Archive for September, 2011

James’s Secret place (1 year after)

September 25, 2011 10:31 pm

Het was dit jaar een stuk stiller….

maar niets minder romantisch!

Even opwarmen en opladen

5:05 pm

We hebben het beiden lekker druk op het werk. Lieke reist veel op en neer naar Nairobi, en Eddy is druk met de overnames van beide buren.
Maar we hebben het heerlijk naar onze zin. Naivasha is echter zoals de Nederlandse zomer van afgelopen jaar. We hebben sinds januari bijna geen lekkere warme dagen gehad, maar grijs, koud en bewolkt weer….daar waren we toch niet voor naar Kenia gekomen?

Dus het was tijd voor een tripje naar zon, zee en strand. Lieke had dit een tijdje geleden al geplanned als een shopping trip, en ik ben lekker mee gegaan.

We zijn naar Watamu gegaan, in het huis dat Jane van vrienden had geleend voor een maand. Dit huis is gelegen aan het strand in Turtle bay.

We genoten van heerlijk weer, zwembad, teveel drank en teveel verukkelijk eten. En om het compleet te maken hebben we een Italiaanse ijssalon gevonden. Dus we gingen regelmatig met de tuktuk naar het dorpje voor een ijsje.

Aan de kust moet er natuurlijk ook gedoken worden. Na de eerste dag verschikkelijk zeeziek te zijn geweest door het ruige weer, was het de tweede dag gelukkig een stuk beter. Héél bijzonder aan deze duik was dat we Walvissen konden horen zingen!! (maar niet zien).
Naast al het eten, drinken en ontspannen hebben we ook een birdwalk gedaan in Mida kreek. Dit is een mangrove inham met veel vogels, schelpen, krabben en natuurlijk prachtige mangroves. Het leek wel een middagje wadlopen, maar dan met heerlijk mooi weer en flamingo’s.

Op de terugweg nog één keer langs de ijssallon voor Italiaans gebak als ontbijt, dit keer in de regen……maar gelukkig was het nu in Naivasha lekker weer.