Archive for April, 2015

April 2015

April 30, 2015 10:11 pm

April-2015_collage-v1

Het eerste weekend van april was het Pasen. Voor Mia was het de eerste keer dat ze eieren mocht zoeken, en hoe dat werkt had ze snel door. Verder natuurlijk geen paasontbijt zonder (zelfgemaakt) paasbrood, geverfde eitjes, en ons traditionele cake-schaap .
Minder traditioneel was het bezoek dat we op paasmaandag brachten aan de krokodillenfarm in Nairobi. (Mia heeft een boekje over een krokodil, en is sindsdien fan).
Tessa was op (werk)bezoek in kenya, en die gelegenheid grepen we aan om te gaan kamperen in Ol Pejeta. Kamperen met Mia deden we nog niet eerder, maar het was een succes, dus dat gaan we vaker doen!
Voor een bedrijfsfilm van Florensis waren er ook beelden uit Kenia nodig, en we hadden een heel leuke dag om de cameraploeg rond te leiden, en alle dingen die we doen op de farm , op beeld vast te leggen.
In de container die aankwam zat een trampoline voor Mia! Uiteraard bleek het plekje dat we uitgezocht hadden 10 cm onder de rooilijn uit rotsblok te bestaan, dus er moest even een paar dagen flink gehakt worden om de trampoline in te kunnen graven. Maar hij wordt nu met veel plezier zeer intensief gebruikt.
En voor we het wisten was het zo alweer Koningsdag, dat we hier op de 30ste vierden op de residentie van de Ambassadeur. Het geheel opgeluisterd met Hibiscussen van Forensis en bloem arrangementen van Maua Moments .

De magie van het kamperen – Ol Pejeta

April 15, 2015 8:06 pm

De magie van kamperen in de wildernis, waarbij er niets (behalve een dun stukje tentdoek) tussen jou en de geluiden om je heen zit… koken op een knetterend kampvuur, en douchen in de open lucht onder een dikke boomtak … Dat is iets dat we Mia heel graag mee willen geven!

Dit weekend was Tessa in Kenia, en die gelegenheid grepen we aan om met een groepje te gaan kamperen. De keus viel al snel op Ol Pejeta, voor ons een nieuw park.
Voor Mia was dit de eerste échte safari (EGGS is toch iets heel anders vinden wij) en al helemaal de eerste keer kamperen. Om haar alvast een klein beetje te laten wennen, en meteen al onze uitrusting nog eens te controleren, hadden we het weekend voorafgaand alvast de boel opgezet in onze achtertuin. Vervolgens werd alles in twee Prado’s gepropt (en dat paste eigenlijk net….niet) en daar gingen we!

Al bij aankomst op onze campsite werden we opgewacht door een olifant, die verder trouwens in het geheel niet gehinderd leek door onze inspanningen om daar het kamp op te bouwen.

IMG_6162

We hebben ons safari ritme een beetje aangpast aan kleine Mia. Iets minder, en kortere gamedrives, en wat meer tijd op de campsite. Slapen in een tent was nog wel een beetje spannend voor Mia, dat is toch heel wat anders dan er thuis in spelen. Dieren kijken vond ze heel erg leuk, en ze kent al een heel aantal van de dieren, en kan ze zelfs benoemen: aap, zebra, giraffe, olifant, impala, buffel, hyena, rhino, buck.
Wat hebben we genoten! Ol Pejeta is een leuk park, waar we nog lang niet alles gezien hebben, en zeker nog eens terug zullen komen. En de eerste magische zaadjes voor het kampeervirus zijn bij Mia ontsproten, nu is het een kwestie van ze blijven voeden!

IMG_7584
Ol Pejeta is bekend vanwege hun inspanningen voor het behoud van Neushoorns

IMG_6198
Safari badjes zijn de beste!

IMG_6203
Water voor thee, de afwas of een stomend hete douche altijd paraat

IMG_7653
Een mooiere douche is er toch niet?

IMG_7683
Wakker worden met een flesje pap bij het smeulend vuur, en met dit uitzicht, dan kan je dag toch niet meer stuk

IMG_6208
Zien jullie de kabouter springen?

IMG_7559
Meervallen die stroomopwaarts probeerden te komen

IMG_6190
Baraka (de blinde neushoorn) voeren

IMG_7588

IMG_7621

IMG_7636

IMG_7644

IMG_7698

IMG_7692

IMG_7534
Zodra er een lampje aanging… miljoenen kevers die tevoorschijn kwamen

IMG_7538

Maart 2015

April 6, 2015 7:50 pm

Mrt-215-collage-v2-web

Maart 2015
Maart kón haast niet beter beginnen, dan met de vakantie die wij hadden in Che Shale. We hebben er al op verschillende plekken over gejubeld, maar wát een fantastisch plekje, en wat een heerlijke dagen hebben wij daar gehad.
Eenmaal terug in Naivasha konden we beiden meteen flink aan de bak, het guesthouse moest op tijd klaar zijn, voor de collega’s en stagaire die dat weekend aankwamen, en er waren op de farm veel techische ontwikkelingen.
Mia ging deze maand voor de tweede keer in haar leven naar de kapper, maar een success was het ook dit keer niet. Ze vond het vreselijk, en de beoogde boblijn werd een Blockhead. Gelukkig staat het haar erg leuk.
Voor Mia was het sowieso een hele spannende en belangrijke maand, want in maart begon ze op de peutergroep van de Nederlandse school in Nairobi!

Pasen

April 5, 2015 8:19 pm

We werden deze morgen wakker van het (welkome) geluid van regen. Snel dus maar even de Paashaas binnen gelaten. Ook al was het voor Mia de eerste keer eieren zoeken, ze had het snel door, en crosste de hele kamer door, naarstig op zoek naar EI!
Daarna met zijn allen aan een gezellig gedekte paastafel, mét een (zelfgemaakte) paasstol, en zelfs een paar heuse chocolade eitjes!

PhotoGrid_1428227853254