Archive for December, 2016

December 2016

December 31, 2016 10:33 pm

Hij was dan wel al in Naivasha geweest, maar de oficiele Sintintocht in Kenia is altijd op de Nederlandse school, waar hij wordt ontvangen door de directeur, de ambassadeur, maar vooral natuurlijk door alle kinderen. Dit jaar kwam hij op een kameel!
En, hoe doet hij het toch, maar toen we ’s middags thuis kwamen, lag daar waarempel ook een zak vol met cadeautjes bij de open haard?!

De farm is in December op zijn mooist, en dus gingen de klanten bezoeken ook in December nog door. Voor twee groepen klanten organiseerden we sundowners op ons plotje land, en met een collega werd een boottocht op het meer gemaakt. Tussen de bedrijven door moest papa ook nog even naar het zusterbedrijf in Ethiopie.

De laatste week van school was er natuurlijk een kerstviering, die dit jaar in het teken stond van de vele nationaliteiten die op school zijn vertegenwoordigd (23!) Mia’s mocht iets typisch Nederlands te eten meenemen, nou dat was eenvoudig: kaas! Tijdens de kerstviering werd ook afscheid genomen van (peuter)juf Ruth, na 21 als peuterjuf op de Nederlandse school gaat ze met welverdiend pensioen. Wat zullen we haar missen! Diezelfde week was er een Carol singing bijeenkomst in Karen, en daar kregen we het eerste beetje kerstgevoel te pakken.

In de kerstvakantie maakten Mia en mama samen kaneel ornamentjes, die we aan cadeautjes voor buren etc. konden hangen, en het huis heeft nog de hele vakantie heerlijk geroken.
Op de farm werd dit jaar de mijlpaal bereikt van 100 miljoen geplukte stekjes, dat vierden we met een filmpje, en taart voor iedereen!
En toen was het echt kerstmis. We begonnen met het traditionele Carol Singing bij de familie Erskine, een beetje dubbel dit jaar, omdat we Julie moesten missen, maar heel fijn om met zijn allen te kunnen doen, en bovendien voor ons het echte begin van kerstmis!

Een dag later het traditionele uitdelen van de kerstpakketten op de farm, nog steeds een van mijn meest favoriete momenten van het jaar. Dit jaar ging het ongekend soepel en vlug, maar het ten gehore brengen van kerstliedjes door de kinderen uit ons dorp maakte het weer heel speciaal.

Wij vierden kerstavond met een prachtig gedekte tafel en een kaasfondue, en daarna moesten er nog last minute een boel cadeautjes ingepakt worden.
Mia kon nauwelijks slapen van de spanning, ze is wel 3 keer wakker geweest, en om 6 uur was het echt op. Na nog 5 minuten bij ons in bed gelegen te hebben MOESTEN we gaan kijken of er cadeautjes waren. Ja hoor, en hoe, vooral het poppenhuis van de beide opa’s en oma’s was dit jaar een doorslaand succes.
Hoewel we de sneeuw en het ijs van de hollandse winters op dit soort momenten soms wel (even!) missen, heeft een kerst-BBQ-diner op de veranda ook zo zijn charme’s!
Met boxingday hadden we afgesproken met een stel vrienden langs de kant van het meer, voor een left-overs- picknick. Het was een super dag, en vooral de waterscooter van een van die vrienden heeft iedereen een hoop lol bezorgd.

En zo was het jaar alweer bijna voorbij, en om dat te vieren gingen we met een groep kamperen in de tuin van de buren. Nou, kamperen…, het werd uiteindelijk meer Glamping, maar wel heel erg gezellig, en uiteraard ontbraken vuurwerk, oliebollen of champagne niet!
2016 was een kleurrijk jaar, vol met mooie en heel speciale, bijzondere of juist doodgewone momenten die er samen voor zorgden dat we weer terugkijken op een prachtig jaar. Gelukkig 2017!