LivingTravelworking

Druk weekje

Maandag ochtend kwam Lieke gelukkig weer aan in Kenia. Ik had haar gezegd dat onze chauffeur haar op zou halen. Maar ik ben zelf om 05:30 naar het vliegveld vertrokken. Jammer genoeg kwam ik in de file van Nairobi vast te zitten. Lieke belde me op, wat ze moest doen want ze had de chauffeur gebeld en die zei dat ie nog in Naivasha was, hahaha.

Dinsdagochtend was er een veiligheidsbijeenkomst van de Nederlandse Ambassade. De meeste Nederlanders uit Naivasha waren er en er was een grote delegatie van de Ambassade. We hebben veel informatie kunnen uitwisselen en we hebben wat plannen gemaakt voor als er ooit een evacuatie noodzakelijk is. Eén ding is wel duidelijk, niemand kan op dit moment voorspellen wat er de komende tijd gaat gebeuren. Een oplossing voor de situatie is er niet en die lijkt er ook niet op korte termijn te komen.

‘s Middags zijn medewerkers van de Zweedse ambassade op ons bedrijf op bezoek geweest. Ze wilden zien hoe de tuinbouw sector heeft geleden onder de onrusten. We hebben ze een rondleiding gegeven en ze hebben met diverse werknemers gesproken. Ook hebben we de mogelijkheid gehad om een paar hardnekkige onwaarheden te ontkrachten (tuinders vervuilen het meer, werknemers worden ziek door alle bestrijdingsmiddelen, etc).

Vliegtuig Zaine

Woensdag ochtend zijn Daniel en ik met een heel klein vliegtuigje naar Rongai gevlogen. Zaine, onze oude werkgever van 5 jaar geleden, heeft daar een farm en wilde wat advies. Omdat de weg erheen op het moment slecht is heeft hij ons opgepikt in zijn vliegtuig. De farm ligt een stuk voorbij Nakuru. Dit betekende dat we één van de mooiste vluchten hebben gemaakt die je in Kenia kan maken. Lake Naivasha, Lake Elementeita en Lake Nakuru. Dit alles in de rift valley met zijn vulkanen en mooie rotsformaties.

Rift Valley en Lake Elementaita

Op de terug vlucht hebben we een rondje boven Lake Naivasha gedaan. Prachtig!! We hebben ook nog mooie foto’s van het bedrijf en van ons huisje kunnen maken.

Florensis Kenya
Florensis Kenya, samen met de buren Silze, Mayflower en v/d Berg roses.

Ons huisje aan de vlakte

Author

admin