Travel

Labour day

Voor ons geen vrije dag op Koninginnedag maar wij hebben de Dag van de Arbeid in Kenia. Dus donderdag de farm dicht en genieten van een vrije dag.

We hebben een heerlijk lunch pakket samengesteld en zijn er met de auto vandoor gegaan. Ik wilde al vaker de omgeving rond Mt. Longonot verkennen, dus we zijn in de omgeving van Naivasha gebleven (Longonot is de vulkaan die je overal in Naivasha kan zien). Dit is een gebied waar wel wat weggetjes lopen, maar er zijn geen kaarten, zelfs niet op mijn GPS. Dit maakt het voor mij extra leuk, want dat betekend dat ik kaarten aan het maken ben tijdens het touren (ik stuur gps-gegevens door naar een club die Afrika in kaart aan het brengen is).

Mt. Longonot

Na een barre tocht over half weggespoelde weggetjes, langs diepe kloven en met de hulp van Lieke of een Masaai hebben we een prachtig plekje gevonden op de rand van een kloof.

Mooi uitzicht

Na nog een dik uur door de ‘middle of nowhere’ kwamen we uit op de vlaktes langs de weg richting de Masaai Mara. Het was een prachtige tocht, en we zijn enkel wat wild en kuddes van de Masaai tegengekomen. En ook een aantal echte manyattas van de Masaai waar ze ‘s nachts hun vee beschermen tegen hyena’s.

Met hulp van Lieke

Author

admin