Livingparty

Fishermans competition

Dit weekend was er een vis competitie bij ‘onze’ kroeg. Naast dat het erg gezellig is, was het ook voor een goed doel, namelijk KSPCA (dierenbescherming) en Safe house Naivasha (voor mishandelde kinderen). Het begon zaterdagavond met een BBQ en het inschrijven voor de boten. Totaal waren er 9 deelnemende boten. Na het inschrijven was er een loterij die was gekoppeld aan de boten. Het duurde even voordat we snapten hoe het werkte, maar het gaat ong. zo: Elke boot wordt geveild voor een bedrag. Als jij de boot hebt gekocht en hij wint de viswedstrijd, dan win jij als eigenaar een deel van de geldprijs. Daarnaast is er een loterij en als jouw lot op een boot valt, win je de helft van wat de boot waard is. Als ik het zo probeer uit te leggen, klinkt het weer raar, maar ja. Punt is dat Lieke 4000 shilling heeft gewonnen en ik 3000 shilling (met een inleg van allebei 1000).

De volgende morgen moest ik vroeg mijn bed uit want we zouden om 07:30 wegvaren. Ik zat in de boot met Edwin (Stokman), Geert, Robert en Sebastiaan (de Ruiter). Na een boottrip van een half uur kwamen we aan bij Hippo point.

Vissen

Hier zouden zich grote hoeveelheden vis bevinden. Resultaat van onze boot na 4 uur vissen : 0 / zero /nada… Gelukkig waren we niet de enige zonder vis. Vervolgens zijn we met een omweg terug gevaren naar Fishermans camp.

Stukje varen

Hier was het weer erg gezellig, er was een kleine markt, een springkussen voor de kids en een Indisch buffet. ‘s Middags was er weer een loterij met een hoop mooie prijzen, waaronder een grote gevulde bloempot die we hadden gedoneerd vanuit Florensis. Al met al hebben we ons heerlijk vermaakt en tot ‘s avonds in het zonnetje gezeten. Iedereen uit Naivasha was er, en ook Jacob, Annet en Joyce waren uit Ol Kalou gekomen.

Author

admin