Archive for December, 2009

Kerstmis

December 27, 2009 6:28 pm

Voor ons geen witte kerst maar een natte kerst (al was die in NL volgens mij ook voornamelijk nat).
Kerstavond en eerste kerstdag hebben we met een groepje Nederlanders gevierd in een luxe lodge nabij Nakuru. De hele dag gezellig kletsen, spelletjes spelen, wandelen en een beetje mountain biking. En natuurlijk lekker eten en drinken niet te vergeten!

2de kerstdag is picknicken aan het meer voor ons vaste prik; lekker eten, drinken en waterskieën. Maar zoals ook de drie dagen ervoor, begon het weer te stortregenen en zelfs te hagelen! We zagen gewoon een waterval op ons afkomen. Dus in de stromende regen hebben we alles ingepakt, de boot op de trailer geladen en snel naar huis gevlucht waar we weer opwarmden onder een hete douche.

Daarna de kaarsjes en het haardvuur aangestoken, en samen gezellig alle kadootjes uitgepakt onder de kerstboom. Bedankt allemaal voor de grandioze kado’s!!!!!
Tot slot lekker gesmuld van erwtensoep uit het kerstpakket.
Wij hebben genoten!

kerst

Kerstpakket

December 24, 2009 9:18 am

Kerst staat weer voor de deur, in Nederland misschien een witte kerst.
In Kenia zo goed als zeker een natte kerst.

De Nederlandse traditie van kerstpakketten hebben we ook in Kenia geïntroduceerd.
We hebben alle werknemers verzameld en we hadden een hapje en drankjes. Uiteraard een aantal speeches, want een ‘ceremonie’ in Kenia is niets zonder een berg speeches. En daarna de grote lol, de kerstpakketen. We hadden voor iedereen een grote doos met eten en drinken (mais meel, limonade, bakvet, omo, suiker etc.). Ik had er nog zelf geteelde uien en kolen in gestopt en vanuit Nederland hadden we slippers gekregen.
Maar het hoogte punt was uiteraard wederom de levende kip (hoe vers wil je het hebben).

Speeches

YEAH! Kuku

Kijk naar mijn bird

Op de fiets

En daar gaan ze, op naar een feestmaal

Duikweekend

December 17, 2009 4:27 pm

Sunset

Sebas en Susan waren twee jaar geleden al eens in Naivasha, maar een ernstige voedselvergiftiging gooide destijds dusdanig roet in ‘het eten’ dat ze vonden dat Kenia een herkansing verdiende.

Afgelopen vrijdagochtend hebben we ze op het vliegveld in Nairobi opgehaald, en samen zijn we meteen doorgereden naar de kust. Eddy kreeg het natuurlijk weer voor elkaar om te worden gearresteerd wegens te hard rijden…….. Dus de rest van de rit hebben we lekker rustig aan gedaan.

Het weekend hebben we gebruikt om zo veel mogelijk te duiken, en verder zo weinig mogelijk te doen. Zeker in deze tijd van het jaar is dat eigenlijk de enige manier om het uit te houden in het kustklimaat. Gelukkig is dat in het geheel geen straf, en we hebben genoten van alle moois dat de onderwaterwereld te bieden had.

We zijn naar een scheepswrak geweest die men heeft laten zinken als een kunstmatig rif.
En niet te vergeten SEAHORSES !!! (zeepaardjes)
We zijn nu officieel zeepaardjes gecertificeerde duikers, hahaha

Kijk, en geniet mee!

Zeepaardje
Thorny Seahorse

MV Dania (scheepswrak)
MV Dania

MV Dania

Nudibranch
Nudibranch

Vliegende Needlefish
Needle fish

Feather

Koraal met webben

Turtle

Anker

nemo

Seahorse

Ogen en kieuwen van een rog
Eyes of a Blue spotted Stingray

Dolfijn
Dolfijn

Porcupine fish