Archive for August, 2008

Lake Naivasha Bike race

August 26, 2008 11:57 pm

Afgelopen weekend hadden we een mountainbike race om het meer. Afstand 78 km, waarvan de helft zwoegen over een verschrikkelijk zandpad (genaamd North Lake Road).
Naast het Naivasha team (Robert, Daniel en ikzelf (de rest had iets beters te doen)) hadden we versterking uit Nairobi en Limuru (Jens, Warmolt en Marko). Naast deze mzungu’s bestond de competitie uit professionele wielrenners uit heel het land, lokale fietsers (al weken werd er getraind rond het meer) en een hele oude Mzee (denk dat hij wel dik in de 70 was).

Het deelnemersveld (zie ons rechts)
lake naivasha race

Tocht was zwaar maar we hebben het allemaal gered. Jammer genoeg ben ik wel mijn GPS kwijt geraakt. Het eindigde met een echte Afrikaanse ceremonie, dus lang wachten, nog langere speeches en wij blanken moesten natuurlijk vooraan in de spotlight zitten. En we hadden niet eens kunnen winnen van die “black mamba’s” (zwarte oma-fietsen) zonder versnellingen.

En nu trainen voor volgend jaar, editie 2!

Robert om het laatste stuk bij Karagita
Robert Karagita

Ook Eddy sportief
Eddy

Weekendje Mara

August 18, 2008 10:13 pm

Het is weer de tijd van de jaarlijkse wildebeast / gnoe trek in de Masai Mara. Dit was voor ons méér dan voldoende aanleiding voor een gezellig weekendje kamperen. Een aantal vrienden uit Nairobi (Jens en Barbara, Inge, Joost en Mia en Marcel) waren daar ook wel voor te porren.

We hadden afgesproken om elkaar halvewege, in Narok, te ontmoeten. Na een laatste tankbeurt en korte pitstop zijn we daarvandaan met drie auto’s verder gereden. We kwamen rond lunchtijd aan in de Mara en zijn naar Sand River gereden waar we ons kamp op wilden slaan, dit ligt op de grens met Tanzania. Het was een prachtige plek aan een riviertje maar jammer genoeg was er geen water en de WC’s en douches waren bovendien erg smerig (nog los van dat je er zonder water niets aan had). Zodoende hebben we, na het nuttigen van onze lunch besloten om door te rijden naar Aruba camp bij Talek gate. Op deze camping hadden we allemaal al eens eerder gestaan, en we wisten dus dat het daar netjes en goed verzorgd was.

Giraffe

‘s Avonds hebben Lieke en ik nog een game drive gedaan en naast ‘plain game’ (savanne dieren: zebra’s, giraffen, gnoes, antilopes etc) hebben we heel veel Hyena’s gezien. Zelfs één met twee hele kleine jonkies.

Hyena and cubs

De rest van de avond gezellig aan het kampvuur, zo af en toe verstoord door buffels en zelfs de brul van een leeuw, maar desondanks hebben we heerlijk geslapen. (een Masai met speer die de hele nacht naast je tent zit geeft tenminste de hoop dat hij je wakker maakt voordat hij wegrent, of dat hij misschien zelfs de leeuw weg jaagt?).

Aruba camp

De volgende ochtend zijn Lieke en ik om 06:15 weer het park in gereden. We moesten wel zelf de poort open doen want zelfs de rangers lagen nog te pitten. Het was een mooie ochtend met prachtige luchten en uitzichten. Jammer genoeg geen leeuwen of ander ‘spectaculair wild’.

Masai mara, boom met gieren

Hyena en gieren

‘s Middags zijn we met z’n allen op zoek gegaan naar één van de beroemde ‘rivercrossings’. Na veel rondrijden, zoeken, en onze eigen spannende ‘rivercrossings’ met de auto (tot aan sleepkettingen toe) zijn we aan het eind van de middag helaas zonder ook maar één gnoe een river te hebben zien oversteken teruggekeerd naar ons kamp. Daarnaast heb ik nog even, op de parkeerplaats van een luxe lodge notabene, een aanrijding met een boom gehad. ‘s Avonds heeft ‘pannekoeken Fundi’ Jens zijn kunsten vertoond, en aan het kampvuur verdampte de wijn weer veel te snel.

Niet elke rivercrossing ging even gemakkelijk
Naar beneden

Jens

Ondanks navigatie met kaarten én GPS…. bevonden we ons opeens midden op een landingsbaan!
Foutje met navigeren en we reden op een vliegveld

De volgende ochtend zijn we met z’n allen, deze keer ondersteund door een Masai gids, op zoek gegaan naar de katachtigen. En ja hoor, we hebben leeuwen, incl welpjes en zelfs een cheeta gezien. Dus dat was een mooie afsluiting van 3 daagjes Mara. Terug in het kamp hebben we nog één keer genoten van de ‘twisting bitches’ van Inge, en toen zijn we in ongeveer 4,5 uur weer naar huis gehobbeld.

Cheeta

Zonsondergang

Hyena en gieren

Bataleur

Cheeta close

Zonsondergang hyena

Simba

Party all night long

August 5, 2008 2:42 pm

Afgelopen zaterdag hadden we wat vrienden uitgenodigd voor een hapje en een drankje bij ons thuis, nog ter ere van mijn verjaardag.
Het oorspronkelijke idee was om een picknick op en rond het meer te organiseren. (De bootjes lagen al klaar!) Maar ik moet er nog even aan wennen dat ik tegenwoordig midden in de winter jarig ben in plaats van midden in de zomer! Het weer was dan ook niet dusdanig dat een picknick ons uiteindelijk een goed idee leek.
Geen punt, we hebben de plannen gewoon omgegooid, en er een winter-warm feestje bij ons thuis van gemaakt. Véél vuurkorven, lampjes en lekker warm eten en drinken!
Het feestje begon rond 14.00 uur, en ik geloof dat de laatste zo rond 03.30 de deur uit ging. Al met al was het dus zeer geslaagd!

Party