, but nice

Daarnaast hebben we natuurlijk de hele safari beestenbende gezien: giraffe, zebra, eland, impala, thompson gazelle’s en natuurlijk niet te vergeten mestkevers (rollen maar).

Rolling rolling rolling

Rhino & child

Pink flight