Living

Sef

Omdat ik schildpadden zulke leuke dieren vind leek het me al een hele tijd leuk om er eentje bij ons huis te hebben.
Maar hoe pak je zoiets aan zonder ongewild een heel schildpadden gezin te ontwrichten?

Nu hebben wij een buurvrouw die allerlei gewonde dieren opvangt die om allerlei redenen niet terug kunnen keren in het wild, met name roofvogels. En zij zorgt dus ook voor een aantal schildpadden. Vorige week hoorde ik dat ze op zoek was naar een nieuw onderkomen voor één van deze schildpadden, omdat deze zich nogal misdroeg ten opzichte van haar andere schildpadden. (Hij viel ze steeds aan, en toen hij apart gezet werd wist hij het gaas zelfs keer op keer met zijn schild kapot te schuren om toch weer het vechterspad op te gaan!)

Sef & Dinges

Jullie voelen hem al: wij hebben snel een hekje in een deel van onze tuin gezet, en gisteren heb ik ‘Sef’ (zoals hij vanaf nu heet) opgehaald!
Onze katjes vinden het nog een beetje vreemd, zo’n steen die rondkruipt, en Sef zelf moet ook nog even wennen aan zijn nieuwe onderkomen. Van zijn stoere gedrag is op het moment niet zo veel over. Hij zit het grootste deel van de dag in zijn schulpje en blaast heel hard naar alles wat naar zijn zin te dicht in z’n buurt komt. Maar dat doet hij natuurlijk wél heel stoer, dat spreekt vanzelf!

Sef & Mbuzi

Author

admin