working

Container verplaatsen

We hadden nog een oude container staan in onze tweede schuur. Dit is een koel-container van 20ft. Gezien er een nieuwe koelcel komt, kon deze worden verwijderd.

Echter de container stond vast in het beton en moest twee keer een bocht van 90 graden maken, van een helling af en dan naar buiten. Allemaal in de schuur waar dus geen zwaar materieel kan komen. Ofwel wat doe je dan…
Je huurt een Keniaan in die zegt het klusje wel te kunnen klaren. En ja hoor, daar stonden dan twintig man met een paar houten palen. Container uitbikken, op de ronde palen krikken en rollen maar! Na een dag slepen en duwen stond de container buiten.

Slepen

helling af

door de deur

Vervolgens moest de container op een vrachtwagen worden geladen. Dus krikken (met een krik van 30/40 cm) steen er onder, krikken, steen er onder om er vervolgens achter te komen dat de vrachtauto te klein is. Dus morgen terug met een grotere vrachtwagen. Vervolgens krikken, vrachtwagen hard naar achteren rijden, weer krikken en hard naar achteren. Als je dat maar lang genoeg volhoudt en goed aan de voorkant gaat hangen dan kiept zo’n container zo in je vrachtwagen.
Na zo’n avontuur weet je wel gelijk hoe de piramiden zijn gebouwd.

krikken

Container

vrachtwagen

Author

admin

2 thoughts on “Container verplaatsen

  1. Gewelidig!! Wat een gave foto’s! Zo wil ik ook wel een piramide bouwen!! Helemaal gaaf dat het ook nog lukt ook. Je zou verwachten dat als de container dan halverwege de schuur staat of zo, dat het dan niet meer gaat en dat ie daar dan helemaal vervelend staat of zo. Maar nee hoor.

Comments are closed.