LivingTravel

Aberdares

Wij vinden de Aberdares altijd leuk voor een weekendje weg. Dus afgelopen weekend hebben we Fishing Lodge, een blokhut in de Aberdares, gehuurd.
We hadden Ruud en Vivianne zaterdagochtend alvast op pad gestuurd om olifanten te ‘scoren’. Lieke moest eerst de bloemen voor een bruiloft verzorgen, en ik moest gewoon werken. Daarom zijn Lieke en ik pas om 16:00 richting de Aberdares vertrokken. éénmaal aangekomen bij de afslag naar de blokhut, bleek deze natuurlijk afgesloten, en er was geen telefoonbereik…….dus we hoopten dat Ruud en Vivianne niet te laat terug zouden zijn en het ‘s ochtends al gezien hadden. Maar helaas, ze waren er nog niet, en dan duurt het wachten lang, dus wij zaten flink in de rats. Gelukkig kwamen ze 10 minuten voor het donker aan! Daarna hebben we met zijn allen lekker rond het haardvuur gezeten met tomatensoep en pannekoeken.

Blokhut in het zonnetje

De volgende morgen konden we lekker ontbijten in het zonnetje op de veranda. Dat de blokhut op 3000 meter ligt is goed te merken, want het was lekker fris.
We besloten de dag te beginnen met een wandeltocht langs een natuurpad dat was aangegeven. Natuurlijk was het hele pad echter niet te vinden en al snel liepen we in ‘the middle of nowhere’ in het veld. Het gras een meter hoog, en overal olifanten stront en sporen van zowel buffels als olifanten. Nadat we besloten hadden om maar terug te gaan naar de Lodge moesten de schoenen nog twee keer uit om een bergbeekje over te steken. En aan de olifantensporen te zien waren we niet de enige die die oversteek plaatsen gebruikten.

Tja, Ruud hé

Bergbeekje

Vervolgens alles in de auto’s geladen en op naar de watervallen waar de Aberdares bekend om zijn. Bij de Gura waterval hebben we nog lekker gelunched met soep, een salade en stokbrood. En dat laatste vond de inmiddels bekende bush buck (zie stukje ‘winterwonderland’ over de Aberdares van j.l. Juli) ook erg interessant en die is dus flink gevoerd door Lieke en Vivianne. De mannen hebben tenslotte nog even afgewassen onder de waterval. Wat zijn we weer goed 😉


De afwasvallen

Ruud is zijn smurfmobiel

Author

admin