Archive for the 'Monthly' category

April 2017

May 1, 2017 7:53 am

Het grootste deel van de maand april brachten we door in Europa.

Eerst gingen we met opa Angelo en oma May naar de Ardennen, en daarna doorkruisten we min of meer heel Nederland voor onder andere de weekmarkt in Eijgelshoven, geitenboerderij nabij Brielle, Madurodam in Den Haag, vliegeren in Arnhem, dierentuin in Emmen, tulpen in Flevoland en poffertjes in Groningen. En natuurlijk om Joost, Wendy en Lotte, Peter ,Marloes en de kinderen, Esther en haar drie Boys, Ruud Viv en hun jongens, de Wiggertjes, de Broekhuisjes, opa Cor, oma Truus en oom Ruud, en natuurlijk de paashaas te zien. We genoten!

De laatste week van april waren we weer gewoon thuis, maar alledrie snipverkouden en hondsberoerd. Gelukkig knapte Mia nog net op tijd weer een beetje op, zodat ze met Koningsdag gewoon (oranje gekleed) naar school kon. Dat weekend ging Eddy naar Timau voor de laatste RhinoCharge training, en vierden we op zondag echt Koningsdag op school, met oud-Hollandse spelletjes.

Maart 2017

April 1, 2017 11:16 pm

Eenmaal terug gekeerd uit Lamu, mocht Mia dan eindelijk naar groep 0/1 van juf Marijke! Al maanden keek ze daar naar uit, en de laatste dagen voor de vakantie vond ze het ineens toch wel spannend. Maar, nu het eenmaal zo ver was, liep ze de klas zo binnen, en deed gelijk mee met de Engelse les van juf Katie. Bij het ophalen s middags zei de juf dan ook dat het was alsof ze er al jaren was.

Verder had Eddy deze maand elk weekend bezoek, en moest er dus gewerkt worden. Om het nuttige en het aangename een beetje te verenigen gingen we met het bezoek en collega’s o.a. op gamedrive bij Oserian, en lunchen bij Malu en Sanctuary.

Ook privé kregen we bezoek, en wel van een hele lieve vriendin uit Amerika die we al 7 jaar niet meer gezien hadden. Wat blijft het toch bijzonder om te merken dat dat voor een vriendschap weinig uit hoeft te maken, en wat geweldig om weer eens bij te kletsen!

Uiteraard stemden ook wij, via de ambassade in Nairobi, voor de tweede kamerverkiezingen in Nederland.

Mia’s school organiseerde een dag vol feestelijkheden om geld in te zamelen voor een weeshuis, en herdacht tevens de vorig jaar overleden juf, een hele bijzondere dag.

Naivasha is heet en droog. Hoewel dat min of meer zo ‘hoort’ in deze tijd van het jaar, is het lang geleden dat het ook daadwerkelijk zo geweest is. Hoewel het meer nog meer dan voldoende water heeft, en we dus eigenlijk niets te klagen hebben, zeker niet in vergelijking met andere delen van het land, verlangen we enorm naar regen. Wie had dat ooit gedacht? Een paar korte buitjes stemden ons bijzonder hoopvol, maar tot op heden hebben we nog geen echte regen gehad.

Februari 2017

March 7, 2017 9:01 pm

Februari begonnen we met de viering van Eddy’s 40ste verjaardag. Zo’n bijzondere verjaardag verdient een bijzonder feest, en dus trommelde ik wat vrienden op, en regelde -als verassing voor Eddy- een treinreis exclusief voor ons, gevolgd door sundowners, moonlight swim en bonfire BBQ in Magadi.

Februari is altijd maar een korte maand, maar het lijkt soms zelfs nog korter dan het is. Eddy had wederom bezoekers op de farm, we vierden Valentijnsdag in Nairobi met een prachtige tekening van Mia, een een feestmaal met zijn drietjes, en voor we het wisten had Mia alweer voorjaarsvakantie.

De afsluiting van een periode, want na 2 jaar (en 4 juffen) nam ze afscheid van de peutergroep!

De vakantie gebruikten we voor het inwisselen van een kerstcadeautje; een tripje naar Lamu. Wij vinden dit werkelijk het paradijs op aarde, maar het veranderd snel, en nu de bouw van de nieuwe haven gestart is zal dat misschien alleen maar sneller gaan. Dus zolang het nog kan, genieten we met volle teugen van dit bijzondere en prachtig mooie, stukje Kenia.

Januari 2017

January 31, 2017 10:07 am

Een goed begin is het halve werk zegt men. Nou, in dat geval zitten wij voor 2017 gebakken!

De eerste dag van het jaar maakten we een boottochtje op het meer. Mia heeft nu een leeftijd bereikt waarop ook zij hier echt van geniet, en daardoor genieten wij dubbel. Wat een heerlijkheid, dit moeten we echt proberen vaker te doen!

In aanloop naar de feestdagen hebben we veel (Nederlandse) boekjes gelezen, waar sneeuw, ijs en schaatsen aan de orde van de dag waren. Daardoor wilde Mia heeeeeeeeeeeeel graag ook eens schaatsen. We gingen dus naar de (solar) ijsbaan in Nairobi.
National Park Aberdare is voor ons een van de dichtsbijzijnde parken, en tevens een van onze favorieten. Toch waren we er nog nooit met Mia geweest. Tijd om daar verandering in te brengen! Gelukkig vond Mia het er net zo fijn als wij, en vooral picknicken onder de watervallen kon haar goedkeuring wegdragen.

Omdat we ‘Fosterparents’ zijn van een van de olifantjes bij David Sheldrick, mag je naast de gewone bezoekuren ‘s ochtends, op afspraak ook ‘s avonds komen, als de olifantjes terug komen van een dag in het park. Ook dit deden we dit jaar voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst!
Alweer 3 jaar geleden bouwde Ken-gen ( bedrijf dat in Naivasha geothermische energie produceert) een thermaalbad, gebruik makend van de hete bronnen in Hells Gate. Dit jaar besloten we deze ook eindelijk maar eens te bezoeken.

Ter gelegenheid van het naamgevingsfeest voor Mia vorig jaar in Nederland, kreeg ze ( geld voor) een fiets. Een échte, met trappers. Een paarse moest het wezen. Nou, dat werd het, en die arriveerde ook deze maand (eindelijk!) in Naivasha.

Tot slot, eind januari vierden we dat we alweer 19 jaar samen zijn, en dat deden we met een weekendje Malu, de plek waar we ook getrouwd zijn.