Archive for October, 2008

Oktoberfest

October 26, 2008 8:01 pm

Het is Oktober, en zelfs in Naivasha betekend dat tegenwoordig: Oktoberfest!!
Letterlijk(!) tussen de buien door, maar dat draagt natuurlijk wel bij aan de authentieke sfeer. Op het terrein van de Naivasha Sports Club waren tenten opgezet, en elke bierbrouwer van Kenia was aanwezig. Ter extra verhoging van de authentieke sfeer hebben we ons natuurlijk in onze meest Duitse outfit gestoken en een hoop lol gemaakt.
De foto’s zijn niet van de beste kwaliteit, maar of dat aan de fotograaf ligt of aan het bier(proeven) laten we maar even in het midden…

OktoberFest Naivasha

ski laufen

Regentijd in Naivasha

7:43 pm

Schuilen in Karagita

Voetbal wedstrijd Karagita

In de wolken

October 20, 2008 12:00 pm

Afgelopen weekend hebben we een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan.
We hebben een ballonvaart gemaakt!
Eddy had voor een verjaardag in een ver verleden in Nederland al eens een tegoedbon voor een ballonvaart cadeau gekregen, maar door de wisselvallige weeromstandigheden in Nederland is dat zó vaak verzet en uitgesteld dat het er uiteindelijk zelfs nooit van gekomen is.
Afgelopen verjaardag (in februari!) heeft hij wederom een ballonvaart cadeau gekregen, maar door de omstandigheden in Kenia op dat moment moest er weer op gewacht worden. Vervolgens wilde hij graag wachten op zijn nieuwe camera, en zo werd het weer steeds verder vooruit geschoven. Maar… nu was het dus zover!

Zaterdag middag vertrokken we naar Lake Elementeita waar de ballonvaart plaats zou vinden. In de lodge wachtte ons een prachtige zonsondergang.

Lake Elementeita

Na een korte nacht slaap vertrokken we zondagochtend om 05:30 met een groep van acht personen plus de ‘kapitein’ naar de vertrekplaats. Bij vertrek was het nog donker, maar tegen de tijd dat we bij de plaats van opstijgen kwamen was het inmiddels licht. Het was wel een beetje bewolkt, maar verder een prachtige ochtend voor een ballonvaart.

Opblazen

De ballonvaart zou plaats vinden in het Soysambu conservaat. Dit ligt op het landgoed van Lord Delamere, één van de bekendste Britse kolonisten van de Rift Valley.
De ballonvaart ging eerst heel laag richting het meer, met zijn pelikanen en flamingo’s.

Lake Elementeita

Vervolgens hebben we hoogte gemaakt om de luchtstroom weer terug te vinden. Op een hoogte van 3200m (1500 boven het land) was het uitzicht adembenemend . We konden naast lake Elementeita waarboven we ons bevonden, ook Lake Nakuru en Lake Naivasha zien. Daarnaast ook nog de Aberdares, en de steden Gilgil en Nakuru. Maar het mooiste zijn de bergen, richels en vulkanen die het gebied van Lake Elementeita zo mooi maken.

Lord Delamere's nose

Na een hele nette landing hebben we van een heerlijk champagne ontbijt in de bush genoten.

Ontbijt

Landing

Liekie in Ballon

Vuurtje

Eddy in Ballon

Uitzicht

zie de nevels

Medley van leuke dingen en plaatjes

October 10, 2008 12:39 pm

De afgelopen weken zijn we zo druk geweest met allemaal leuke dingen dat we niet eens tijd gevonden hebben om er iets over te schrijven. Daarom hebben jullie nog één en ander van ons te goed:

Kigio
Kigio is een natuurreservaat dat aan Naivasha grenst, en enkele weken geleden hebben we een weekendje doorgebracht in de pas gerenoveerde lodge in dit park. Het wilde dierenbestand in dit park is helaas niet zo groot, maar de lodge is wel erg mooi geworden, en het is een leuke plek om even lekker te relaxen!

Bad op de veranda

Pyama Party
Onze buurvrouw en landlady Jane is laatst 60 geworden, en om dit te vieren was er een surpise party georganiseerd. Omdat Jane er zelf erg van houdt om lekker in pyama op de bank te zitten was het thema natuurlijk: pyama party! Dit wilde echter niet zeggen dat iedereen vroeg naar bed ging, want we hebben tot in de kleine uurtjes door gefeest!

Dinner

De dansvloer

Te paard!
Begin September was Peter bij ons op bezoek, en voor Peter is een vakantie natuurlijk pas écht compleet als hij tenminste even op een paard heeft gezeten. Gelukkig zijn we hier in Naivasha van alle gemakken voorzien!

Peter te paard

Aberdares
De Verbeekjes wilden heel graag nog een Olifant zien voor hun vertrek naar huis, en de Aberdares zijn hier in de buurt daarvoor de beste optie. Dus trokken we met zijn allen een dagje die kant op! Op het aller-laatste nippertje hebben we gelukkig ook nog een olifant gezien, maar eigenlijk hebben de Aberdares zo véél moois te bieden!

Chania falls

Tot slot waren er ook nog een aantal activiteiten waar we geen foto’s van hebben zoals: de jaarlijkse Fisherman’s competitie, het afscheid van Mac die voor de laatste loodjes van haar zwangerschap naar Nederland is vertrokken, en afgelopen weekend zijn we in Nairobi geweest. De aanleiding was het bezoeken van een aantal onroerend goed beurzen omdat we van plan zijn om een appartement in Nairobi te kopen, maar uiteraard hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook even lekker te gaan eten, drinken en dansen!