Archive for October, 2011

Naivasha Touch Rugby Tournament 2011

October 30, 2011 10:05 pm

Dit jaar vond de tweede editie van het Naivasha Touch Rugby Tournament plaats. Nadat we vorig jaar het evenement in slechts 4 weken tijd in elkaar hadden gezet, waren Matthijs en ik er over eens dat we het dit jaar beter zouden aanpakken. En dus begonnen we uiteindelijk 3 weken van tevoren ….Gelukkig hebben we Katie zover gekregen om ons te helpen, en ze was dus al snel van secretaresse gepromoveerd tot Managening Director, lol

We hadden goede hoop op sponsering van Tusker dit jaar, maar die cancelleden één week van tevoren. Via Christina kwamen we in contact met Heineken en die waren erg geinteresseerd. Maar omdat het zo kort dag was, en ze al een ander event hadden op dezelfde datum, konden ze geen hoofdsponser worden maar ze hebben ons toch voor een leuk bedrag geholpen (en wij hun, met een leuk bedrag aan bierconsumptie!).

De rest van de sponsers kwamen allemaal uit de tuinbouw sector. Vele hadden een standje, waar ze van de gelegenheid gebruik maakten om Kenianen uit Nairobi de werkelijkheid over tuinbouw in Naivasha te laten zien. Fairtrade, de sociale verantwoordelijkheid, water management, biologische bestrijdingen, vermindering van gebruik meststoffen etc. Florensis had een standje met enkele van onze planten, incl druppelslangen en druppelaars. Een aantal werknemers legden aan geinteresserden uit hoe het werkt, en hoe we bezig zijn met waterbesparing. En ze hebben ook nog eens alle planten verkocht, hahaha

De rugby was wederom fantastisch. Er waren 14 deelnemende teams, voornamelijk uit Nairobi maar ook uit Mombasa en andere plaatsen. Naivasha zelf had 2 NUTS teams en nog en gesponsord team van lokale enthousiastelingen. In de weken voorafgaand aan het toernooi hebben we twee keer per week getrained. Maar ondanks onze 3de plaats tijdens het toernooi in Diani in July, leidde al deze extra trainingen tot niet meer dan een 7de plek op dit ‘thuis toernooi’ in Naivasha.

Met het weer hebben we enorm geluk gehad. Al weken van te voren regende het zowat elke dag, maar precies zaterdag en zondag was het droog, op één kleine storm op zaterdag na, die dan wel weer een hele tent wegvaagde. Zondag was het zelfs knetterheet, maar goed dat we al om 08:00 uur begonnen en om 11:00 uur klaar waren. Dit was zo gepland omdat zondag ook de finale van de Rugby World Cup plaats vond, dus op grote schermen hebben we met alle teams in Naivasha kunnen zien hoe ‘Les Blues’ (Frankrijk) het moesten afleggen tegen de ‘All Blacks’ (Nieuw Zeeland).
Ten slotte volgden onze eigen prijsuitreikingen (bij ons won La Sociale!), en nog één laatste Heineken biertje ……wat een fantastisch weekend !