Travel

EGGS

Lieve vrienden, familie en andere geinteresseerden,

Over ruim twee weken nemen wij deel aan Eye Go Game Spotting in Lions Bluff.
Dit is een evenement dat, net als de meeste evenementen in Kenia, georganiseerd wordt met de bedoeling om geld in te zamelen voor het goede doel. In dit geval zelfs twéé goede doelen.
Omdat we jullie in de vijf jaar sinds we hier wonen, eigenlijk nog nooit gevraagd hebben om sponsoring, ten behoeve van welk goed doel dan ook, durven we het dit keer wel aan. In dit geval weten we ook heel zeker dat het geld goed terecht zal komen.

Degenen die mee geweest zijn op onze ‘bruilofts-safari’ hebben Lions bluff kunnen ervaren, en weten dus wat een bijzonder plekje dit (niet alleen voor ons) is.
De Lumo conservancy, waarin Lions Bluff ligt, is het eerste goede doel waar dit geld voor ingezameld wordt. Het zal gebruikt worden voor gemeenschapsprojecten die de leefomstandigheden van de mensen in Taita Hills in het algemeen, en die in het Lumo conservancy in het bijzonder, bevorderen.

Het tweede goede doel is het Kwale District Eye Centre. Degenen die mee zijn geweest herinneren zich misschien Helen Leckie, de vrouw van Iain. Zij is oogarts, en heeft dit ziekenhuis opgericht. Ze doet hier heel goed werk, vooral gesponsord, voor mensen die het anders niet zouden kunnen betalen.
Voor het luttele bedrag van 37,50 kun je al een staaroperatie sponseren!

De bedoeling van EGGS is, dat je als team 350 euro bij elkaar gesponserd weet te krijgen om deel te mogen nemen (dit bedrag ‘sponseren’ wij zelf!), en daarnaast nog zoveel mogelijk extra geld weet in te zamelen voor deze goede doelen. (Hiervoor vragen we dus jullie hulp!)
Dat kan op verschillende manieren.
The Eye Go Game Spotting (EGGS) wedstrijd bestaat er uit dat teams 30 uur de tijd krijgen om de dieren die in het gebied leven te ‘spotten’. Hoe zeldzamer het dier, hoe hoger de punten die je ermee kunt verdienen. (Een dier geldt alleen als ‘gespot’ als je het op de foto hebt weten te krijgen) Het team met de meeste punten wint (uiteraard).

Jullie kunnen ons sponseren door een vast bedrag (eigenlijk een donatie) toe te zeggen, of door bijvoorbeeld te sponseren per dier dat we zien. (bijvoorbeeld 5 ct of misschien wel een euro per dier?) of door misschien wel een mooi bedrag toe te zeggen voor het geval we een heel bijzonder dier weten te spotten, zoals een luipaard, wilde hond, of aardvark?
Peter en Marloes komen ons uit Nederland versterken bij deze zoektocht, en met zijn vieren verwachten wij een ijzersterk team te zullen vormen!

Author

admin