partyTravel

Nieuw Jaar 2019

Een deel van de groep waar we ook mee op zeilkamp waren in Kilifi stelde voor om met Oud en Nieuw ergens te gaan kamperen. Verschillende opties werden bekeken, en uiteindelijk werd besloten tot Maji Moto, een kamp midden in Maasai gebied, waar de kinderen Maasai Warrior Training zouden krijgen.

Ik had eerst een beetje mijn twijfels, normaal houd ik niet zo erg van dit soort georganiseerde activiteiten, maar met een groep als deze leek het me bij nader inzien wel een goed idee, en een heel andere ervaring dan onze ‘normale’safari’s. Gelukkig maar, want wat was het leuk!

Dit is inderdaad een soort trip die we met zijn drietjes niet snel zouden doen, (en dan misschien ook niet zo leuk zouden vinden) maar met een groep als deze was het perfect! Er waren de hele dag door allerlei activiteiten, zelfs zoveel, dat we op een gegeven moment hebben aangegeven dat we ook gewoon even bij de tent wilden zitten ( Jelle moest natuurlijk wel ingemaakt worden met Skip Bo).

We wandelden door de prachtige Loita Hills en Heuvels, waar we heerlijke sundowner plekjes vonden, we leerden over geneeskrachtige kruiden en planten, en deden een wens bij de heilige wenssteen. Er werden koeien gemolken, kralen geregen, warrior training gevolgd, vuur gemaakt, en natuurlijk bezochten we ook het weduwendorp, waar we handgemaakt kralenwerk kochten zonder toeristen prijzen.

Het Nieuwe Jaar luiden we in met bubbels en oliebollen, bij zonsondergang, kinderbedtijd en natuurlijk ook nog een keer om middernacht. In plaats van een Nieuwjaarsduik hielden we op Nieuwjaarsdag een traditioneel Maasai gevecht, als afsluiting van onze training, en deze vakantie. Wat een bijzondere manier om dit nieuwe jaar, en het nieuwe decennium in te luiden, en wat hebben we genoten! Dit was een ervaring, en jaarwisseling, die we niet snel zullen vergeten.

Author

admin