Archive for January, 2017

Januari 2017

January 31, 2017 10:07 am

Een goed begin is het halve werk zegt men. Nou, in dat geval zitten wij voor 2017 gebakken!

De eerste dag van het jaar maakten we een boottochtje op het meer. Mia heeft nu een leeftijd bereikt waarop ook zij hier echt van geniet, en daardoor genieten wij dubbel. Wat een heerlijkheid, dit moeten we echt proberen vaker te doen!

In aanloop naar de feestdagen hebben we veel (Nederlandse) boekjes gelezen, waar sneeuw, ijs en schaatsen aan de orde van de dag waren. Daardoor wilde Mia heeeeeeeeeeeeel graag ook eens schaatsen. We gingen dus naar de (solar) ijsbaan in Nairobi.
National Park Aberdare is voor ons een van de dichtsbijzijnde parken, en tevens een van onze favorieten. Toch waren we er nog nooit met Mia geweest. Tijd om daar verandering in te brengen! Gelukkig vond Mia het er net zo fijn als wij, en vooral picknicken onder de watervallen kon haar goedkeuring wegdragen.

Omdat we ‘Fosterparents’ zijn van een van de olifantjes bij David Sheldrick, mag je naast de gewone bezoekuren ‘s ochtends, op afspraak ook ‘s avonds komen, als de olifantjes terug komen van een dag in het park. Ook dit deden we dit jaar voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst!
Alweer 3 jaar geleden bouwde Ken-gen ( bedrijf dat in Naivasha geothermische energie produceert) een thermaalbad, gebruik makend van de hete bronnen in Hells Gate. Dit jaar besloten we deze ook eindelijk maar eens te bezoeken.

Ter gelegenheid van het naamgevingsfeest voor Mia vorig jaar in Nederland, kreeg ze ( geld voor) een fiets. Een échte, met trappers. Een paarse moest het wezen. Nou, dat werd het, en die arriveerde ook deze maand (eindelijk!) in Naivasha.

Tot slot, eind januari vierden we dat we alweer 19 jaar samen zijn, en dat deden we met een weekendje Malu, de plek waar we ook getrouwd zijn.