Archive for April, 2009

Going Ngong

April 19, 2009 10:12 pm

In verband met het bezoek van Sergio was het plan gesmeed om een paar daagjes weg te gaan, natuurlijk ook samen met Jacob en Annet.
Uiteindelijk is de keuze gevallen op een huisje in de Ngong Hills, dankzij Karen Blixen’s ‘Out of Africa’ misschien wel één van de meest bekende stukjes van Kenia. Desondanks waren wij er nog nooit geweest!

uitzicht

Eddy ging dinsdagochtend eerst nog even langs de garage, en Ser en ik kwamen er niet veel later goed bepakt en bezakt achteraan. (wie ‘licht’ reizen ooit heeft uitgevonden is zeker nog nooit met ons op vakantie geweest, haha!!) In Nairobi troffen we ook de famillie Wiggers,en korte tijd later waren we al in de Ngong hill’s!

ontbijt

Tot onze grote verbazing was het daar echter helemaal niet koud en bosrijk, maar warm en droog! Snel dus wat kleren uit, en in het zwembad(je). Vooral Joyce was daar eigenlijk de hele rest van het weekend te vinden. Het was een schitterend plekje, fijne kamers, met prachtige uitzichten. Indrukwekkend om het onweer in de verte te zien aankomen!!
Verdere hoogtepunten van dit weekend: het uitzicht vanuit het toilet, douchen in de openlucht, de onvoorstelbare hoeveelheid weaverbirds die onverstoorbaar en in sneltreinvaart aan hun nestjes bouwden, pokeren met whiskey en dikke sigaren, de hangmat, wandelen in de omgeving, een uitstapje naar de prehistorische site van ‘Olorgesailie’ véél en lekker eten en drinken, kortom: een paar heerlijke dagen met vrienden!

BBQ

Hangmat

Sunset BBQ

Olorgesailie Pre-Historic Site
Olorgesailie Pre-Historic Site

Ser en Mark vieren Pasen in Oekoeboekoe

April 17, 2009 10:49 pm

Afgelopen zaterdagochtend heb ik Sergio in Nairobi opgepikt. En om het nog leuker te maken kwam Mark diezelfde middag vanuit Juba, Sudan ook aangevlogen.

biertje?

We waren van plan te gaan waterskiën op het meer, maar voordat de lunch goed en wel uitgepakt was begon het te regenen. Nu hopen we hier al weken op regen, dus dit was zeer welkom, maar helaas wel een beetje onhandig getimed. We besloten naar het zwembad te verhuizen als alternatief, en daar het feestje (maar dan zonder de boot) voort te zetten. Toen Mark ‘s middags aan kwam kon hij er gelijk bij duiken. Het was een top dagje dat we hebben afgesloten in de ‘discotheek’ van Naivasha met de passende naam ‘The Greenhouse’.

Altijd fun aan het zwembad

De volgende ochtend hebben we met zijn allen gesmuld van een heus paasontbijt (met grote dank aan Esther voor de leuke versieringen) en compleet met eierkoeken, krentenbollen, oude kaas, filet americain, roggebrood (met grote dank aan Ser), en gevulde en geverfde eieren. Wát een feest!

paas ontbijt

‘s Middags hebben we het feest bij Ben en Ingrid voortgezet en van een heerlijke paaslunch / BBQ genoten. Jammer genoeg moest Mark ‘s middags weer richting NL. Maar het was erg gezellig hem toch even te zien en te spreken, en we hopen dat hij vaker langs zal komen als hij in dit deel van de wereld aan het werk is.

Eindelijk regen…….en niet zo’n beetje ook!

Eindelijk regen

Tweede paasdag was een dag van golfen voor de mannen. Samen met Ser en Jacob (alle drie de huisgenoten uit Deventer nu weer bij elkaar in Kenia) zijn we vertrokken naar Greenparks aan de andere kant van het meer. 9 Holes, drie caddies en veel te veel slagen. Maar het was een super dagje!

Ser in actie

Onderweg naar huis brak mijn schokbreker los. (Mark, wil je niet meer van die dingen zeggen!!) Na elke kilometer moest ik weer onder de auto om de boel vast te zetten……..en we zouden dinsdag op pad gaan, dus het moest gerepareerd! . Dus Ser en ik Naivasha (town) in om te zoeken naar een garage die nog open was. Eindelijk een garage gevonden en na een uurtje knutselen was de boel gefixed (alleen een beetje jammer dat de reparatie niet eens tot ons huis hield……)

ff helpen....

Waar is de bal Jacob?

Putten voor .....

Met de regens komen ook de vliegende mieren….en niet zo’n beetje ook!
vliegende mieren