Travel

Wij Gingen Game Spotten!

Vorig weekend hebben we (zoals jullie hebben kunnen lezen) deelgenomen aan Eye Go Game Spotting (EGGS) in Lion’s Bluff Lodge. Woensdagavond pikten we Marloes en Peter op van het vliegveld, en donderdagochtend zetten we koers naar Lumo Conservancy.

Vrijwel direct na aankomst op donderdagavond vond de briefing plaats, waarbij we uitleg kregen over het spel. Er waren 23 deelnemende teams, en ieder team kreeg 3 lijsten waarmee punten te verdienen waren. 1) een vragenlijst, 2) een verzamellijst, en 3) een lijst met dingen en dieren die je moest spotten (en fotograferen om dit te bewijzen).

Hiervoor kregen we 30 uur de tijd, van vrijdagochtend 6 tot zaterdagmiddag 12 uur.
Hoe moeilijker het te spotten ding of dier, hoe meer punten er mee te verdienen vielen.

Wát een ongelooflijk leuke manier van safari! Ineens moet je op heel andere dingen letten, en is bjvoorbeeld een leeuw niet meer interessant (die hebben we al!) maar wordt iedereen laaiend enthousiast van een acaciazaadje, een worm of zebra-drol!

De meest fantastische dingen die je tegenkomt leveren geen punten op, en zijn dus niet interessant, maar dieren of dingen die je normaal overal ziet, kun je natuurlijk nu ineens nergens vinden. En toeristenbusjes van andere lodges vragen zich af wat die rare lui daar nou toch uit de auto lopen te doen?

We hebben weinig geslapen, en veel gereden. Wat zeg ik? Het hele park uitgekamt! Zelfs in de ‘lunchpauze’ hebben Peter en Eddy de Lodge nog even ondersteboven gekeerd (en zo nog een paar extra punten weten binnen te halen!)
Tijd voor het maken van echt mooie foto’s was er eigenlijk niet, maar gelukkig hadden we Eddy bij ons, en uiteraard weet die zelfs in zo’n geval toch een paar fantastische plaatjes af te leveren.

Al deze moeite ten spijt, wisten we het helaas toch niet verder te schoppen dan de 19de plek. (Al waren de verschillen in punten slechts heel klein). Genoeg ruimte voor verbetering voor volgend jaar dus. Maar waar we érg trots op zijn: we waren het team dat, met 800 Euro bovenop het inschrijfgeld, het op één na grootste sponsorbedrag bij elkaar heeft weten te sprokkelen. Dit hebben we aan jullie te danken, heel erg bedankt!

Veel van de dingen die we tijdens Eggs niet konden vinden kwamen we de volgende dag(en) natuurlijk wel tegen, en nog steeds hoor ik regelmatig bijvoorbeeld : “hé een specht, 90 punten!”

Voor de geïnteresseerden, dit is hoe wij onze punten bij elkaar hebben weten te sprokkelen:

– Hamerkopnest 85 pts
– Sacred Ibis 75 pts
– Slang 75 pts (helaas geen extra punten waard, maar twee heel bijzondere gezien, 1 keer een slang die een lizard probeerde op te eten, en één sexend paartje van 2 slangen!)

– Fish eagle 70 pts
– Leeuw 70 pts
– Vlinder 30 pts ( was nog even spannend, omdat we in eerste instantie een motje hadden ingeleverd, maar dit werd niet goed gekeurd. In de laatste 5 minuten v/d competitie tóch nog een vlinder weten te vinden!)
– Dwerg mongoose 30 pts
– Mouse bird 30 pts
– Muis 30 pts (helaas eerst een overreden, maar later toch ook nog een levende op de foto weten te zetten)
– Giraffe 25 pts
– Olifant 20 pts (en, volgens onze lijst niet apart punten waard, maar voor de sponsoring wél 200 euro waard; een baby olifantje!)

– Kudu 25 pts
– Eekhoorn 25 pts
– Spinneweb 25 pts
– Buffel 20 pts
– Spin 20 pts

– Mierennest-in-boom 65 pts
– White tailed mongoose 65 pts
– Steinbuck 55 pts
– Gier 65 pts
– Genet kat 60 pts

– Ground hornbill 60 pts
– Jackal 50 pts
– Sykes aap 50 pts
– Bateleur 50 pts
– Eland 45 pts
– Bush baby 40 pts
– Olifant schedel 40 pts

– Wild zwijn 40 pts
– Haas 35 pts
– Leeuwenvoetprint 35 pts

– Dik dik 15 pts
– Mongoose banded 15 pts
– Waterbuck 15 pts
– Agaam 10 pts
– Baviaan die baby draagt 10 pts
– Boabob 10 pts
– Grants gazelle 10 pts
– Struisvogel 10 pts
– Aloe 5 pts
– Impala 5 pts

– Hartebeest 5 pts
– Spurfowl 5 pts
– Zebra 5 pts.
Verder was er nog wat discussie over de carnivoor schedel die we moesten vinden, maar men wilde niet geloven dat de schedel van de baviaan die wij gevonden hadden, écht in zijn hele leven nog nooit een fruitje of zaadje gegeten had, en dus van het zéér speciale type “baboonus carnivorus” was.

Ook hadden we dus nog een vragenlijst, en een verzamellijst, maar ik ben de meeste dingen die we moesten verzamelen inmiddels vergeten. Wat ik me wel herrinner is dat de leeuwenpoep die we gevonden dachten te hebben pangolin-poep bleek. En hoewel dus véél zeldzamer geen punten waard, alleen vieze handen. Haha!

Author

admin