Archive for April, 2011

Paas Party

April 26, 2011 11:13 pm

Aangezien het Sinterklaas weekend zo’n groot succes was, leek het ons een goed idee om ook met de Pasen wat vrienden uit te nodigen, en wat (al dan niet Nederlandse) tradities in ere te houden.

eggs

Blijkbaar vonden meer mensen dat een goed idee, want uiteindelijk hadden we zo’n 40 aanmeldingen plus de nodige (ongeveer 20) kinderen, varierend in leeftijd van 3 weken oud tot een jaar of 14.

Deze week hebben we weer wat regen mogen ontvangen, en hoewel we daar heeeeeeeeeeeeeeel blij mee zijn, werd ik toch wel een beetje zenuwachtig toen op zaterdagmiddag een stortregen de hele tuin letterlijk blank zette. …
Ondanks een dreigend ‘ jans jroeses jewiter’ ( zoals we dat in Kerkrade zo mooi zeggen) en ongeveer 10 druppels regen, waren de weergoden ons wederom heel gunstig gezind gelukkig, en hebben we het de hele middag en avond droog gehouden, maar werden we toch nog verblijd met de broodnodige regen toen we eenmaal moe en voldaan in ons bedje lagen.

Ook verder was het gewoon een heel erg geslaagde dag. Veel lekker eten, waaronder uiteraard gekleurde eieren ( dat vinden ze hier toch maar een raar gebruik geloof ik), en zelfs chocolade eitjes en paasstol! Er werden spelletjes gespeeld, eieren gezocht en verder was het gewoon een heerlijke, ontspannen middag.

boule

Tot onze grote verassing hadden we ‘s avonds laat ook nog een onverwachte gast, een Genet cat die zich te goed zat te doen aan de resten van ons feestmaal. Eens kijken of we hem/haar vaker kunnen overhalen om op bezoek te komen!

bubble

bbq

Advanced divers

April 23, 2011 8:14 am

Anemoon

Het was alweer meer dan een jaar geleden dat we met onze Advanced Duikcursus waren begonnen. Afgelopen jaar hebben we niet zoveel tijd gehad om te duiken, tussen alle feestjes, bruiloften en honeymoons door. Dus dit weekend moest het er maar weer eens van komen vonden we, we hadden een gaatje in onze agenda, dus in de auto en richting Mombasa! Dat is altijd toch wel weer een lange rit met minstens een paar bijna-dood- ervaringen, maar ja, het is wel lekker om aan de kust ook eigen vervoer te hebben.

We hadden dit keer een appartement gehuurd in plaats van een hotel. Dat gaf ons de gelegenheid om ook eens de restaurants van Nyali beach te verkennen. Al hebben we achteraf gezien meer in Mtwapa gegeten, daar zijn toch een paar leuke restaurantjes tegenwoordig! Op het strand van Bamburi hebben we ook nog heerlijk gegeten onder het licht van de volle maan. Prachtig!

Maar we gingen natuurlijk voor het duiken, wederom met het leuke team van Buccaneer diving.
We werden de eerste duik direct weer het diepe in gegooid. Letterlijk, want er stond een duik gepland naar naar het wrak van de Dania. Dit is een schip dat de duikschool een aantal jaar geleden heeft laten afzinken, om een kunstmatig rif te creeren. Het wrak ligt op zo’n 30m diepte, en dat is altijd weer een extra duikervaring, met wat extra vereisten aan de duik.

Dania

Van de duiken die we moesten doen was Navigatie degene waar we het meest tegenop zagen. De eerste oefeningen waren op het strand; een vierkant lopen met een handdoek over je hoofd. Dat ging helemaal goed, en de herhaling in het water ging net zo goed. Ook de andere oefeningen onder water, zoals de weg terug vinden aan de hand van koraalriffen, zandbanken enz (hierbij mochten we geen kompas gebruiken) ging voorspoedig. Zelfs ondanks dat de instructeur ons probeerde af te leiden met Lionfish, cuttlefish en murenen.

pork and lion

Voor de rest ook prachtige duiken gemaakt, en op de laatste dag, toen we inmiddels officieel Advanced duikers waren, wederom naar het wrak gedoken, maar nu puur voor de fun. Prachtig weer!

Dive

Lizard

Dania

Turtle

Slug

cuttlefish

Shell & Coral

Coral

ikkeboe

Wie het kleine niet eert….

April 11, 2011 10:32 pm

Afgelopen weekend waren we in Bissil. Michelle’s huis staat staat er nu een paar jaar, en nu begint het steeds meer “bij het landschap te horen”. De geplante bomen en planten beginnen te groeien en de dieren raken vertrouwd met het huis en zijn bewoners…

Babblers badderen

Klaar maken voor sterrewacht

Genieten van een prachtige sterrehemel op warme stenen in een droge rivierbedding

MAPA Soysambu

April 8, 2011 9:23 am

Een tijdje geleden ben ik (Eddy) bezig geweest met het in kaart brengen van Soysambu wildpark.
MAPA is een organisatie uit Zuid-Afrika ,die alle wild reservaten in Afrika in kaart willen brengen. Zie voor meer informatie ook de MAPA website, of nog mooier de Google Earth layer.
Linnet is een vriendin van mij uit Nairobi, en ze is Geo Software Engineer, dus ze weet veel van mapping etc. Samen zijn we in de vroege ochtend naar Soysambu gereden. Daar kwam ook Duncan van Soysambu reserve er bij en zo zijn we begonnen.

signboards

Soysambu is een reservaat ten noorden van Naivasha. Het is het gebied rondom het meer van Elementeita. Een groot deel van het land rondom het meer is van Lord Delemere, een familie die hier al zit sinds het begin van de koloniale tijd. Aangezien het meeste land niet geschikt is voor landbouw, en de familie steeds minder runderen heeft, zijn ze een groot deel van het land aan het omzetten tot een conservative.

Soysambu

Lake Elementeita is een zout meer, net zoals Nakuru of Lake Magadi. Dus dat betekend dat er ook flamingo’s zitten. Daarnaast hebben ze een fokprogramma voor Rothschild’s giraffe en willen ze ook beginnen met fokprogramma’s voor neushoorns en cheeta.

pelican

Het goed en volledig in kaart brengen van zo’n gebied valt niet mee… Dit is niet zo’n groot reservaat, en wij hadden dus eigenlijk ook wel verwacht aan het eind van de dag (ver) klaar te zullen zijn. Maar meer dan 100 POI’s (Points of Interest), kilometers tracks, en honderden foto’s later was de dag voorbij, maar hadden we niet meer dan een kleine 20% van Soysambu in kaart gebracht. Het was een heerlijke dag, maar we moeten nog wel een paar keer terug om het werk af te maken.

Eddy auto

Panarama

Eland

Eddy

B/W Tree