Archive for October, 2016

Herfst in Nederland

October 28, 2016 9:53 pm

Na vakantie is het tijd voor …. meer vakantie!
Als we dan eenmaal in Europa zijn, kunnen we het natuurlijk niet maken om niet ook een tussenstop in Nederland te plannen. Dus, na ons avontuur in Portugal, hebben we nog een week een huisje gehuurd in het Vennebos, nabij Eindhoven. Met de Dutch Designweek Eindhoven naast de deur, en omringd door prachtige bossen in vol herfst ornaat, zagen we dat wel zitten.

p1030009

De week begon met een werklijk magische dag, waarbij we samen met de familie Bijleveld een heuse kabouter speurtocht ondernamen in de bossen van Eersel. Wat een genot om twee van die kleine kabouters compleet met puntmuts, rode wangetjes, en een knapzak door het bos te zien rennen. Voeg voor het sprookjesachtige effect nog wat stralen zonlicht tussen het goudkleurige bladerdek toe, en het plaatje is compleet.

p1020980

De dag daarna was echter niet minder sprookjesachtig, want met de ‘popjes en gasten’.. uuuuh,..ridders en jonkvrouwes bedoel ik, togen we naar slot Loevestein voor een heus ridderfestijn. Het was steenkoud, maar onvoorstelbaar leuk. Wat was er veel te doen, en wat hebben we genoten van zo’n gezellige dag samen. Van oud Hollandse kasteel spellen, via manden vlechten, tingieten en kastelen bouwen tot en met een heuse kinderveldslag voor de dappersten der dapperen. (eigenlijk vanaf 4 jaar, maar Mia, net 3, trok met haar zwaard in de ene, en hertje in de andere hand gewoon mee ten strijde) Uitgeput, maar rosig van de kou en gezelligheid, reden we weer terug naar het Vennebos, en de werkelijkheid.

img_2853

De daaropvolgende dagen spendeerden we vooral samen met familie. Met opa Angelo en Oma May lekker in en rond ons huisje, omdat de vermoeidheid langzaam toch wel een beetje toe begon te slaan. We fietsten samen over de hei en door het bos naar Eersel, en gingen daar lekker eten.

dsc_4748

Met Joost, Wendy en Lotte spetterden en spaterden we nagenoeg de hele dag in het zwemparadijs, we gingen met alle opa’s en oma’s samen pannekoeken eten, en opa Cor en Oma Truus stuurden ons weg, zodat ze een dag alleen met Mia hadden. Een dag waarin er weer gefietst werd met een bakfiets, en waarin wij samen konden shoppen en een stukje van de Dutch Design Week meepikten.

afbeelding5

Bovendien wisten we nog een roofvogel show mee te pikken, een dag Dutch Design week, een lampion optocht, en nog meer zwemplezier, en zo vloog ook deze week voorbij zonder dat we er erg in hadden, en vlogen we, dit keer weer lekker met zijn drietjes, terug naar huis, werk en school.

dsc_4894

p1030014

p1020990

img_2747

p1030062

img_2773

img_2760

img_2859

p1030074

img_2869

p1030091

dsc_0529

dsc_4779

dsc_4807

img_2897

Portugal

4:59 pm

dsc_4602

Eddy heeft in Oktober een werkbezoek naar Nederland en Portugal. Dat kunnen we natuurlijk niet onbenut laten, zeker niet als de herfstvakantie precies die week er na is. Edwin is ook in Portugal, dus dat was snel geregeld. De families Broekhuizen en Verbeek samen op vakantie in Portugal.
Het betekende wel een hele lange dag reizen voor Mia en Lieke, van Nairobi naar Lisabon, om 5 uur opstaan om met vertraging om 23:00 te landen. Maar, dankzij de tablet én een bezoekje aan de cockpit, verliep de reis nagenoeg vlekkeloos.

p1020955

We hadden een huisje gehuurd op het Portugese platteland, in het gehucht Cruzes, een uurtje rijden ten noorden van Lisabon. Een heerlijk plekje met prachtige uitzichten, een eigen zwembad, trampoline, zandbak, schommels en wat al niet meer. Jammer genoeg was het niet zulk heel lekker weer, en het zwembad -dat echt uit geprobeerd moest worden- was kouder dan een ijsbad in de sauna.

img_2041

We hebben daarom vooral dagtochtjes gemaakt, o.a. naar het park in Caldas da Rainha, dat bekend is vanwege de thermale bronnen, en naar de middeleewse stad Óbidos waar we als ridders en prinsesen door het stadje en haar vestigingsmuren hebben gedwaald.

img_2244

Natuurlijk zijn we ook naar het strand geweest, waar we hebben we genoten van de machtige golven waar de zilverkust zo bekend om is.
Als afsluiting , ondanks de regen, natuurlijk een BBQ in de tuin, met sardientjes, inktvis en andere Portugese lekkernijen.

