Archive for December, 2011

Op naar 2012

December 27, 2011 7:43 pm

Het is de laatste week van het jaar. Een jaar dat ongelooflijk snel voorbij gevlogen lijkt, en waarin we allebei erg druk geweest zijn met ons werk. Nu, zo tussen de feestdagen in, lijkt de tijd toch een slagje langzamer te gaan, en is er wat ruimte om het afgelopen jaar te overdenken.

Wat hebben we toch veel om dankbaar voor te zijn!

Komend jaar, 2012, wonen we alweer vijf(!) jaar in Kenia. Inmiddels hebben we onze draai hier helemaal gevonden, en is dit echt ‘thuis’ geworden. Steeds meer verbazen we ons juist over Nederland en haar inwoners, in plaats van over Kenia en de Kenianen. Ons huisje hebben we het afgelopen jaar flink onder handen genomen, en het voelt nu helemaal als ons plekje waar we erg trots op zijn. (Tot nu toe is dit ook de langste periode dat we op één plek, in hetzelfde huis, gewoond hebben.)

Qua werk gaat het ons voor de wind, we zijn druk, maar genieten. We hebben een leuke groep vrienden en kenissen, waar we veel lol mee beleven. Helaas hebben we het afgelopen jaar ook een paar hele lieve en goede vrienden uit Kenia zien vertrekken, maar dat hoort nu eenmaal bij het ‘expat’ bestaan, en het leverde ons een paar nieuwe, interessante vakantie-ideeën op, voor plekken waar we anders waarschijnlijk niet zo snel zouden komen.

Vakantie is er dit jaar een beetje bij ingeschoten, en dat willen we volgend jaar graag goed maken. We zijn druk met allerlei plannen en genieten daar nu al erg van. In januari trappen we af met een weekendje safari naar Meru. Daar waren we 4,5 jaar geleden voor het laatst! Verder is er komend jaar weer een Floriade die we graag willen bezoeken, en willen we dus ook graag wat vrienden op gaan zoeken.

Kerst vieren ‘in den verre’ is toch altijd nog een beetje vreemd. Dat blijven de momenten waarop je familie en vrienden het liefst om de hoek zou hebben. Maar we hadden dit jaar het geluk om Kerst met een hele leuke groep lieve mensen door te kunnen brengen.

En kerst in korte broek heeft toch zeker ook z’n voordelen! Boxing day (tweede kerstdag) zou ik dan weer nergens anders ter wereld liever doorbrengen dan in Naivasha! Traditie getrouw was er een picknick aan het meer, en werd er ge(water)skied tot het donker werd. Het was dit jaar wel even zoeken naar een geschikte plek, want hoewel het meer dit keer juist eens ongekend hoog is (in plaats van laag), leverde dat ook wat uitdaging op voor het vinden van een geschikte lanceerplaats voor de boot. Maar dat is helemaal goed gekomen!

We wensen jullie een hele goede jaarwisseling, en alle goeds en gezondheid voor 2012!

Festive moments

December 13, 2011 12:51 am

Enige tijd geleden besloot ik dat Naivasha wel een écht kerstevenement kon gebruiken ( zeker aangezien de craftfair dit jaar al in Oktober was). Als je zoiets constateerd dan kun je maar het beste ook het heft in eigen handen nemen, en dus organiseerde ik afgelopen weekend ‘Festive moments’.

Er was live muziek, een ‘storyteller’ voor de kinderen, ezeltjes waarmee ritjes gemaakt konden worden, warme chocomel en gluhwein (en ook wat biertjes en Pimm’s ) en natuurlijk veeeeeeeeeeeeeeel cadeautjes, versieringen en andere dingen die geshopt konden worden.

De bezoekers waren laaiend enthousiast en de omzet was heel leuk, dus de kans zit er wel in dat ik er een jaarlijks terugkerend evenement van ga maken!