Archive for July, 2007

Lunch Crater Lake

July 30, 2007 6:28 am

Zondag nog even lekker genoten van het mooie weer. Na de regen op Lieke der verjaardag was het zondagochtend weer heerlijk.

We hadden nog een bon voor een lunch bij Crater Lake, dus we zijn er samen met Tamara en Edwin heen gegaan.

Flamingo's Crater Lake

Lekker van het uitzicht en de flamingo’s genoten, en nog een heleboel vogels opgezocht in het vogelboek van Tamara. Daarna nog een safari gedaan door het park. Gezien de auto van Edwin nog een stuk hoger ligt dan die van ons hebben we heel wat off road weggetjes ontdekt. Jammer genoeg geen luipaard gezien, maar wel een heleboel aapjes, giraffen, visarends, zebras en meer van dat soort Afrikaans wild.

Lake Naivasha (North side)

Verjaardag Lieke

July 29, 2007 8:32 pm

Mijn verjaardag vonden we ook een mooie gelegenheid om een BBQ te organiseren. Dan weet iedereen gelijk dat we er weer zijn, en waar we wonen.
Uiteindelijk bleken veel mensen al andere plannen te hebben waardoor de groep toch niet zo heel groot werd. Maar in ieder geval hebben we weer even contact gehad met iedereen, en het was hartstikke gezellig met de groep die er wél was. Ik ben erg verwend met veel lieve gelukswensen uit Nederland, en een aantal geweldige cadeaus; een paar héle mooie fotoboeken, een geweldige handtas, een mand fruit waar ik nog minstens een maand van kan genieten, een traditionele Keniaanse Kanga, een kip met twee kuikentjes!!! (die moet ik alleen nog gaan ophalen bij Jacob en Annet) en nog veel meer. Ben dus echt enorm verwend!

Plus als extra kadotje stond de tuin vol met dieren. Zie de foto’s die we hebben gemaakt vanuit ons huisje.

Giraffe op de vlakte

Wild op de vlakte

Het weer was ‘s ochtends echt schitterend, dus we hadden alles al klaar gezet in de tuin voor de BBQ. Maar ongeveer een kwartier voordat we zouden beginnen trok de lucht helemaal dicht en werd het echt ZWART; onweer! We hebben het feest dus naar binnen moeten verplaatsen, en onze bank is meteen goed ingewijd!
Hier wordt regen op een belangrijke dag echter als een heel grote zegen gezien, dat is echt het beste dat je kan overkomen. Dus we zullen het maar als een positief iets beschouwen!

Verjaardag: Koekjes op de Farm

7:50 pm

Afgelopen zaterdag mocht ik vieren dat er weer een mooi jaar achter me ligt.
Ik vond dat er volgens goed Hollands gebruik getrakteerd diende te worden, en ik vond het niet leuk om dat alleen op kantoor te doen. Dus had ik besloten om iedereen op de farm te trakteren op een koekje. Wat een belevenis wat dat! Ik leek wel de kerstman! Met een enorme zak koekjes zijn we de hele farm over gelopen om iedereen te voorzien. Overal heel enthousiaste reacties, en spontaan werd er voor me gezongen en werden me allemaal gelukswensen toe geroepen. Echt heel leuk!
Natuurlijk ook de kindertjes in Florensis Village niet vergeten, dus daar ook nog even koekjes uitgedeeld, nou dat was een super-succes natuurlijk, wat dat betreft is het hier niet anders dan waar dan ook ter wereld!

Koekjes voor de mama's

Koekjes voor de kinderen van Florensis Village

Koekjes voor de store

Nieuwe meubels

July 28, 2007 6:30 am

We zijn donderdag naar Nairobi gegaan om onze ID-kaarten aan te vragen. Dat ging deze keer erg gemakkelijk. We hebben een bedrijf die dit voor ons regelt. We zijn naar zijn kantoor gegaan en hebben een mannetje meegekregen die immigratiedienst alvast belde dat we er aan kwamen. Vervolgens heeft hij in alle rijen gestaan (en dat zijn er een paar, steeds voor 1 stempeltje) en wij konden lekker op een stoel blijven zitten. Van al onze tien vingers zijn afdrukken genomen en we kunnen over 5 weken de ID-kaarten ophalen. Score, binnen 1 uur weer buiten. Dit koste de vorige keer de gehele dag (goede voorbereiding is het halve werk).

Hierna naar de winkel waar we onze bank en tafel / poef hebben laten maken. Want deze zouden klaar zijn. Komen we daar aan, staat hij er niet, en moest even worden opgehaald. En nee, je raad het nooit: komen ze met onze bank uit de bosjes aan de overkant van de weg. Ze hebben daar de halve voorraad staan, tussen de struiken met enkel een stuk plastic er over. Maar het resultaat was prachtig.

Nieuwe bank

Na het bekijken van onze bank hebben we langs Ngong road (een straat met allemaal ijzer en meubelmakers) een BBQ en vuurkorf / schaal gekocht. De BBQ moest nog een likje verf hebben, dus die konden we vrijdag pas ophalen.

Ngong road

Vrijdag heeft onze vrachtwagen (die we delen met Mayflower en Silze) de bank en poef opgehaald en onze eigen chauffeur heeft met de pickup de BBQ opgepikt.
Dus gisternavond was het genieten op onze nieuwe bank en hopelijk wordt het vandaag een succes op de BBQ.

Nieuwe BBQ