LivingTravel

Dagje watervallen

Vandaag zijn we naar Thika gereden. In de omgeving van Thika zijn een aantal watervallen. Vanuit Naivasha rijd je normaal gesproken via Nairobi naar Thika. Deze route gaat echter om de Aberdare bergketen heen en is hemelsbreed gezien dus erg om. Omdat de GPS aangaf dat er ook een weg loopt rechtstreeks van Naivasha naar Thika, besloten we deze uit te proberen.
Dit bleek een lange weg door het hooglandschap van Kenia. Deze voerde door (naald)bossen en bergen, en we kwamen zelfs olifanten poep op de weg tegen. Gezien de niet zo denderende kwaliteit van het wegdek was de route in tijd niet veel sneller, maar het was een mooie tocht. Even voor Thika redden we dwars door de thee-, koffie- en ananasvelden.

Thee velden in Thika
Thee velden

In Thika zijn we gaan lunchen bij het Blue Post Hotel. Dit hotel ligt tussen twee rivieren in en beide rivieren hebben watervallen. Chiana Falls and Thika falls.

Chiana Falls
Chiana Falls

Thika Falls
Thika Falls

Na de lunch zijn we verder gereden naar Fourteen Falls. Dit was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we het gevonden . Fourteen Falls heeft haar naam te danken aan de veertien watervallen in de Athi rivier. We waren hier (vijf jaar geleden) als eens geweest, maar het blijft een erg mooie plek.
De terugweg hebben we gekozen voor weer een andere weg. Want helemaal via Nairobi zag ik niet zitten. Dit keer zijn we via Thika, Riuru, Kiambu en Limuru weer op de ‘bottom road’ beland. Dit is de weg die we vanuit Naivasha meestal kiezen om naar Nairobi te rijden.
Een heerlijk weekendje!

Fourteen Falls

Fourteen Falls

Author

admin