Archive for December, 2012

Einde van het jaar

December 31, 2012 11:00 pm

Jeetje wat is dit jaar voorbij gevlogen. Alweer de laatste dag van het jaar…..

Net als vorig jaar, lijkt deze laatste week wat langzamer te gaan dan de voorgaande 51 weken, en is er wat tijd om terug te kijken, en al onze zegeningen te tellen.
Wat hebben we het goed, en wat waren er weer veel mooie momenten om op terug te kijken. Zoals een heerlijke vakantie in en rond Capetown, de opening van het ‘nieuwe Florensis Kenya’, en een aantal geweldig leuke feestjes, die van de kerstdagen uiteraard pas net achter de rug.

Terwijl we ons klaar maken om het oude jaar gepast uit te luiden, en het nieuwe met een knal binnen te gaan, kijken we vol verwachting en spanning uit naar het nieuwe jaar. In januari gaan we Edwin en Tamara (in de filipijnen) opzoeken, en daar verheugen we ons erg op. Maar daarnaast staat er nóg een reis gepland, en wel met de héle “Verbrugge Familie”, ter ere van het 40 jarig huwelijk van Angelo en May. Heel bijzonder! Maar hier in Kenia is het ook een verkiezingsjaar, en we herinneren ons maar al te goed wat dat kan betekenen…

Op eerste kerstdag maakten we een foto in de Aberdares die we ook als wenskaart verstuurd hebben, maar ik wil hem hier ook nog eens neerzetten.

Boven ons bureau hangt een print met daarop de spreuk: “Do what you can, with what you have, wherever you are”. Een hele inspirerende spreuk vinden wij, zeker ook voor het nieuwe jaar.
Voor 2013 wensen we jullie dan ook allemaal heel veel goeds, en vooral veel inspiratie!

Kerst in de Aberdares

December 25, 2012 3:17 pm

Voor de eerste keer van mijn leven was het me dit jaar niet gelukt om een (beetje fatsoenlijke) kerstboom te vinden.
Bijna raakte ik een beetje in paniek. Totdat het idee ontstond om op eerste kerstdag naar de Aberdares (hoog gelegen Nationaal Park hier in de buurt) te gaan, om daar een kerstboom te zoeken.

In de tussentijd heb ik ons huisje natuurlijk toch versierd, en met behulp van vééél (geur)kaarsjes, kransen, engelen, kerststerren (zowel de planten als de glinsterende) en weet-ik-veel-wat-nog-meer voor decoraties, vooral rond de open haard, was het toch echt heel kerstig geworden hoor, en zou je de boom bijna niet missen.

Maar zoals afgesproken, laadden we onze auto vroeg op de ochtend van eerste Kerstdag vol met picknickmanden (mét de traditionele ‘bunker’), cadeautjes en versieringen, en zetten we koers naar de bergen!

Slechts een uurtje later stonden we, als eersten van de dag, voor de poort van N.P. Aberdares. Wat een mooi gebied is dit toch, en we hebben een bijzondere en mooie (kerst)dag gehad. Tot ons grote geluk bleef het de hele dag ook nog eens droog.
Een kerstboom in de traditionele zin van het woord hebben we, ook hier niet gevonden, maar we vonden wel een bos dat heel magisch aandeed, en dat wij een perfecte setting vonden voor een geweldig mooi kerstplaatje!

We wensen jullie allemaal hele fijne, gezellige en Kerstige dagen!

Kerstpakketten

December 24, 2012 3:11 pm

Inmiddels is het één van onze favoriete momenten van het jaar: het uitdelen van de kerstpakketten.
We zijn er enorm trots op dat Florensis tegenwoordig bekend staat om haar fantastische kerstpakketten. Het is écht hartverwarmend om te zien hoe oprecht blij en gelukkig mensen hier nog worden van een kerstpakket dat bestaat uit dingen als een kip, een kool, suiker, meel, (bak)vet, zout, limonade en thee. Het hele dorp eet hetzelfde met Kerstmis, en allemaal zijn ze er zielsgelukkig mee. Dit is waar kerstpakketten voor bedoeld zijn, en hier is niemand die klaagt over zijn of haar pakket, of het niet mooi of goed genoeg vind…
Het enige waar ik ieder jaar weer moeite mee heb is om mijn tranen weg te slikken. (watje.)

Merry Christmas!

Festive Moments

December 16, 2012 2:56 pm

Ook dit jaar organiseerde ik weer een Festive Moments.
Al maanden waren we bezig met de voorbereidingen. Allerlei dingen (laten) maken, zowel voor de verkoop als voor decoratie, afspraken maken met een cateraar, de locatie, maar ook met allerlei entertainment. Zo hadden we een poppenkast van Sarakasi trust (soort clini clowns), een verhalenverteller, een levende kerststal, een bedrijf dat allerlei spelletjes deed, en natuurlijk een DJ!

Uiteraard was er ook een boel te winkelen. We hadden prachtige handgevilte sjaals van merinowol van Liz Tsakiris, geweldige sieraden van gerecycled metaal van Michelle Verwiel, handgemaakte picknickkleden van Distinct Dezign, fantastische tassen gemaakt van Mitumba materiaal van JoJo design, heerlijke hapjes van Lucy Naylan, de enige échte kaarsen van The Candlehouse, en nog vééééél meer.

De locatie was dit jaar nieuw (in de oude stallen op Sanctuary farm) maar het concept was hetzelfde. (Alles stond door elkaar heen gepresenteerd in sfeerkamers, in plaats van per verkoper, en er was veel entertainment!)

Het was een erg leuke dag, en de reacties van de bezoekers waren laaiend enthousiast. Al met al dus een success!