Archive for April, 2010

Kumpulan

April 6, 2010 10:56 pm

Zoals velen van jullie weten is studentenvereniging Nji Sri uit Deventer voor ons heel belangrijk (geweest). Per slot van rekening was dat de plek waar we elkaar ontmoet hebben.
Deze vereniging heeft een actieve reunistenvereniging (waar wij ook lid van zijn), en regelmatig worden er op allerlei plekken ter wereld reuni’s georganiseerd, die wij ‘Kumpulan’ noemen. Zo ook in Afrika. Van oudsher trokken de ‘landbouwers’ vooral richting Zimbabwe, Zuidafrika en Zambia, vandaar ZimZamZa Kumpulan.. Inmiddels zitten er echter landbouwers door heel Afrika, en was ‘ons’ hier in Kenia dringend verzocht om dit jaar de Kumpulan te organiseren. Nou, zo geschiedde.

Op vrijdagavond werd er verzameld in Naivasha. Dat was het handigste omdat Naivasha over maar liefst 7 landbouwers beschikt (Die deze Kumpulan dus ook georganiseerd hadden). De Kumpulan begon traditiegetrouw met een Nassi bikkerij. Uiteraard werden daarnaast ook de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd, en daarmee was het weekend meer dan goed begonnen.

Op zaterdagochtend vertrokken we richting Eldoret. Wat een gezicht zo’n colonne van 6 dikke auto’s achter elkaar door de binnenlanden van Kenia!

dikke auto's

Tot Nakuru was het nog even behoorlijk druk op de weg, maar daarna konden we lekker door rijden. We hadden besloten om via Iten te rijden, waar we zouden lunchen bij Kerio View.

Kerio View

Plaatselijke bui
Plaatselijke bui

Hoewel we gehoord hadden dat dit een mooi stukje Kenia is, hadden we dit geen van allen verwacht. Geweldig mooie uitzichten, met name de Kerio Valley, onderweg zijn we nog een paar keer gestopt, om onder andere een prachtige rivier gorge te bekijken. Tot onze verbazing was het zeer comfortabel rijden over nagenoeg pothole vrije wegen. Met andere woorden, ronduit genieten (als je niet wagenziek bent tenminste).

Kerio river gorge

Tegen de avond bereikten we Naiberi camp in Eldoret, en daar hebben we de rest van het weekend doorgebracht. We hadden ontzettend geluk met het weer, en gedurende het weekend werden er dan ook steeds meer rode neuzen gesignaleerd (Hoewel misschien niet allemaal toe te schrijven aan de zon).
Met veel kletsen, beetje zwemmen, Rugby, Kaarten, de keniaanse versie van Monopoly en vooral véél eten en drinken was het weekend voorbij voor we er erg in hadden.

Monopoly

Rugby

Op maandagochtend werd weer koers richting Naivasha/Nairobi gezet. Een deel van de groep is nog even langs Lake Baringo gereden voor een gezellige lunch, maar daarna was het weekend toch echt niet langer te rekken.

Het was erg gezellig, en voor herhaling vatbaar. Plannen voor de volgende Kumpulan in Oost Afrika zijn zelfs al gesmeed!

De Landbouwers

genieten

Klaverjassen

Haardvuur

Echt pasen

Our bar!

Ook in Kenia regen met pasen!

Die-hards to Baringo