img_2366

Omdat we ook Lisabon wilden ervaren zijn we aan het eind van de week naar de stad verhuisd. We hadden een appartement gehuurd niet ver buiten het centrum, waardoor we eenvoudig per metro de stad konden verkennen.
Wat een geweldige stad is dit! En als kers op de taart was het hier ook nog eens heerlijk weer. Zo hadden we het vakantiegevoel echt te pakken!

img_2622

We genoten van een drankje bij een tot bar omgebouwde boot langs de oever van de Taag, zochten het aller-aller-lekkerste ijswijnkeltje, vergaapten ons aan de vele (vaak met Azuljos betegele monumenten), maakten een boottochtje, en voeren onder het toeziend oog van het enorme Christo Rei standbeeld onder de ‘25 de Abril’- brug door, snoven kunst en design in de LX Factory, en genoten van sardientjes en andere lekkernijen zo vaak als we maar konden. Wauw wat een stad! Hier moeten we echt nog een keer terug komen.

dsc_4591

Het was een heerlijke week, we hebben genoten van het echte vakantie gevoel, maar vooral van zoveel tijd samen door kunnen brengen met zulke speciale vrienden. Dat voelt echt als een heel bijzonder cadeautje. En wat is het heerlijk om te zien dat de meisjes het samen ook zo gezellig hebben gevonden. Lieve Broekhuisjes, nogmaals heel erg bedankt!

img_2305

dsc_4505

img_2088

img_2263

img_2270

img_2304

img_2461

img_2484

img_2535

dsc_4613

dsc_4653

dsc_4640

img_2558

img_2575

img_2601

img_2613

img_2617

dsc_4667

img_2701

img_2639

September 2016

October 1, 2016 9:22 pm

2016-09-sept-v2

Het eerste weekend van September vierden we het 75 jarig bestaan van Florensis. We deden dit met alle werknemers en hun gezinnen (1200 personen) tijdens een Florensis Festival. Wat een feest, en wat hebben we genoten! Herman en Rian Hamer waren voor deze gelegenheid naar Kenia gekomen, en met hen hadden de dag erna een een heel fijne en relaxte zondag bij Kiangazi.

Datzelfde weekend verloren we heel plots, en veel te jong, een geliefde buurvrouw, Julie. Het was voor de hele gemeenschap een enorme klap. Een bizarre week volgde, vol van verbijstering uiteraard, maar er volgden nog meer nare berichten, en ook een paar grappige, zoals een vliegtuig dat bloemen kwam brengen voor de memorial, maar een lege accu had, en door Eddy met startkabels aan de praat geholpen moest worden!
Het was voor mij een enorm voorrecht om tijdens Julie’s memorial de bloemen te mogen verzorgen. Het voelt ontzettend fijn om op zo’n moment in ieder geval iets voor de nabestaanden te kunnen doen, al is het alleen maar de bloemen verzorgen.

Een lach en een traan liggen in het leven vaak dicht bij elkaar, en zo ook dit keer, want voor we het wisten was het Mia’s derde verjaardag. DRIE is ze inmiddels, waar blijft toch de tijd? De hele dagen school vragen erg veel van Mia, dus een kinderfeestje leek ons een beetje (te) veel van het goede op dat moment. Maar natuurlijk waren er wel slingers, taart en cadeautjes, en uiteraard mocht ze ook uitdelen op school. In overleg met de juf besloten we om te trakteren op een picknickmand, en de hele klas heeft dus lekker buiten gepicknickt voor de verjaardag van onze picknick-heldin!

Gelukkig was het een mooie dag, want het regent vaak en veel op het moment. Het laatste weekend van September is traditioneel het weekend van de Naivasha Hortifair, en je kunt er de klok op gelijk zetten, maar dan regent het eigenlijk altijd. Ook dit jaar braken de wolken open, en niet alleen voor regen, maar zelfs voor ongekende hoeveelheden hagel! Onze tuin had plots zowel een tijdelijk zwembad als een heuse wildwater stroom, maar daarmee kwamen wij nog goed weg, want de meeste van onze buren hadden het water ook binnen in huis staan.
Dit weekend vierden we Annemarie’s verjaardag met en bijzonder gezellige BBQ, en onze zesde trouwdag met een bezoekje aan de kunstmarkt op het terrein van de roofvogelopvang bij Sarah Higgens.

De vloer op Mia’s kamertje begon ineens onder onze ogen te verdwijnen, een combinatie van houtworm en termieten vermoedden we, dus er zat niets anders op dan de oude vloer eruit te halen, en er een nieuwe in te leggen. Helaas duurt dit langer dan gepland, dus al kamperend op een veldbedje bij papa en mama op de kamer gaan we de nieuwe maand in.